SPORT24

Και τώρα οι… τέσσερίς τους

Και τώρα οι… τέσσερίς τους

Φτάσαμε μία στροφή πριν το φινάλε του μεγάλου τουρνουά ULTREX 5x5 CUP και πλέον η αγωνία χτυπάει κόκκινο. Την Παρασκευή βγήκε η τετράδα, μετά από δύσκολη όσο και ωραία διαδρομή που ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου.

Στην αρένα της μάχης ρίχτηκαν οι 8 καλύτερες ομάδες για να διεκδικήσουν τα μαγικά χαρτάκια των ημιτελικών. Και η αλήθεια είναι μία. Δεν ήρθαν απλώς για να...παίξουν! Ήρθαν να παλέψουν και να φτάσουν ως την κορυφή! 40 γκολ απολαύσαμε στα προημιτελικά και όλες οι αναμετρήσεις στο CAMPEON του Αμαρουσίου, διακρίθηκαν από 3 στοιχεία. Πάθος, κλάση, ένταση.

Και τώρα οι… τέσσερίς τους

Πάθος. Εραστές της ασπρόμαυρης θεάς ήταν και οι 32 παίκτες που φόρεσαν τις φανέλες ULTREX 5x5 CUP. Φάση των “8” και όλοι ήθελαν να φτάσουν στο μεγάλο τελικό. Άπαντες έδωσαν μάχες με πάθος, ωστόσο, δύο ομάδες θα είναι οι φιναλίστ και μόνο μία θα ταξιδέψει στη Μαδρίτη.

Και τώρα οι… τέσσερίς τους

Κλάση. Από το ξεκίνημα των νοκ -άουτ αγώνων, όλοι μιλούν για το υψηλό επίπεδο των ομάδων, που συμμετέχουν. Φτάνοντας προς το τέλος, τα λουριά σφίγγουν και οι φίλοι του αθλήματος έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν παιχνίδια, που διαθέτουν τακτική, τεχνική, σκοπιμότητα, δυνατά μαρκαρίσματα. Τι άλλο θες;

Και τώρα οι… τέσσερίς τους

Ένταση. Όσο πλησιάζουν στην πηγή, η δίψα τους για νίκη γιγαντώνεται. Τεταμένα νεύρα και δυνατές συγκινήσεις. Έτσι έζησαν οι 8 ομάδες μας τα «do or die» παιχνίδια της Παρασκευής. Θεωρητικά σχεδόν όλες μπορούσαν, αλλά εκείνες με το πιο καθαρό μυαλό και την πιο σωστή προσέγγιση του ματς, κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Είστε έτοιμοι λοιπόν, να μάθετε ποιες είναι οι 4 ομάδες που κατάφεραν να προκριθούν και θα τις θαυμάσουμε αυτήν την Παρασκευή στο Campeon;

ΘΕΝΠΟΥΔΕΣ - SANANTONIO 2-5

Από τα ωραιότερα παιχνίδια του τουρνουά. Τα είχε όλα. Ανατροπές, εντάσεις, ενστάσεις, αλά και μεγάλες προσωπικότητες, που μίλησαν στο τέλος.

Δυναμικά μπήκαν κι οι δύο ομάδες στο παιχνίδι, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Μόλις στο 6', οι Θενπούδες προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του -τα κάνω όλα και συμφέρω- Αγγελίνα. Τα επόμενα λεπτά κύλησαν με αρκετό εκνευρισμό και δυνατές μονομαχίες μεταξύ των πρωταγωνιστών.

Και τώρα οι… τέσσερίς τους

Δύσκολο βράδυ για τον διαιτητή της αναμέτρησης, που (χωρίς πλάκα) προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα και να προασπίσει το «ευ αγωνίζεσθαι». Καμία ομάδα δεν είχε ψυχραιμία στο παιχνίδι της. Οι μεν έψαχναν διακαώς το χρυσό γκολ της ισοφάρισης και οι δε αναχαίτιζαν με κάθε τρόπο την επιθετική ανάπτυξη των αντιπάλων.

Και τώρα οι… τέσσερίς τους

Η ισοφάριση ήρθε δια ποδός... Σινομάτι. Ένα γκολ που πανηγύρισε έξαλλα ο πάγκος των San Antonio. Λαμπάι στην άμυνα. Λαμπάι στο κέντρο. Λαμπάι στην επίθεση. Ο MVP των προηγούμενων αγώνων έκανε αθόρυβα τη δουλειά του σε όλες τις θέσεις. Ωστόσο, ήταν η ώρα του Τζαφέρι να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Ο νεαρός επιθετικός των San Antonio πέτυχε το δεύτερο τέρμα της ομάδος του για το 2-1, κάνοντας την ανατροπή.

Και τώρα οι… τέσσερίς τους

Κομβικό σημείο της αναμέτρησης η μεγάλη χαμένη ευκαιρία των Θενπούδων για το 2-2 στο 20'. Ο εκπληκτικός το βράδυ της Παρασκευής Ντόναλντ έδωσε μια πάρε- βάλε πάσα στον Αγγελίνα, ο οποίος δεν κατάφερε να την μετατρέψει σε γκολ. Και στα καπάκια, η ομάδα με τα μπλε έφαγε και τρίτο για το 1-3 της αναμέτρησης με δεύτερο προσωπικό γκολ του Τζαφέρι.

Από εκείνο το σημείο και μετά, βάρυναν τα πόδια των Θενπούδων που έμοιαζαν ανίκανοι ν' αντιδράσουν. Στο μεταξύ, ο Τζαφέρι συνέχισε αυτό που ξέρει καλύτερα να κάνει, να σκοράρει, διαμορφώνοντας το 4-1.

Και τώρα οι… τέσσερίς τους

Οι τυπικά γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-4 μετά από εύστοχη εκτέλεση φάουλ του Αγγελίνα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή. Το τελικό 5-2 διαμόρφωσε ο Σινομάτι. Δίκαιη επικράτηση για τους San Antonio, που δημιούργησαν όμορφες συνεργασίες επιθετικά, διάβασαν σωστά το παιχνίδι και κατάφεραν ν' αποβάλλουν το άγχος των πρώτων λεπτών του αγώνα.

MVP: Η νίκη- πρόκριση είχε ονοματεπώνυμο. Αρμάντο Τζαφέρι. Χάρη στα δικά του γκολ, οι San Antonio κατάφεραν να νικήσουν τους αντιπάλους αλλά, κυρίως το δικό τους καταστροφικό τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης άγχος. Τόσο καλός ήταν, που τον «ματιάσαμε». Τραυματίστηκε στο γόνατο λίγο πριν τη λήξη του αγώνα και αναγκάστηκε ν' αποσυρθεί στον πάγκο. Άφησε τον συμπαίκτη του, Σινομάτι, να τελειώσει το παιχνίδι. Άλλωστε τη δουλίτσα του την είχε κάνει.

ΘΕΝΠΟΥΔΕΣ: Βαλσάμης, Ντόναλντ, Παναγόπουλος, Πολύδωρος, Ρέτζιος, Μαλάι, Αγγελίνας (2 γκολ), Βρόντος

SANANTONIO: Σινομάτι (2 γκολ), Λαμπάι, Κοροβέσι, Ζόλης, Σκέντο, Τζαφέρι (3 γκολ), Τσέλα, Κίτσι

DREAM TEAM - ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΕΑΣ ΚΥΨΕΛΗΣ 4-3

Γύρισε από την κόλαση η Dream Team, που λίγο έλειψε ν' αποκλειστεί από τους φοβερούς αστέρες της Νέας Κυψέλης. Μετά το 3-0 του ημιχρόνου, οι τυπικά γηπεδούχοι κατέβασαν ταχύτητες. Κάτι που πλήρωσαν ακριβά στο β' μέρος καθώς, μέσα σε λίγα λεπτά ο Αστέρας επέστρεψε στο παιχνίδι κι απείλησε μέχρι και με ήττα την Dream Team.

Και τώρα οι… τέσσερίς τους

Ας τα πάρουμε όμως, από την αρχή. Το ματς ξεκίνησε ορμητικά για τη Dream Team, που πάντα μπαίνει δυνατά στα παιχνίδια της. Το 1-0 το σημείωσε ο ποιοτικότατος Νικολιάς, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις του. Σε διάστημα 2 λεπτών, οι Νικολάου και Γκαϊφίλιας διεύρυναν κι άλλο το σκορ για λογαριασμό της Dream Team. 3-0 το σκορ ημιχρόνου κι όλα έμοιαζαν πως είχαν τελειώσει.

Και τώρα οι… τέσσερίς τους

Αμ δε. Οι Αστέρες αποδείχθηκαν σκληρά καρύδια και με το ξεκίνημα του β' μέρους μείωσαν σε 3-1 με γκολ του Ντογκάνι. Λίγο αργότερα, ο Νταβίδης θα διαμορφώσει το 3-2 και ξάφνου μια παγωμάρα κυρίευσε τον πάγκο των λευκών. Άλλωστε, ήταν τα πρώτα γκολ που έφαγε ο Θεοφίλου μετά από δύο αγωνιστικές, στις οποίες είχε κρατήσει την εστία του ανέπαφη. Παρά το σοκ, η Dream Team επέστρεψε και με δεύτερο προσωπικό τέρμα του Νικολάου, έκανε το 4-2.

Και τώρα οι… τέσσερίς τους

Ο Νταβίδης όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. 4-3 το σκορ λίγο πριν το δραματικό φινάλε. Κόσμος και ντουνιάς μαζεύτηκε στο «Γηπέδο 2» για να παρακολουθήσει τα συγκλονιστικά τελευταία λεπτά ενός αναπάντεχου ντέρμπι.

Ο Αστέρας ξεδίπλωσε όλο το επιθετικό του ταλέντο, μεταφέροντας το παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Η Dream Team είχε οπισθοχωρήσει, παρακαλώντας ν' ακουστεί το σφύριγμα της λήξης. Όπερ και εγένετο. Το τελικό 4-3 υπέρ της Dream Team ήταν άκρως αντιπροσωπευτικό βάσει της εξέλιξης του αγώνα, υπενθυμίζοντας σε όλους πως σε αυτό το τουρνουά δεν υπάρχουν ακλόνητα φαβορί.

Και τώρα οι… τέσσερίς τους

MVP: Ο Νικολάου. Εκτός από τα δύο τέρματα σε καθοριστικά σημεία του αγώνα, έκανε σπουδαία δουλειά και στο αμυντικό κομμάτι.

DREAM TEAM: Θεοφίλου, Σκουτέλης, Τζάλας, Νικολάου (1 γκολ), Νεοφύτου, Γκαϊφίλιας (1 γκολ), Νικολάου (2 γκολ)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΕΑΣ ΚΥΨΕΛΗΣ: Νταβίδης (2 γκολ), Ντογκάνι (1 γκολ), Δαλάτσης, Μπορσελακίδης, Παλαιολόγος, Βλαχόπουλος, Τομπουλίδης

BULLDOGS - SEXTA FC 11-4

Ναι, εντάξει δεν υπάρχουν ακλόνητα φαβορί σε αυτό το τουρνουά! Το είπαμε! Και οι Bulldogs έρχονται ως εξαίρεση για να επιβεβαιώσουν τον κανόνα.

Και τώρα οι… τέσσερίς τους

Κάπου εδώ τελείωσε το ταξίδι για τη Σέχτα, που όλοι αγαπήσαμε. Ο Παρασχάκης Junior δεν θα καταφέρει να φτάσει έως την ισπανική πρωτεύουσα. Παρά την πίκρα του, αποδέχτηκε την ήττα, αναγνώρισε την ανωτερότητα του αντιπάλου και δήλωσε ευγνώμων στη συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στον Sport24 για τις όμορφες στιγμές που έζησε στο τουρνουά του Ultrex.

Λίγα πράγματα έχουμε να πούμε για το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης. Οι Bulldogs...δάγκωσαν τον αντίπαλο με το καλημέρα αφού είχαν ξανά σε εκπληκτική βραδιά τον Ψαραδέλη και μέσα σε 5 λεπτά το σκορ ήταν 4-0 για τους τυπικά γηπεδούχους. Ο Καναβούρης μείωσε σε 4-1 όμως, ο Ψαραδέλης με το τρίτο του προσωπικό γκολ διαμόρφωσε το 5-1 του ημιχρόνου.

Και τώρα οι… τέσσερίς τους

Στο β' μέρος, οι Bulldogs συνέχισαν απτόητοι το έργο τους με τον Ψαραδέλη να βάζει ακόμη δύο γκολ. Με τα δύο τέρματα του Δημητρίου και με τα γκολ των Σταματάκη και Τσέργα ολοκληρώθηκε ο πίνακας των σκόρερ για τους νικητές. Από την πλευρά της Σέχτας, ο Αντωνιάδης ευστόχησε δύο φορές και ο Ελαφρόπουλος σημείωσε το τέταρτο τέρμα για την ομάδα με τα μπλε.

Και τώρα οι… τέσσερίς τους

MVP: Θέλει κι ερώτημα; Ψαραδέλης. Ο τύπος άμα τον δεις νομίζεις πως κοιμάται όρθιος και όταν πάρει τη μπάλα, κάνε όργια. Φοβερή περίπτωση. Μακράν ο πολυτιμότερος και πιο επιδραστικός παίκτης του τουρνουά ως τώρα. Αυτή τη φορά σταμάτησε στα 5 γκολ.

Και τώρα οι… τέσσερίς τους

BULLDOGS: Τσέργας (1 γκολ), Ψαραδέλης (5 γκολ), Δημητρίου (2 γκολ), Καρνής (2 γκολ), Σταματάκης (1 γκολ), Σκεμπέρης

SEXTA FC: Αντωνιάδης (2 γκολ), Μακρής, Κουράκος, Καναβούρης (1 γκολ), Λαφιώτης, Ελαφρόπουλος (1 γκολ), Σιγάλας, Παρασχάκης

ΑΓΙΟΣ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑΣ - TAO ANTIGUA 4-7

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την αναμέτρηση των Tao Antigua με τον Άγιο Θεράποντα. Οι δεύτεροι λύγισαν μπροστά στο επιθετικό ταλέντο των νικητών, που ήλεγχαν το ρυθμό από την αρχή του παιχνιδιού.

Στο 10ο λεπτό ο Μπάτσι άνοιξε το σκορ για τους τυπικά φιλοξενούμενους. Οι Άγιοι όμως, δεν τα παράτησαν. Συνέχισαν να πιέζουν σε όλη την έκταση του γηπέδου και σε μια αντεπίθεση ο Σείτι πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. 1-1 στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης και ο Αγγελόπουλος επέστρεψε πίσω στην άμυνα για να καλύψει τις τρύπες και να οργανώσει καλύτερα το παιχνίδι.

Και τώρα οι… τέσσερίς τους

Λίγα λεπτά αφού εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο, ο Ερέκι διαμόρφωσε το 2-1, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έχασε απίστευτη ευκαιρία για να διευρύνει κι άλλο το σκορ. Το 2-1 παρέμεινε και ήρθε η ώρα του Μότσκα να λάβει δράση. It's showtime! Με το που ακούμπησε την μπάλα έβαλε ένα από τα ομορφότερα γκολ, που έχουν μπει σε ολόκληρη τη διοργάνωση. Ούτε ο ίδιος δεν πίστευε ότι το γκολ- μαγεία προήλθε από τα...πόδια του. Σκαφτό με φάλτσο, ένα ποίημα. Δεν έχουμε φώτο ντοκουμέντο καθώς, και ο φωτογράφος μας έμεινε στήλη άλατος μπροστά σ' αυτό που έβλεπε. Ο Μότσκα έθεσε γερές βάσεις για ν' ανακηρυχτεί πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, ευστοχώντας και δεύτερη φορά για το 4-1. Το 4-2 του ημιχρόνου διαμόρφωσε ο Κούρτι, τρυπώντας την άμυνα των Tao Antigua.

Και τώρα οι… τέσσερίς τους

Το επιθετικό ταλέντο των Tao ουδείς το αμφισβήτησε. Ωστόσο, το παράκαναν το βράδυ της Παρασκευής καθώς, ανέβαιναν και οι 4 στην επίθεση, αφήνοντας πίσω από τη σέντρα μόνο τον γκολκίπερ. Οι Άγιοι δεν συγχώρεσαν το αμυντικό τους κενό και στην πρώτη αντεπίθεση του β΄ ημιχρόνου, ο Φερχάτι έγραψε το 3-4 της αναμέτρησης. Σοκ για την ομάδα με τα μπλε που άρχισαν να τους ζώνουν τα φίδια.

Νευρικά σουτ και άτσαλα τελειώματα στις φάσεις μαρτυρούσαν το άγχος που είχε κυριεύσει την ομάδα των τυπικά φιλοξενούμενων. Σαν από μηχανής θεός εμφανίστηκε ο Ντούνης και με δύο απανωτά γκολ επανέφερε την τάξη. Ο Κούρτι απάντησε με δεύτερο του τέρμα για λογαριασμό των γηπεδούχων. 4-6 το σκορ στα μέσα του β' ημιχρόνου με τους Αγίους να προσπαθούν να πληγώσουν ξανά την άμυνα των αντιπάλων. Κορύφωση της προσπάθειας αυτής σημειώθηκε στο 47' όταν ο Φερχάτι αντί για απλό πλασέ και σίγουρο γκολ, επέλεξε (από μεγάλη σιγουριά) τακουνάκι για να τελειώσει τη φάση, η οποία και κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα. Κι όπως γίνεται συνήθως, όταν δεν το βάζεις, το τρως! Το τελικό 7-4 υπέρ των Tao Antigua έγραψε ο Ερέκι με δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Και τώρα οι… τέσσερίς τους

MVP: Αναμφίβολα ο Ντούνης, ο οποίος τη στιγμή που έκαιγε η μπάλα, έλαβε δράση. Πιστώθηκε τα πιο σημαντικά τέρματα σε αυτή την μεγάλη νίκη πρόκρισης των Tao.

ΑΓΙΟΣ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑΣ: Κάτσι, Σείτι (1 γκολ), Φερχάτι (1 γκολ), Ερσίντ, Γκέντσι, Κούρτι (2 γκολ), Σάλα, Χόκσα

TAO ANTIGUA: Μπάτσι (1 γκολ), Ντούνης (2 γκολ), Γκότσκα, Αγγελόπουλος, Μπινιάκου, Μότσκα (2 γκολ), Ζελέκου, Κλέμπης, Ερέκι (2 γκολ)

Και τώρα οι… τέσσερίς τους

Στη φάση των 4 πέρασαν οι SanAntonio, Dream Team, Bulldogs και Tao Antigua.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ