SPORT24

Παίξε στο Ultrex Cup 5x5 και θα δεις!

image
Παίξε στο Ultrex Cup 5x5 και θα δεις!

Τα απογεύματα της Παρασκευής απέκτησαν ξεχωριστό νόημα. Ειδικά αν σου αρέσει το ποδόσφαιρο, το αυθεντικό, χωρίς σκοπιμότητες, αλλά με πολύ γέλιο.

Το Ultrex Cup 5x5 ξεκίνησε! 64 ομάδες θα αναμετρηθούν σε νοκ-άουτ παιχνίδια, με στόχο φυσικά να περάσουν στους 32, μετά στους 16 καλύτερους, στους 8, στα ημιτελικά και τελικός στόχος η…Μαδρίτη. Ναι ο νικητής του μεγάλου τελικού θα κερδίσει ένα μοναδικό τριήμερο ταξίδι στη Μαδρίτη. Ακόμη και ο φιναλίστ θα κερδίσει πλούσια δώρα από την Ultrex, που διοργανώνει ένα εξαιρετικό τουρνουά, στις εγκαταστάσεις «Campeon» του πρωταθλητή Ευρώπης το 2004, Βασίλη Λάκη.

Αυτά με τα αμιγώς ενημερωτικά. Περνάμε στο θέαμα, στην ουσία, στο ποδόσφαιρο. Και τίποτα πλέον δε θα είναι το ίδιο στο άθλημα. Ειδικά μετά την εμφάνιση της ομάδας της 24MEDIA, στην πρεμιέρα του τουρνουά.

TOP GUNS - LOS FIRMAS 3-2 (Χ ημιχ./1τελικό)

Στην ερώτηση «ξέρεις μπάλα», οι περισσότεροι απαντούν με το γνωστό γελάκι του στυλ «τι ρωτάς ρε φίλε; Ξέρεις τι κάνω εγώ με την μπάλα»; Μόνο η δική μας ομάδα, επέδειξε σεμνότητα στο συγκεκριμένο ερώτημα. Μπορεί και ειλικρίνεια. Πάντως είναι γεγονός πως πλέον θα χωρίζεται το σπορ στην εποχή π.Χ. (προ Χατζηιωάννου) και μ.Χ. (μετά Χατζηιωάννου). Τέτοιο κρυφό ταλέντο είχαμε να δούμε από τις φαβέλες της Βραζιλίας τη δεκαετία του '50 και τον πιτσιρικά Πελέ.

Με τη σειρά. Η πρεμιέρα του Ultrex Cup 5x5, έγινε το βράδυ της Παρασκευής και το Sport24.gr σου εξασφάλισε αποκλειστικό ρεπορτάζ και εικόνες που σοκάρουν. Συγνώμη, που σκοράρουν ήθελα να πω. Οι δικοί μας TOP GUNS (διόλου τυχαίος ο τίτλος) και οι φιλόδοξοι, βιρτουόζοι της μπάλας LOS FIRMAS, χωρίς να ανταλλάξουν ματιά μπήκαν στο γήπεδο έτοιμοι για τη μάχη.

Παίξε στο Ultrex Cup 5x5 και θα δεις!

Την ομάδα της 24MEDIA αποτελούσαν οι Θέμης Καίσαρης (τερματοφύλακας που θύμισε Γκρόμπελαρ στα καλά του), Χρήστος Χατζηιωάννου (ο Αντρέα Πίρλο της ομάδας λόγω γενειάδας), Στέλιος Χαρτζουλάκης (συνδύασε ιδανικά μπάσκετ και ποδόσφαιρο), Γιώργος Περπερίδης (ο Βράχος), ο Μπάμπης Τσιμπίδας (με αέρινο λουκ που γέμισε προσδοκίες) και ο Βασίλης Κωστόπουλος (ο συνδετικός κρίκος σε άμυνα, επίθεση, πάγκο. Κυρίως στον πάγκο).

Παίξε στο Ultrex Cup 5x5 και θα δεις!

Την ιδιαίτερα ισχυρή ομάδα των LOS FIRMAS, αποτελούσαν ο τερματοφύλακας – αράχνη Σάββας Πούμπουρας, το δέκα το καλό Γιώργος Μαυρίδης και οι πραγματικοί γνώστες του αθλήματος και των (πολεμικών) τεχνών Σταύρος Σβήγκος, Γιώργος Λέντζας και Jeremy.

Παίξε στο Ultrex Cup 5x5 και θα δεις!

Ντέρμπι που καθήλωσε. Οι Top Guns, το αουτσάιντερ της αναμέτρησης, αναδείχθηκαν οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς, επικρατώντας με 3-2 των Los Firmas.

Καρέ-καρέ το μεγάλο ματς

Λίγο μετά τις 8, οι παίκτες εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο για το καθιερωμένο χαλαρό ζέσταμα. Η Μόλυ (το σκυλάκι του Μαυρίδη που φήμες λένε πως ξέρει περισσότερη μπάλα από όλη την ομάδα μαζί) ήλεγξε την καταλληλότητα του γηπέδου και ανέλαβε την προθέρμανση του Λέντζα.

Παίξε στο Ultrex Cup 5x5 και θα δεις!

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά με τις δύο ομάδες να δείχνουν από νωρίς τις διαθέσεις τους. Οι μεν διάσημοι ξεδίπλωσαν το αστείρευτο επιθετικό τους ταλέντο με το δίδυμο των Σβήγκου και Μαυρίδη να βγάζει φωτιές. Οι δημοσιογράφοι με τακτική Μουρίνιο και ένα πιο αμυντικογενές σύστημα, στόχευαν κυρίως στις αντεπιθέσεις.

Η άμυνα είναι η καλύτερη επίθεση και αυτό το απέδειξαν οι «Top Guns» με το κλέψιμο στο κέντρο του γηπέδου και την πανέμορφη συνεργασία των Χατζηιωάννου και Χαρτζουλάκη για το πρώτο γκολ. Ο Χάτζη (με ένα γκρανγκινιολικό στυλ) σέρβιρε και ο S-teleios έγραψε το 1-0 λίγο πριν τη συμπλήρωση 10 λεπτών.

Όπως αναμενόταν, οι διάσημοι έβγαλαν αντίδραση και άρχισαν να κάνουν συχνές επιδρομές γύρω απ' την εστία του Καίσαρη. Η ώρα της αλλαγής είχε έρθει για τους Top Guns με τον Κωστόπουλο να εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο αντί του Περπερίδη.

Παίξε στο Ultrex Cup 5x5 και θα δεις!

Χρυσή αλλαγή αφού μερικά λεπτά μετά την είσοδο του, ο Κωστόπουλος θα κάνει το 2-0 χάρη στην ασίστ του πολυεργαλείου Τσιμπίδα.

Εξι λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο Μαυρίδης θα μειώσει σε 2-1 με τον αρχηγό των Los Firmas να μην πανηγυρίζει καθόλου το τέρμα του. Έχει βάλει τόσα άλλωστε…

Και εκεί που όλα έδειχναν προβάδισμα των δημοσιογράφων στο ημίχρονο, μία στιγμή ολιγωρίας της άμυνας, την εκμεταλλεύτηκε ο αδίστακτος Σβήγκος και ισοφάρισε σε 2-2. Θρίλερ!

Παίξε στο Ultrex Cup 5x5 και θα δεις!

Οι δύο ομάδες μπαίνουν για το β' ημίχρονο με το σκορ να είναι ισόπαλο. Οι Los Firmas παρουσιάστηκαν ακόμη πιο επιθετικοί, προσφέροντας φάσεις απείρου κάλλους. Αν και καθαρόαιμο εξτρέμ, ο Jeremy κλήθηκε να κάτσει τέρμα στη θέση του Πούμπουρα. Καμία τύχη όμως, δεν είχε μπροστά στην μαγική α λα Ριβάλντο απευθείας εκτέλεση φάουλ του Περπερίδη, πετυχαίνοντας το 3-2 για τους Top Guns. Οι διάσημοι είχαν αρκετές ευκαιρίες για την ισοφάριση, όμως η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι.

Παίξε στο Ultrex Cup 5x5 και θα δεις!

Το τελικό 3-2 τα λέει όλα. Οι Los Firmas μπορούσαν, οι Top Guns τα κατάφεραν.

MVP: Ο προπονητής εντός κι εκτός γηπέδου, ο τερματοφύλακας ορχήστρα, ο εμψυχωτής και πολλά ακόμη, Θέμης Καίσαρης, κέρδισε επάξια τον τίτλο του Πολυτιμότερου Παίκτη (MVP). Οι θεαματικές αποκρούσεις του στις αλλεπάλληλες επιθέσεις των διασήμων κρίθηκαν σωτηρίες για την ομάδα του. Σε καθοριστικό σημείο του αγώνα, ο γκολκίπερ των Top Guns είπε «όχι» στον Σβήγκο σ' εκτέλεση πέναλτι. Ο Άγιος Θέμης (κατά το Άγιος Ίκερ Κασίγιας).

Παίξε στο Ultrex Cup 5x5 και θα δεις!

Η ΑΠΟΥΣΙΑ: Απορίας άξιον αποτελεί η εξαφάνιση του πρωταγωνιστή του σχετικού τρέιλερ Παντελή Βλαχόπουλου. Ο αρτίστας της μπάλας (και της κωλοτούμπας) παρά τις αρχικές δεσμεύσεις του, έλαμψε διά της απουσίας του από την ομάδα των TOP GUNS. Κάποιοι είπαν πως γι’ αυτό νίκησαν τελικά.

BEASTS TEAM 13 - 7 ΚΟΜΗΤΕΣ

Την πρόκριση τους για τη φάση των 32, επισφράγισαν οι Beasts, επικρατώντας 13-7 των Κομητών. Πλούσιο θέαμα προσέφεραν οι δύο ομάδες ενώ, νικητές και χαμένοι έδωσαν τα χέρια μετά τη λήξη του αγώνα και έκλεισαν ραντεβού για το επόμενο τουρνουά. «Είμαστε μια παρέα και ήρθαμε εδώ για να παίξουμε μπάλα. Είναι πολύ ωραίες αυτές οι πρωτοβουλίες της Ultrex για να ξεφύγουμε λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας» δήλωσε λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης ο αρχηγός των Beasts και σκόρερ 4 τερμάτων, Βεσταβασβίλι Γεώργκι. Τέσσερα γκολ σημείωσε και ο Ίλιρ Χούντα ενώ, τρία και δύο είχαν ο Κλάιντιστ Κούμπρια και ο Τάσο Μέλο αντίστοιχα.

Παίξε στο Ultrex Cup 5x5 και θα δεις!

Ο αρχηγός των ηττημένων και σκόρερ 2 τερμάτων, Μιλτιάδης Κόλλιας εκθείασε τους συμπαίκτες του, Παύλο Μπλάτσιο και Δημήτρη Τζοβάρα για την επίτευξη των όμορφων γκολ τους. «Μια εμπειρία που θα την ξαναδοκίμαζα δίχως δεύτερη σκέψη» πρόσθεσε σχετικά με το πώς βίωσε το Ultrex Cup 5x5.

Παίξε στο Ultrex Cup 5x5 και θα δεις!

DREAM TEAM 15 - 3 KΟΜΠΑΡΣΟΙ

Το εισιτήριο για τους 32 κέρδισε η Dream Team μετά την ευρεία νίκη της επί των Κομπάρσων με σκορ 15-3. Δύσκολο έργο είχαν οι Κομπάρσοι απέναντι στον τερματοφύλακα της Εθνικής Ποδοσφαίρου Σάλας, Δημήτρη Θεοφίλου, ο οποίος εξουδετέρωνε οποιαδήποτε επιθετική ανάπτυξη των αντιπάλων. «Ανυπομονούμε για τη συνέχεια του τουρνουά! Πάμε να κατακτήσουμε το ταξίδι στη Μαδρίτη!» ήταν το σύνθημα των νικητών μετά το τέλος του αγώνα.

Παίξε στο Ultrex Cup 5x5 και θα δεις!

Για την Dream Team, τέσσερα γκολ σημείωσε ο αρχηγός της ομάδος, Γιώργος Τζάλας και από τρία οι Ντέιβιντ Νεοφύτου και Βαγγέλης Σκουτέλης. Oι Νικόλας Μιχαήλ και Κώστας Ντέμος σκόραραν δύο φορές ενώ, ο Διονύσης Νικολάου συμπλήρωσε τον πίνακα με τους σκόρερ. Από την πλευρά των ηττημένων, οι σκόρερ των τριών τερμάτων ήταν οι Κώστας Ρουμελιώτης, ο Κώστας Σμύρος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και ο αρχηγός της ομάδος, Νίκος Νικολόπουλος.

Παίξε στο Ultrex Cup 5x5 και θα δεις!

ΜΠΑΡΤΣΕΛΙΩΜΑ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Χωρίς να ιδρώσουν, προκρίθηκαν οι Μπαρτσελιώμα στην επόμενη φάση μιας και η ομάδα της Καλλιθέας δεν εμφανίστηκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο και αποκλείστηκε απευθείας από τη διοργάνωση.

Παίξε στο Ultrex Cup 5x5 και θα δεις!

Παρολ' αυτά, οι παίκτες των "Μπλαουγκράνα" έβαλαν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια και έπαιξαν μεταξύ τους. Γιατί ο αυτοσκοπός είναι η απόλαυση του παιχνιδιού. Παίξε, Διασκέδασε, Νίκησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ