UFC

Το UFC ανεβάζει το επίπεδο του ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ κοντρόλ του!

Το UFC ανεβάζει το επίπεδο του ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ κοντρόλ του!

Μια κίνηση, που αν ολοκληρωθεί αναμένεται να διορθώσει αρκετό από το χαμένο κύρος του UFC στο θέμα των αναβολικών στεροϊδών, ανακοίνωσε η κορυφαία ΜΜΑ διοργάνωση.

Για όσους δεν γνωρίζουν για όλα τα event που γίνονται στις ΗΠΑ και σε μερικές επίλεκτες χώρες, τον έλεγχο των αθλητών σε θέματα ντόπινγκ των αναλαμβάνουν οι τοπικές, κρατικές συνήθως, αθλητικές επιτροπές. Αυτός ο έλεγχος μέχρι τώρα ήταν πολύ ελλιπής αφού γινόταν μόνο στα ούρα και όχι στο αίμα και μόνο, ακριβώς πριν ή ακριβώς μετά από κάθε event. Όταν λοιπόν οι αθλητές ήξεραν πότε θα ελεγχθούν με ακρίβεια και μόνο στα ούρα που δεν δείχνουν τόσα όσο το αίμα, μπορούσαν να προγραμματίσουν τον κύκλο τους και να βγουν καθαροί.

Πριν λίγους μήνες κάποιες ελάχιστες επιτροπές άρχισαν να κάνουν ξαφνικούς ελέγχους σε αθλητές που δεν τους περίμεναν και τα θετικά σε απαγορευμένες ουσίες αποτελέσματα, παρά το μικρό δείγμα, ήταν πάρα πολλά.

Ο Wanderlei Silva σε ένα τέτοιο έλεγχο αρνήθηκε να δώσει δείγμα, ο Sonnen βρέθηκε 2 σερί φορές ντοπέ, ο Belfort βρέθηκε με πολύ μεγάλα ποσοστά τεστοστερόνης, ο Bagautinov ντοπέ κ.α.

Το πρόβλημα όμως με τον συγκεκριμένο τύπο ελέγχου, ξαφνικά δείγματα σε αίμα, είναι τρομερά ακριβό για τις αθλητικές επιτροπές που λειτουργούν με προϋπολογισμό από το κράτος και ένας τέτοιος έλεγχος μόνο σε 2 αθλητές μιας μάχης μπορεί να κοστίσει χιλιάδες δολάρια.

Από ότι φαίνεται όμως το UFC είναι έτοιμο να αναλάβει αυτό το έργο σε συνεργασία με κάποια εξωτερική εταιρία (όπως η WADA ας πούμε που έχει τους Ολυμπιακούς αγώνες) η οποία θα αναλάβει έκτακτα και αναλυτικά τεστ σε όλους τους μαχητές που έχουν συμβόλαιο με το UFC.

Το κόστος αναμένεται να είναι μεγάλο αλλά όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του UFC Marc Rattner αξίζει τον κόπο αν και πρέπει να καλύψουν γύρω στους 500 μαχητές, ένα μεγάλο ποσοστό των οποίων κατοικεί μόνιμα σκόρπιο σε όλο τον κόσμο! Οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται μέχρι το τέλος του 2014.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

NOKAOYT που θα ζήλευε και ο Usain Bolt!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτα βίαιος ο ξυλοδαρμός της Mack από τον Warmachine…Σκληρές φωτό και περιγραφή

Generation Iron: Η ωμή αλήθεια για τους Bodybuilders και τα αναβολικά!

TAGS UFC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ