UFC

"Μάχες" στο Σίδνεϊ

"Μάχες" στο Σίδνεϊ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά με 4 αναμετρήσεις στο main card θα παρακολουθήσουμε τα ξημερώματα του Σαββάτου από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας στα πλαίσια του UFC on FX 2, όπως πάντα σε live streaming από το Sport24.gr.

Ξεχωρίζει το main event Thiago Alves vs Martin Kampmann, αλλά και η αναμέτρηση του δικού μας Κώστα Φιλίππου εναντίον του Court McGee.

Thiago Alves (19-8) vs Martin Kampmann (18-5)

Μετά την πρόσφατη εντυπωσιακή νίκη του επί του Papy Abedi στο UFC 138 o Thiago Alves θέλει να διατηρήσει το momentum του με νίκη απέναντι σε έναν σαφώς πιο δύσκολο αντίπαλο στο πρόσωπο του Martin Kampmann. Εκρηκτικός, ταχύτατος, πολύ ογκώδης για welterweight και με καταπληκτικό muay thai παιχνίδι, ο ‘pitbull’ Alves μπορεί εύκολα να τελειώσει οποιονδήποτε αντίπαλο με μία μόνο μπουνιά, κλωτσιά ή γονατιά.

Αν στο παρελθόν έχει δείξει μία αδυναμία είναι απέναντι σε αθλητές τύπου Fitch ή St Pierre, που θα κοιτάξουν να κλείσουν την απόσταση και να επιβάλλουν ένα grinding clinch game. Ο Kampmann από την άλλη είναι ένας ολοκληρωμένος welterweight, που χωρίς να είναι τόσο εντυπωσιακός στις κινήσεις του όσο ο Alves, είναι ωστόσο ικανότατος στο standup ενώ διαθέτει και εξαιρετικό ground game. Αν ο αγώνας τελειώσει με ΤΚΟ λογικά ο νικητής θα είναι ο Alves, ενώ αν πάει στους κριτές ο Kampmann θα έχει πιο πολλές ελπίδες.

Κώστας Φιλίππου (9-2-0-1) vs Court McGee (13-1)

Μεγάλη ευκαιρία για τον Κώστα Φιλίππου να πετύχει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του απέναντι σε έναν αντίπαλο «στα μέτρα του». Ας μην ξεχνάμε πως ο ‘Costa’, όπως τον αποκαλούν στις ΗΠΑ, προέρχεται από μία επιβλητική νίκη έναντι του Jared Hamman στο UFC 140, όπου διέλυσε πολύ εύκολα τον αντίπαλό του μέσα στον πρώτο γύρο. Στους δύο τελευταίους αγώνες (έναντι των Hamman και Jorge Rivera) έχει δείξει πως ανήκει στους κορυφαίους πυγμάχους του middleweight division.

Πρόκειται για ένα πιο «καθαρό» στυλ πυγμαχίας, με πολύ βαριά χέρια, μεγάλη εκρηκτικότητα, γροθιές ακριβείας και καταστρεπτικούς συνδυασμούς. Παράλληλα δουλεύει πολύ το uppercut, που είναι μία από τις πλέον παραμελημένες γροθιές στο MMA. Εναντίον του McGee θα έχει μεγάλο πλεονέκτημα στο standup, και η λογική λέει πως με το που θα φάει τις πρώτες μπουνιές ο McGee θα κοιτάξει να μεταφέρει την αναμέτρηση στο καναβάτσο, όπου θα έχει και πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες.

Inaugural flyweight tournament

Ποδαρικό λοιπόν για την καινούργια flyweight division στο UFC ON FX 2, με δύο ημιτελικές αναμετρήσεις στα πλαίσια του τουρνουά που θα ανακυρήξει τον πρώτο flyweight πρωταθλητή στην ιστορία του UFC. Να θυμίσουμε πως μέχρι πρόσφατα η ελαφρότερη κατηγορία στο UFC ήταν η bantamweight στα 61 κιλά, ενώ η flyweight θα έχει όριο τα 57 κιλά. Μικροσκοπικοί αθλητές λοιπόν στα 57 κιλά, που από την μία θα διαθέτουν καταπληκτική ταχύτητα, αλλά από την άλλη δεν θα μας προσφέρουν τόσο συχνά τα εντυπωσιακά knockout που έχουμε συνηθίσει στις πιο βαριές κατηγορίες.

Οι δύο αναμετρήσεις που θα παρακολουθήσουμε αυτό το Σάββατο είναι Demetrious Johnson vs. Ian McCall και Joseph Benavidez vs. Yasuhiro Urushitani. Οι νικητές των δύο αυτών αγώνων θα αναμετρηθούν μεταξύ τους αργότερα μέσα στο 2012 για τον τίτλο του πρωταθλητή, με τους μπουκ να δίνουν ως πολύ μεγάλα φαβορί τους Johnson και Benavidez,

Όλες οι αναμετρήσεις του Σαββάτου:

Main card

Middleweight bout: Court McGee vs. Constantinos Philippou

Flyweight bout: Demetrious Johnson vs. States Ian McCall

Flyweight bout: States Joseph Benavidez vs. Yasuhiro Urushitani

Welterweight bout: Thiago Alves vs. Martin Kampmann

Preliminary card

Featherweight bout: Mackens Semerzier vs. Daniel Pineda

Welterweight bout: TJ Waldburger vs. Jake Hecht

Middleweight bout: Kyle Noke vs. Andrew Craig

Featherweight bout: Cole Miller vs. Steven Siler

Light Heavyweight bout: Anthony Perosh vs. Nick Penner

Light Heavyweight bout: James Te Huna vs. Aaron Rosa

TAGS UFC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ