UFC

UFC 178: Δεν ήταν ο Conor Mcgregor το πραγματικό main event

UFC 178: Δεν ήταν ο Conor Mcgregor το πραγματικό main event

Λίγο η μικρή δημοφιλία του flyweight πρωταθλητή του UFC Demetrious "Mighty Mouse" Johnson, λίγο ο σαματάς που προκαλεί όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο Conor Mcgregor...

Ολα αυτά, ανάγκασαν πολλούς να σκεφτούν ότι το πραγματικό main event του UFC 178 του περασμένου Σαββάτου ήταν η μάχη του Ιρλανδού και ας ήταν τρίτη στη σειρά από την κορυφή.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά στο αποτέλεσμα εγώ δεν το είδα. Θα μου πείτε οτι ο Mcgregor κατάφερε και έβγαλε ΚΟ το νούμερο 5 της κατηγορίας στον πρώτο γύρο πώς και δεν εντυπωσιάστηκες;

Η αλήθεια είναι ότι στο μυαλό το δικό μου ο Ιρλανδός δεν έδειξε τίποτα καινούριο ή καλύτερο από ότι ξέραμε. Δημιουργικός και ατρόμητος striker ήταν και συνεχίζει να είναι αλλά η νίκη του στον συγκεκριμένο αγώνα ήρθε τόσο νωρίς με αρκετή βοήθεια τύχης. Ο Poirier δεν τα πήγαινε άσχημα μέχρι εκείνο το σημείο. Του έτρωγε τα πόδια σιγά σιγά με τα Low kicks (σ.σ. να δείτε που πολλοί θα το κάνουν αυτό λόγω της στάσης του) και του έβγαλε και κάνα δύο κόντρες που του έκοψαν την φόρα.

Το τελείωμα ήρθε με ένα hook που βρήκε οριακά τον Poirier στο πίσω μέρος του κεφαλιού αλλά ακόμη και αν ήταν νόμιμο αυτό, τα δύο Hammerfists που ακολούθησαν ήταν ξεκάθαρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και αρκετά επικίνδυνα. Έπρεπε ο διαιτητής να το σταματήσει και να αφήσει χρόνο στον Poirier να επανέλθει. Μπορεί πάλι ο Conor να κέρδιζε αλλά σίγουρα θα βλέπαμε καλύτερη μάχη.

Ας πάμε όμως στις δύο μάχες που άξιζαν πραγματικά αυτόν τον τίτλο.

Πρώτος και καλύτερος ο Dominick Cruz, που από πρωταθλητής και αήττητος στην κατηγορία, έφτασε να επιστρέφει από τον τραυματισμό του στο νούμερο 10 της κατάταξης. Η εμφάνισή του απέναντι στο νούμερο 5, Takeya Mizugaki, έδειξε πόσο λάθος ήταν αυτό το ranking. Ο Αμερικάνος φάνηκε πολύ καλύτερος από όσο περιμέναμε όλοι και τελείωσε σε ελάχιστο χρόνο τον σκληρό Ιάπωνα, κάτι που δεν συνήθιζε να κάνει ούτε και στα καλά του. Δίκαια παίρνει το title shot απέναντι στον Dillashaw με το κάμπ του οποίου (Alpha Males) δεν παρέλειψε να συνεχίζει την κόντρα που είχαν από παλιά, αποκαλώντας τους στο τέλος Alpha Fails.

Ακόμη πιο πάνω όμως ξεχωρίζουμε την μάχη των Cerrone και Alvarez. Δύο από τους κορυφαίους Lightweights στον κόσμο έπαιξαν το ξύλο που περιμέναμε και χόρτασαν όσους μείναμε ξύπνιοι μέχρι το πρωί για να τους δούμε. Χωρίς τις φανφάρες του Ιρλανδού, δώσαν θέαμα χωρίς να μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το επίπεδο κανενός.

Ας επιστρέψω όμως στον Mcgregor για μία τελευταία επισήμανση μιας και βλέπω πολύ κόσμο ερωτευμένο μαζί του. Ο Ιρλανδός, στοχευμένα, δεν έχει αντιμετωπίσει κανέναν αξιόλογο παλαιστή της κατηγορίας, ένα σημείο που θεωρείται και η μεγάλη του αδυναμία και δεν ξέρω αν θα τον βάλουν σε αυτή τη θέση και τώρα ή θα τον κρατήσουν κατευθείαν για τον Aldo. Ο Nick Lentz πάντως ήδη έριξε την πρόκλησή του.

Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα του UFC 178:

Ο Demetrious Johnson (ΗΠΑ) κέρδισε τον Chris Cariaso (ΗΠΑ) με υποταγή στο 2:29 του δεύτερου γύρου

Ο Donald Cerrone (ΗΠΑ) κέρδισε τον Eddie Alvarez (ΗΠΑ) με ομόφωνη απόφαση των κριτών

Ο Conor McGregor (Ιρλανδία) κέρδισε τον Dustin Poirier (ΗΠΑ) με TKO στο 1:46 του πρώτου γύρου.

Ο Yoel Romero (Κούβα) κέρδισε τον Tim Kennedy (ΗΠΑ) με TKO στο 0:58 του τρίτου γύρου.

Η Cat Zingano (ΗΠΑ) κέρδισε την Amanda Nunes (Βραζιλία) με TKO στο 1:21 του τρίτου γύρου.

Ο Dominick Cruz (ΗΠΑ) κέρδισε τον Takeya Mizugaki (Ιαπωνία) με TKO στο 1:01 του πρώτου γύρου.

Ο Jorge Masvidal (ΗΠΑ) κέρδισε τον James Krause (ΗΠΑ) με ομόφωνη απόφαση των κριτών

Ο Stephen Thompson (ΗΠΑ) κέρδισε τον Patrick Cote (Καναδάς) με ομόφωνη απόφαση των κριτών

Ο Brian Ebersole (ΗΠΑ) κέρδισε τον John Howard (ΗΠΑ) με πλειοψηφική απόφαση των κριτών

Ο Kevin Lee (ΗΠΑ) κέρδισε τον Jon Tuck (Γκουάμ) με ομόφωνη απόφαση των κριτών

Ο Manny Gamburyan (Αρμενία) κέρδισε τον Cody Gibson (ΗΠΑ) με υποταγή στο 4:56 του δεύτερου γύρου.

Διαβάστε περισσότερα στο fightsports.gr

Θρυλικοί τσαμπουκάδες στα ελληνικά γήπεδα μπάσκετ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν ο Blade… κεράτωσε τον Tyson

Oι καυτές DIVAS του WWE!

TAGS UFC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ