ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ένα γράμμα για τον Μήτσο

Ένα γράμμα για τον Μήτσο

Ο Πάμπλο Ορτέγκα είναι ο φίλαθλος της Μάλαγα που παρακολουθεί τα παιχνίδια της ομάδας του με τη φανέλα του Διαμαντίδη έστειλε μέσω του Sport24.gr επιστολή στον ίνδαλμα του!

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έγραψε φέτος τον επίλογο σε μια τεράστια καριέρα και οι στιγμές που έζησαν όσοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Δευτέρας (30/5) είναι, απλώς, συγκλονιστικές !

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αποχαιρέτησαν τον μεγάλο αρχηγό, ο οποίος έδωσε την τελευταία παράσταση κόντρα στον Ολυμπιακό, κλείνοντας έτσι ένα μεγάλο κεφάλαιο του μπάσκετ.

Ο "Μήτσος" αποχωρεί από το μπάσκετ και ο Πάμπλο Ορτέγκα, ο Ισπανός φίλαθλος της Μάλαγα που παρακολουθεί τα παιχνίδια της ομάδας του με τη φανέλα με το Νο13 και το τριφύλλι στο στήθος, στέλνει μέσω του Sport24.gr το δικό του "ευχαριστώ" στον Δημήτρη Διαμαντίδη.

"Τι είναι, λοιπόν, το μπάσκετ; Κάντε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σας για ένα δευτερόλεπτο... Πιθανότατα οι περισσότεροι από εσάς θα σκεφτούν τύπους που κάνουν εντυπωσιακά καρφώματα, ντριμπλάρουν, χορεύουν με την μπάλα ή σκοράρουν τρίποντα από παντού. Καταλαβαίνετε όλοι σε ποιον αναφέρομαι, έτσι;

Παρακολουθώντας, λοιπόν, το παιχνίδι, πολλές φορές δεν παρατηρούμε τις τακτικές, τις κινήσεις χωρίς την μπάλα, τις αμυντικές ισορροπίες παικτών οι οποίοι προσφέρουν πολλά περισσότερο από το σκοράρισμα. Αυτό, ακριβώς είναι το μπάσκετ!

Μεγάλωσα βλέποντας τον Τζόρνταν, τον Μπάρκλεϊ, τον Μίλερ και τον Σακίλ Ο’Νιλ στο ΝΒΑ ενώ άρχισα να παρακολουθώ ευρωπαϊκό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Έμαθα τα βασικά χάρη σε τρεις παίκτες: Τον Ντάνκαν και τον Μπερντ στο ΝΒΑ, και τον Μήτσο στην Ευρώπη!

Podcast: Ο Νίκος Ζήσης και ο Κώστας Τσαρτσσαρής εξηγούν στο Pick-n-Pop με τον Στέφανο Τριαντάφυλλο τι σημαίνει "Δημήτρης Διαμαντίδης"

Έχω δει τον Διαμαντίδη να παίζει γκαρντ, σμολ φόργουορντ, μέχρι και 4άρι! Τον έχω δει να κερδίζει αγώνες με απίθανα τρίποντα στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Τον έχω δει να χειρίζεται την μπάλα όπως κανείς άλλος. Κυρίως, όμως, τον έχω δει να παίζει άμυνα! Όπως όλοι σας!

Το πώς περιορίζει τον αντίπαλό του, το πώς κατεβάζει ριμπάουντ και συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του, με αμέτρητα κλεψίματα και καταστρέφοντας τις τακτικές των αντιπάλων του, κάνοντας απλώς τα βασικά και διαβάζοντας το παιχνίδι.

Είμαι από τη Μάλαγα και βρέθηκα στην Αθήνα για το Final Four το 2007, όταν άρχισα να τον παρακολουθώ. Σε αυτή τη διοργάνωση συμμετείχε η Ουνικάχα ενώ όλος ο κόσμος θυμάται την απίστευτη νίκη του Παναθηναϊκού στον τελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, με MVP τον Διαμαντίδη!

Έζησα για λίγο καιρό στην Ελλάδα, πήγα πολλές στο ΟΑΚΑ και ο θαυμασμός μου για τον Διαμαντίδη έγινε πάθος και αγάπη για έναν τεράστιο παίκτη! Θυμάμαι σαν χθες τους τελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό του Κλέιζα, του Τσίλντρες και του Τεόντοσιτς.

Θυμάμαι, επίσης, τον τελικό στη Βαρκελώνη κόντρα στη Μακάμπι. Ο Διαμαντίδης εκείνη τη χρονιά ήταν MVP του Final Four και κορυφαίος αμυντικός για έκτη φορά στην καριέρα του! Ήταν ασύλληπτο!

Είναι ένας… μάγος που κάνει τα πάντα στο γήπεδο και κερδίζει τον σεβασμό όπου κι αν παίζει με τη νοοτροπία του, το πόσο καλά βλέπει το παιχνίδι και τις ικανότητές του. Ένας θρύλος των σπορ. Σας ρώτησα πριν να σκεφτείτε τι είναι το μπάσκετ. Για μένα, ο Μήτσος είναι το μπάσκετ.

Πάμπλο Ορτέγκα"

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ