UFC

UFC 148: Silva vs Sonnen II

UFC 148: Silva vs Sonnen II

Επιτέλους έφθασε. Anderson Silva εναντίον Chael Sonnen, στην πιο πολυαναμενόμενη ρεβάνς των τελευταίων χρόνων, δωρεάν σε live streaming από το Sport24.gr!

Anderson Silva (29-4) vs Chael Sonnen (28-11-1)

Το ότι ο Anderson Silva έχει χάσει για τα καλά πια την υπομονή του με τις λεκτικές επιθέσεις και προσβολές του Sonnen δεν είναι μυστικό. Μετά τις απειλές ότι θα σπάσει όλα τα δόντια και κόκκαλα του αντιπάλου του είδαμε την περασμένη Τρίτη το Βραζιλιάνο πρωταθλητή με άγριες διαθέσεις και ασυνήθιστη για αυτόν επιθετικότητα στο καθιερωμένο staredown μετά από μία συνέντευξη τύπου.

Το αν όλο αυτό το μίσος θα λειτουργήσει υπέρ ή κατά του Sonnen είναι κάτι που θα το δούμε σε λίγες ώρες μέσα στο κλουβί. Αυτό που φαίνεται πολύ πιθανό είναι πως αν ο πρωταθλητής εγκαταλείψει το ζυγισμένο παιχνίδι που βασίζεται στο counter-attack και βγει σαν σίφουνας να καθαρίσει τον Sonnen μέσα σε λίγα λεπτά θα αφήσει τον εαυτό του πολύ ευάλωτο στο takedown. Από την άλλη μεριά, με δεδομένο πως σε αυτόν τον αγώνα παίζεται όχι μόνο η προσωπική του τιμή αλλά και η υστεροφημία του ως θρύλος του MMA, είναι σίγουρο πως θα δούμε τα ξημερώματα της Κυριακής τον πιο καλά προετοιμασμένο και ψυχωμένο Silva που έχουμε δει ποτέ στο οκτάγωνο.

Πρόβλεψη: Silva via TKO.

Forest Griffin (18-7) vs Tito Ortiz (17-10-1)

O Tito Ortiz, o πιο πετυχημένος light heavyweight πρωταθλητής στην ιστορία του UFC, κρεμάει σε λίγες ώρες τα γάντια. Μετά από απανωτές ήττες (αν και ομολογουμένως απέναντι σε κορυφαίους αντιπάλους) και ατέλειωτους τραυματισμούς ο Tito πήρε την δύσκολη απόφαση να εγκαταλείψει την αγωνιστική δράση και να φύγει με το κεφάλι ψηλά προτού τον διώξουν.

Αντίπαλος του για τελευταία φορά μέσα στο οκτάγωνο θα είναι ο επίσης τέως πρωταθλητής light heavyweight, Forrest Griffin, ο οποίος θα επιδιώξει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την πολύ εύκολη TKO ήττα που υπέστη στα χέρια του Shogun Rua στο UFC 134. Οι δύο άνδρες έχουν αναμετρηθεί δύο φορές στο παρελθόν και έχουν από μία νίκη. Φαβορί εμφανίζεται ο Griffin, ο οποίος αν και δείχνει να έχει χάσει το αγωνιστικό πάθος που είχε παλαιότερα παραμένει, σε αυτήν τουλάχιστον την χρονική στιγμή, μία κλάση ανώτερος από τον γηρασμένο Ortiz.

Πρόβλεψη: Griffin via decision

Cung Le (7-2) vs Patrick Cote (18-7)

Δύο ποιοτικοί striker θα αναμετρηθούν σε αυτόν τον εξαιρετικά ενδιαφέρον αγώνα, με τον Patrick Cote να επιστρέφει στο οκτάγωνο μετά από δύο χρόνια για να βρει μπροστά του τον απολαυστικό τέως πρωταθλητή middleweight της διοργάνωσης Strikeforce Cung Le. Ο σαραντάχρονος Le φημίζεται για τις ασυνήθιστες και εντυπωσιακές κλωτσιές με τις οποίες τιμωρεί και κρατά σε απόσταση τους αντιπάλους του, ενώ είναι πολύ ικανός και με τα χέρια του. Στον τελευταίο του όμως αγώνα εναντίον του Wanderlei Silva εμφάνισε προβλήματα φυσικής κατάστασης και βγήκε knockout στον δεύτερο γύρο. Ο Cote από την άλλη μεριά είναι πιο νέος, με πιο βαρυά χέρια, και με μεγάλη δίψα να ξανακαθιερωθεί στην μεγαλύτερη διοργάνωση του κόσμου.

Πρόβλεψη: Cote via TKO.

Dong Hyun Kim (15-1-1) vs Demian Maia (15-4)

Μετά από δύο μέτριες εμφανίσεις και ήττες με decision στα middleweight ο Βραζιλιάνος Demian Maia θα προσπαθήσει να ξαναζωντανέψει την καριέρα του και να επανέλθει στις νίκες με την κάθοδο στα welterweight. To πως θα επηρεάσει η απώλεια του πρόσθετου βάρους τον Βραζιλιάνο είναι κάτι που θα φανεί στο κλουβί, αν και αξίζει να σημειώσουμε πως στα middleweight εμφανιζόνταν ήδη αρκετά λεπτός. Εάν πάντως προσαρμοστεί χωρίς προβλήματα αναμένεται να προσφέρει έναν ανταγωνιστικό αγώνα κόντρα στον Κορεάτη Dong Hyun Kim, ο οποίος μετά την πρώτη ήττα της καριέρας του από τον Carlos Condit στο UFC 132, επανήλθε στις νίκες με νίκη έναντι του Sean Pierson στο UFC 141. Ελαφρό προβάδισμα στα προγνωστικά των μπουκ έχει ο Κορεάτης, με απόδοση νίκης 1,73 έναντι 2,10 που δίνει νίκη του Maia. Αν ωστόσο ο αγώνας μεταφερθεί στο καναβάτσο θα έχει μεγάλο μειονέκτημα κόντρα στον Maia, ο οποίος είναι απλά από τους κορυφαίους στο jiu jitsu μέσα στο UFC.

Πρόβλεψη: Maia via submission

Στα preliminary events της βραδυάς, τέλος, ο δικός μας Κώστας Φιλίππου θα επιδιώξει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στα middleweight απέναντι στον Ιάπωνα Riki Fukuda. Ενδεχόμενη νίκη του σε αυτόν τον αγώνα θα του δώσει σχεδόν σίγουρα την ευκαιρία να αντιμετωπίσει έναν top-10 αντίπαλο στην επόμενη του αναμέτρηση.

Αναλυτικά όλοι οι αγώνες της βραδυάς:

Main Card

Middleweight: Brazil Anderson Silva (c) vs Chael Sonnen

Light Heavyweight: Forrest Griffin vs Tito Ortiz

Middleweight: United States Cung Le vs Patrick Côté

Welterweight: South Korea Dong Hyun Kim vs Demian Maia

Featherweight: Chad Mendes vs Cody McKenzie

Bantamweight: Ivan Menjivar vs Mike Easton

Preliminary Card

Lightweight: Gleison Tibau vs Khabib Nurmagomedov

Lightweight: Melvin Guillard vs Fabrício Camões

Middleweight: Constantinos Philippou vs Riki Fukuda

Lightweight: John Alessio vs Shane Roller

Lightweight: Rafaello Oliveira vs Yoislandy Izquierdo

TAGS UFC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ