SPORT24

Τα κανόνια του Ultrex 5X5 Cup

Τα κανόνια του Ultrex 5X5 Cup

Εκείνοι που έκαναν τα δίχτυα να στενάζουν κάθε Παρασκευή απόγευμα.

Ποδόσφαιρο στο 5Χ5 σημαίνει θέαμα. Ξεκάθαρα. Χωρίς αμφιβολία στο τουρνουά ULTREX 5X5 CUP , που αισίως έφτασε στον τελικό, είδαμε άφθονο θέαμα, ατόφια ταλέντα, σπουδαία μπάλα και γκολ. Πολλά γκολ.

Το να τα μετρήσουμε όλα μαζί δεν έχει νόημα. Γι’ αυτό είπαμε να εστιάσουμε στα πρώτα πιστόλια της διοργάνωσης. Τους παίκτες που με την ικανότητα τους να βρίσκουν δίχτυα, βοήθησαν τις ομάδες τους να ξεχωρίσουν και να διακριθούν. Ας δούμε ποια είναι μέχρι σήμερα τα κανόνια του ULTREX 5X5 CUP .

Τα κανόνια του Ultrex 5X5 Cup

1.ΨΑΡΑΔΕΛΗΣ (BULLDOGS): 20 ΓΚΟΛ. Αυτός επιθετικά ήταν μία ομάδα μόνος του. Πλέον κατά 99% θα πάρει τον άτυπο τίτλο του πρώτου σκόρερ, καθώς πολύ δύσκολα από τους παίκτες που συνεχίζουν μπορεί να τον πιάσει κάποιος. Τρομερή περίπτωση και μάλιστα με ένα ματς λιγότερο από τους αντιπάλους του. Γρήγορος με τη μπάλα στα πόδια, φονικό αριστερό πόδι, ντριμπλέρ και φυσικά μεγάλος σκόρερ. Ξεχώριζε σε μία ομάδα ικανών και δεν ήταν τυχαίο που στο πρώτο ματς είχε 5 γκολ, στο επόμενο 6 και στο επόμενο 8. Μόνο στον ημιτελικό έμεινε στο 1 τέρμα, στοιχείο που εν πολλοίς καθόρισε και τον νικητή.

Τα κανόνια του Ultrex 5X5 Cup

2. ΛΑΜΠΑΙ (SANANTONIO): 17 ΓΚΟΛ. Καταπληκτικό τουρνουά. Βρισκόταν σταθερά 5+ γκολ σε κάθε ματς και οδηγούσε την ομάδα του με άνεση στις νίκες. Δεν διαθέτει το ταλέντο του Ψαραδέλη, έχει όμως μεγαλύτερη κυνικότητα. Αν του δοθεί η ευκαιρία θα το βάλει το γκολ. Δε συγχωρεί. Τρομερά ποσοστά γκολ/ευκαιριών. Η δυστοκία του στον ημιτελικό και η καλή άμυνα που τον έπαιξαν έφερε τον αποκλεισμό. Έχει καλή ντρίμπλα, αλλά το βασικό του στοιχείο είναι πως ανά πάσα ώρα και στιγμή είναι οπλισμένος.

Τα κανόνια του Ultrex 5X5 Cup

3. ΣΚΟΥΤΕΛΗΣ (DREAM TEAM): 14 ΓΚΟΛ. Από τους πλέον αθόρυβους επιθετικούς του τουρνουά. Και αυτό συμβαίνει διότι δεν παίζει μόνο στην επίθεση. All-around επιθετικός, βοηθάει και στην άμυνα, θα είχε περισσότερα τέρματα, αν δε γύριζε πίσω να βοηθήσει στην άμυνα. «Ο επιθετικός που λατρεύουν οι προπονητές», όπως αναφέρει και το γνωστό κλισέ. Ξεχωρίζει από όλους τους άλλους σε έναν τομέα. Την ομαδικότητα. Βάζει το «εγώ» του κάτω από το «εμείς» και νομίζω πως αυτό το γεγονός, έδωσε ώθηση στους συμπαίκτες του να πιστέψουν στην επιτυχία. Αν κοιτούσε τα στατιστικά του, η DREAM TEAM , δε θα έφτανε ως τον τελικό.

Τα κανόνια του Ultrex 5X5 Cup

4. ΜΟΤΣΚΑ (TAO ANTIGUA): 14 ΓΚΟΛ. Αυτός είναι μία κατηγορία μόνος του. Μου θυμίζει το στυλ του Μπάκα της Μίλαν. Όχι επειδή έχει λίγη…μπάκα και αυτός. Συγχωρείται άλλωστε με τα γκολ που πετυχαίνει. Αλλά επειδή μπορεί να είναι εξαφανισμένος σε ένα ματς, να μη γυρίζει στην άμυνα, να μη μαρκάρει, να κάνει συνέχεια αυτό που δεν πρέπει, όταν όμως του βρεθεί μπροστά του η ευκαιρία, το γκολ θα μπει, ο κόσμος να χαλάσει. Δε συγχωρεί ρε παιδί μου. Έχει απίστευτα τελειώματα, βρίσκει εστία με άνεση, δύσκολα δίνει πάσες, κάνει όμως τη δουλειά και δεν του…ορμάνε οι συμπαίκτες του. Αν ήταν λίγο πιο σοβαρός, θα είχε περισσότερα γκολ. Και θα έπαιζε και στη Μίλαν. Λέμε τώρα. Ωραία περίπτωση επιθετικού αλάνας.

Τα κανόνια του Ultrex 5X5 Cup

5. ΡΕΤΣΚΑ (ΘΕΝΠΟΥΔΕΣ): 13 ΓΚΟΛ. Αυτός μας τρόμαξε. Έβαλε 11 γκολ σε ένα ματς και λέμε, «τι είναι ετούτος ρε παιδιά»; Τελικά αποδείχθηκε πως έχει ταλέντο, αλλά αποτελεσματικότητα με αναλαμπές. Πολύ καλή πάστα ποδοσφαιριστή, που δε μπόρεσε να βρει διάρκεια. Πάντως 11 γκολ σε ένα ματς, είναι το ρεκόρ της διοργάνωσης. Καλή ομάδα παρεμπιπτόντως, θα μπορούσε να πάει πιο ψηλά από τους 8 και ίσως να είχαμε πιο ψηλά σε κατάταξη σκόρερ τον Ρέτσκα. Έμεινε στα 13 και στη μνήμη μας, ως αξιοπρόσεκτη περίπτωση.

***Από τους παίκτες που ακολουθούν μόνο ο Τζάλας της DREAMTEAM με 11 γκολ, μπορεί να σκαρφαλώσει στην πρώτη πεντάδα, καθώς θα αγωνιστεί στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ