ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιατί ένας Ιταλός χτύπησε τατουάζ Διαμαντίδη;

Γιατί ένας Ιταλός χτύπησε τατουάζ Διαμαντίδη;

Τον γνωρίσαμε ως τον Ιταλό που έχει "χτυπήσει" τατουάζ στο μπράτσο του με τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο Ντάβιντε Ντι Σάντε μιλάει στην κάμερα του Sport24.gr για την αφοσίωση στον ήρωα της ζωής του (VIDEO, PHOTOS)!

Η χρονιά πέρασε πάρα πολύ γρήγορα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης διένυσε φέτος τα τελευταία μέτρα μιας υπέροχης διαδρομής και χθες (30/5) έδωσε την τελευταία του παράσταση μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Μεταξύ των 18.000 οπαδών που γέμισαν κάθε γωνιά του ΟΑΚΑ για να αποχαιρετήσουν τον ηγέτη και μεγάλο αρχηγό του "τριφυλλιού" βρέθηκε κι ένας Ιταλός! Ο Ντάβιντε Ντι Σάντε ταξίδεψε στην Ελλάδα για να δει από κοντά τους τίτλους τέλους του ήρωα της ζωής του, μιλώντας στο Sport24.gr με πάθος και θαυμασμό για τον 3D κι ευχαριστώντας τον για τα συναισθήματα που του δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια!

Ποιος είναι όμως ο τύπος που έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό πριν από λίγα χρόνια, όταν ανέβασε στο twitter τη φωτογραφία με το τατουάζ που έκανε στο αριστερό του μπράτσο και το εξής μήνυμα: "My Pride. My Idol. My God! Dimitris #Diamantidis also with me!"; Ελληνιστί: "Η περηφάνια μου. Το είδωλό μου. Ο θεός μου. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μαζί μου!".

"Λοιπόν, είμαι ο Ντάβιντε Ντι Σάντε, είμαι 30 ετών και εργάζομαι ως δημοσιογράφος στην Ιταλία. Ασχολούμαι, κυρίως, με τις τοπικές κατηγορίες. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, είμαι μεγάλος οπαδός του Παναθηναϊκού!"

Podcast: Ο Νίκος Ζήσης και ο Κώστας Τσαρτσσαρής εξηγούν στο Pick-n-Pop με τον Στέφανο Τριαντάφυλλο τι σημαίνει "Δημήτρης Διαμαντίδης"

Παράδειγμα ζωής ο Διαμαντίδης

Εξήγησε μας κάτι απλό… Γιατί επέλεξες τον Δημήτρη Διαμαντίδη και όχι κάποιον Ιταλό; Για παράδειγμα, τον Μενεγκίν, τον μπαμπά Τζεντίλε ή τον… Μπαζίλε;

"Κατ' αρχάς, ήθελα πολύ να κάνω ένα τατουάζ με τον ήρωά μου! Ήξερα, επίσης, ότι έπρεπε να ήμουν πολύ προσεκτικός με την επιλογή μου, αφού πρόκειται για κάτι που σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή. Ένα βράδυ, λοιπόν, κι ενώ καθόμουν στον υπολογιστή, έψαξα στο Google το «Δημήτρης Διαμαντίδης». Μου έβγαλε πολλές-πολλές φωτογραφίες, όμως τρελάθηκα με αυτήν! Βλέπεις, μοιάζει με το σήμα του ΝΒΑ! Τότε είπα «γιατί όχι;». Όπως σου εξήγησα, είχα στο μυαλό μου να κάνω ένα τατουάζ με τον 3D, ίσως κάτι μικρότερο… Τηλεφώνησα, λοιπόν, στον tattoo artist και τον ρώτησα αν είναι δυνατόν. Μου εξήγησε πως είναι κι έτσι πήρα την απόφαση! Είναι η αφοσίωσή μου στον Μήτσο! Είναι ένας πραγματικός σούπερ σταρ και παράδειγμα εντός κι εκτός γηπέδου. Ένας πολύ καλός άνθρωπος, πολύ ευγενικός και χαμηλών τόνων. Για μένα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι παράδειγμα ζωής! Έχω διαβάσει πολλές συνεντεύξεις παλαιών συμπαικτών, προπονητών και φίλων του. Όλοι λένε το ίδιο πράγμα! Ότι, δηλαδή ο Διαμαντίδης ήταν ο πρώτος που τους βοήθησε από τη στιγμή που ήλθαν στον Παναθηναϊκό. Το βλέπεις, άλλωστε, και στο παιχνίδι του. Δεν είναι εγωιστής… Το πιο σημαντικό για εκείνον είναι η ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός του! Δεν μοιάζει με κανέναν άλλον! Είναι το είδωλό μου. Ο ήρωάς μου".

Παρεμπιπτόντως, ποιες ομάδες υποστηρίζεις στην Ιταλία;

"Για να είμαι ειλικρινής, στο μπάσκετ δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση. Υποστηρίζω μια ομάδα κοντά στην πόλη μου, τη Ροζέτο που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία. Λογικά τη θυμόσαστε κι εσείς οι Έλληνες, αφού έχει παίξει εκεί ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, όταν η Ροζέτο συμμετείχε στη Serie A. Η ομάδα μου είναι ο Παναθηναϊκός! Στο ποδόσφαιρο είμαι φαν της Μίλαν. ΟΚ, η περσινή χρονιά ήταν κακή όμως η ομάδα έχει κερδίσει το Champions League στην Αθήνα! Τι να πω… Φαίνεται πως η Αθήνα είναι το πεπρωμένο μου! Το 1994 το πήραμε με την Μπάρτσα, το 2007 με τη Λίβερπουλ δυο χρόνια μετά από την… καταστροφή στην Κωνσταντινούπολη. Το βλέπεις κι εσύ! Ο Παναθηναϊκός παίζει στην Αθήνα, ο Διαμαντίδης παίζει στον Παναθηναϊκό, η Μίλαν κέρδισε δυο Champions League στην Αθήνα. Αυτή είναι η μοίρα μου (γέλια)".

Γιατί ένας Ιταλός χτύπησε τατουάζ Διαμαντίδη;

Πότε είδες για πρώτη φορά από κοντά τον Δημήτρη Διαμαντίδη;

"Το πρώτο παιχνίδι που είδα από κοντά τον Διαμαντίδη ήταν το 2007, με την Εθνική ομάδα σας. Μια εβδομάδα πριν από το Ευρωμπάσκετ εκείνης της χρονιάς, στο φιλικό με την Ιταλία που έγινε στη Ρώμη. Θυμάμαι ότι η Ελλάδα είχε φανταστική ομάδα! Ο Διαμαντίδης, ο Ζήσης, ο Παπαλουκάς, ο Ντικούδης, ο Παπαδόπουλος κλπ. Θυμάμαι, επίσης, την ελληνική ομάδα στην Ιαπωνία, κόντρα στις ΗΠΑ. Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, τον είδα για πρώτη φορά το 2014, στο Μιλάνο με αντίπαλο την Αρμάνι. Σχεδόν 10 μέρες μετά από το τατουάζ μου!

Η πρώτη μας συνάντηση έγινε στο Μιλάνο, μετά το παιχνίδι της Αρμάνι με τον Παναθηναϊκό. Περίμενα την ομάδα έξω από τα αποδυτήρια, όταν ο Δημήτρης βγήκε για τα αυτόγραφα και τις φωτογραφίες. Του είπα: «Μήτσο, είμαι ο τύπος με το τατουάζ σου!». Ήταν λίγο σκοτεινά, ο Δημήτρης απόρησε αρχικά όμως το είδε στη συνέχεια και μου είπε: «Ω, μπράβο! Μπράβο!». Θα θυμάμαι για πάντα εκείνη τη στιγμή. Έκανα φίλους και αστειευόμουν με τους φίλους του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο Μιλάνο! Ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου".

Και ποιο ματς θυμάσαι πιο έντονα;

"Θα μιλήσω για ένα παιχνίδι που είδα live στο ΟΑΚΑ. Εκείνο με την Μπαρτσελόνα, τον περασμένο Δεκέμβρη. Έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι κι εγώ ήμουν στο ίδιο γήπεδο μαζί του! Μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει αυτό για εμένα; Δεν θα ξεχάσω, επίσης, τον τελικό κόντρα στη Μακάμπι, το 2011. Ο τελευταίος ευρωπαϊκός τίτλος του Δημήτρη, στη Βαρκελώνη. Ήταν ένα καλό ματς για τον Παναθηναϊκό και ο ίδιος βγήκε MVP. Εκείνος ο Παναθηναϊκός ήταν ίσως από τους καλύτερους που θυμάμαι, μαζί με την ομάδα του Βερολίνου".

Πώς σου φαίνεται αυτό που γίνεται στα ελληνικά γήπεδα; Εκεί όπου ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης ακούνε τα… πάντα ενώ στο εξωτερικό αποθεώνονται;

"Φίλε μου, το ίδιο πράγμα συμβαίνει και στην Ιταλία. Δες, για παράδειγμα, τι συμβαίνει με τον Τζεντίλε. Σε όποιο γήπεδο παίζει η Αρμάνι, ακούει για το σπίτι του, την οικογένειά του... Επομένως, δεν μου κάνουν καμία έκπληξη αυτά που μου λες. Τι να πω... Έχουμε το ίδιο σκεπτικό οι Έλληνες και οι Ιταλοί. Δεν είναι θετικό, όμως πρέπει να το αποδεχτούμε. Το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε στα λόγια και μόνο εκεί".

Πες μου και την καλύτερη πεντάδα που έχεις στο μυαλό σου. Φαντάζομαι ότι ξεκινάς με τον Διαμαντίδη, έτσι;

"Ξεκινάμε πάντα με τον Μήτσο (γέλια)! Ο επόμενος είναι ο Γιασικεβίτσιους και οι Ντανίλο Γκαλινάρι, Μάικ Μπατίστ και Νίκολα Βούιτσιτς για τις επόμενες θέσεις".

Γιατί ένας Ιταλός χτύπησε τατουάζ Διαμαντίδη;

Το αντίο μιας χρυσής εποχής

Πώς φαντάζεσαι το μπάσκετ χωρίς τον αρχηγό του Παναθηναϊκού;

"Δεν μπορώ όμως πρέπει! Είναι λυπηρό όμως είμαστε κοντά σε αυτή την κατάσταση. Στο αντίο μιας χρυσής εποχής στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αποσύρθηκε πριν από κάποια χρόνια ενώ ο Ναβάρο και ο Σπανούλης βρίσκονται προς το τέλος της καριέρας τους. Το ίδιο και ο Πάου Γκασόλ στο ΝΒΑ. Το τέλος των χρυσών χρόνων του μπάσκετ στην Ευρώπη... Αυτοί οι παίκτες μπορούσαν να ανταγωνιστούν και να κερδίσουν τις ΗΠΑ! Σύμφωνοι, η νέα γενιά έχει δείξει εξαιρετικά παραδείγματα, όπως ο Σατοράνσκι, ο Αμπρίνες, ο Χεζόνια, ο Σάριτς και ο Οσμάν όμως, ειλικρινά, δεν ξέρω αν μπορούν να φτάσουν στο επίπεδο εκείνων που σου ανέφερα προηγουμένως".

Εκτιμούν περισσότερο τον Πρίντεζη

Πώς αντιμετωπίζουν οι υπόλοιποι Ιταλοί τον Διαμαντίδη;

"Σεβασμός! Απόλυτος σεβασμός. Το παλμαρέ του μιλάει για αυτόν. Ίσως το στιλ παιχνιδιού του να μην ήταν fun-to-watch όμως έχει καταφέρει να τον εκτιμούν οι διαιτητές, οι αντίπαλοι, οι συμπαίκτες και όλοι οι άνθρωποι του μπάσκετ. Σχεδόν τα ίδια ισχύουν για τον Σπανούλη, όχι όμως σε αυτό το επίπεδο. Ο παίκτης του Ολυμπιακού που εκτιμούν περισσότερο στην Ιταλία είναι ο Πρίντεζης! Είναι ένας πολύ-πολύ καλός παίκτης που δεν έχει προκαλέσει ποτέ. Δεν έχει πει τίποτα στους αντίπαλους οπαδούς όπως ο... Σπανούλης (γέλια)".

Πώς έχεις ζήσει αυτή την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ;

"Αισθάνομαι σαν το σπίτι μου! Η ατμόσφαιρα είναι απίστευτη. Κάθε φίλαθλος υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό, είτε κερδίζει, είτε χάνει. Πριν από το ματς, μετά το τέλος, στα αποδυτήρια, παντού! Καθόλου μουρμούρα, καθόλου παράπονα... Αυτό, ακριβώς, είναι το νόημα! Να είσαι εκεί στα εύκολα και τα δύσκολα, να στηρίζεις την ομάδα σου ως το τέλος, να είσαι πάντα δίπλα της ό,τι και να γίνει. Να αποδοκιμάζεις τους αντιπάλους σου και να στηρίζεις τους «δικούς» σου. Για παράδειγμα στην Ιταλία, όταν μια ομάδα έχει 3-4 συνεχόμενες ήττες, οι οπαδοί περιμένουν έξω από τα αποδυτήρια και ζητούν εξηγήσεις! Εδώ, το μόνο... σφύριγμα που είδα κόντρα στην ομάδα ήταν στο ματς με τη Λαμποράλ Κούτσα, όταν ο Τζόρτζεβιτς άλλαξε τον Γιάνκοβιτς με τον Πάβλοβιτς. Για μένα, τα ματς του Παναθηναϊκού είναι ένα πάρτι!".

Στην Ιταλία ζούσατε έντονα τα ντέρμπι στη Μπολόνια. Πως βίωσες, λοιπόν, το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ;

"Το πιο μεγάλο ντέρμπι στην Ευρώπη! Σχεδόν... εμφύλιος! Ο κόσμος και ο Τύπος ασχολούνται με αυτό το ματς σχεδόν μια εβδομάδα πριν από το τζάμπολ! Επίσης, μια εβδομάδα μετά. Μπορείς να νιώσεις την ατμόσφαιρα, να καταλάβεις ότι ο σφυγμός χτυπάει κόκκινο".

ΤΟ ΜHΝΥΜΑ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΣΤΟΝ 3D

"Γεια σου Μήτσο! Θέλω να σου πω ευχαριστώ πάρα πολύ για όσα μου έδωσες, για όσα πρόσφερες στους φίλους του Παναθηναϊκού. Για κάθε επιτυχία, για κάθε τρόπαιο! Είσαι παράδειγμα στο γήπεδο και, κυρίως, παράδειγμα ζωής. Είσαι το δικό μου παράδειγμα ζωής και οφείλω να σου πω ευχαριστώ για κάθε συναίσθημα που μου γέννησες όλα αυτά τα χρόνια. Πλέον εύχομαι τα καλύτερα για σένα, την οικογένειά σου, τα παιδιά σου. Περισσότερες χαρές σε ό,τι κι αν κάνεις στη νέα σου ζωή! Ευχαριστώ πάρα πολύ Μητσάρα μου!!!".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ