UFC

Ο Κύπριος μαχητής του UFC

Ο Κύπριος μαχητής του UFC

Τα ξημερώματα της Κυριακής (03:00) μπορείτε να παρακολουθήσετε σε Live Streaming από το Sport24.gr στο UFC 140, το μοναδικό εκπρόσωπο της Κύπρου στο UFC, τον Κωνσταντίνο Φιλίππου. Ποιος είναι όμως ο Costa;

Για μια ακόμη φορά, τα ξημερώματα της Κυριακής (11/12, 04:00) θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε το event του UFC, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το UFC 140 στο Τορόντο του Καναδά.

Αυτή τη φορά όμως, εκτός από τη main card, όπου ξεχωρίζει ο αγώνας του Jon Jones με τον Lyoto Machida, θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε μία ώρα νωρίτερα (03:00) και το preliminary fight του Κύπριου Κωνσταντίνου Φιλίππου με αντίπαλο τον Αμερικανό Jared "The Messenger" Hamman, έναν αγώνα που ζήτησε αποκλειστικά το UFC by Sport24 για τους αναγνώστες του.

Ποιος είναι όμως ο Κωνσταντίνος Φιλίππου ή Costa όπως τον φωνάζουν οι Αμερικανοί;

Ο 31χρονος Φιλίππου κατάγεται από τη Λεμεσό και από μικρό παιδί λάτρευε την πυγμαχία, με την οποία και ασχολήθηκε αργότερα (1994) ως αθλητής. Μάλιστα, στην καριέρα του έχει κατακτήσει ένα χάλκινο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ερασιτεχνών (1996), ενώ βρέθηκε μια ανάσα από το να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.

Το 1996, σε ηλικία 16 ετών, αποφάσισε να μετακομίσει στις ΗΠΑ, όπου δύο μήνες μετά την άφιξή του συμμετείχε στο τουρνουά "Golden Gloves" της Νέας Υόρκης, που διεξήχθη στο "Madison Square Garden". Ο Φιλίππου έφτασε μέχρι τον τελικό στην κατηγορία super heavyweight, όπου ηττήθηκε από τον Nagy Aguilera με απόφαση των κριτών.

Από κει και πέρα αποφάσισε να αφήσει την πυγμαχία και να ασχοληθεί με τις MMA, μαθαίνοντας ζίου-ζίτσου. Ξεκίνησε αρκετά καλά, σημειώνοντας ρεκόρ 7 νικών και μόλις μίας ήττας, στο ντεμπούτο του με αντίπαλο τον Ricardo Romero το Μάιο του 2008. Μάλιστα, τέσσερις από τις νίκες του σημειώθηκαν με νοκ-άουτ, ενώ η μία ήταν με submission.

Το 2010, συμμετείχε στην 11η έκδοση του "The Ultimate Fighter", όπου δεν τα κατάφερε απέναντι στον Joe Henle, αλλά το Μάρτιο του 2011 κλήθηκε και πάλι από τους ανθρώπους του UFC να αντιμετωπίσει στο UFC 128 τον Nick Katone. Ο Φιλίππου ηττήθηκε και πάλι, με ομόφωνη απόφαση των κριτών, σε ένα αποτέλεσμα που ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο.

Η πρώτη (και μοναδική) νίκη στο UFC ήρθε τον Αύγουστο του 2011 στο UFC 133, όταν την τελευταία στιγμή αποφασίστηκε να αντιμετωπίσει τον Jorge Rivera, εξαιτίας του τραυματισμού του Alessio Sakara. Ο Φιλίππου επικράτησε με απόφαση των κριτών στη Φιλαδέλφεια, έχοντας πλέον ρεκόρ 1-1 στο UFC και 8-2 συνολικά στις MMA.

Αυτό που ξεχωρίζει τον Φιλίππου σε σχέση με πολλούς άλλους μαχητές του UFC είναι ο χαρακτήρας του και ο τρόπος σκέψης του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως έχει δηλώσει ότι: " Παλεύω για τη μαμά μου, που είναι πίσω στην πατρίδα".

Επίσης, η λατρεία του για την Ελλάδα, αλλά και η περηφάνια του που είναι (κατά βάθος) Έλληνας είναι εμφανέστατες. " Μεγαλώνοντας ως Έλληνας, διδάχθηκα να είμαι υπερήφανος, θαρραλέος και να μην εγκαταλείπω ποτέ. Έτσι με μεγάλωσαν", έχει πει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην προπόνηση του; Όπως έχει πει ο ίδιος, περιλαμβάνει φυσική κατάσταση, λίγα βάρη και τρέξιμο το πρωί, ζίου-ζίτσου και πάλη το μεσημέρι, αλλά και sparring το βράδυ 2-3 φορές την εβδομάδα.

Δηλώνει πως οι αγαπημένες του λαβές είναι η can opener και η armbar, ενώ η αγαπημένη του τεχνική στα χτυπήματα είναι το δεξί κροσέ.

Σχετικά με τον προσεχή του αντίπαλο, Jared Homman, είπε: " Δεν ήξερα ποιος είναι, αλλά αφού παρακολούθησα τους αγώνες του, συνειδητοποίησα πως είναι ένας πολύ καλός μαχητής. Είναι μεγαλόσωμος και σε καλή φυσική κατάσταση. Απ' όσα είδα στον τελευταίο του αγώνα, παρ' ότι δυσκολεύτηκε στο τέλος του πρώτου γύρου, επανήλθε δυναμικά στο δεύτερο γύρο και πήρε τη νίκη. Νομίζω πως θα είναι μια ευκαιρία για να τεστάρω τις δυνάμεις μου για μια ακόμη φορά. Ελπίζω να κάνω έναν καλό αγώνα για τους φιλάθλους. Χαίρομαι που θα αγωνιστώ στον Καναδά και θα νικήσω".

Live συζήτηση και σχολιασμός για το UFC 140

To ξημέρωμα της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου (στις 03:00), o αρχισυντάκτης των ΜΜΑ στο lordofrings.gr, Γιάννης Ασκούνης, θα ανοίξει ζωντανά κουβέντα με τους λάτρεις του UFC από την πλατφόρμα του Sport24.gr.

Toσπουδαιότερο (μέχρι το επόμενο)ppvτης χρονιάς, εκτός από την υπερ-μάχη τίτλουJones vs Machida,περιλαμβάνει σπουδαία ντέρμπι και για πρώτη φορά και αποκλειστικά από την ελληνική πλατφόρμα του UFC, τα pre-games,όπου θα αγωνιστεί ο ΚύπριοςΚωνσταντίνος Φιλιππου.

Παρέα με τονΓιάννη Ασκούνηκαι ο γνωστός Έλληνας προπονητής καιMMA fighterΓιώργος Κατσινόπουλος(με πολλάsparring) δίπλα στους αστέρες τουUFC για extraειδικό σχολιασμό.

TAGS UFC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ