UFC

Velasquez: O δρόμος προς την κορυφή

Velasquez: O δρόμος προς την κορυφή

Μέχρι που συνάντησε την δεξιά γροθιά του Junior Dos Santos, πέρυσι τέτοια εποχή, χάνοντας τον τίτλο του heavyweight πρωταθλητή, ο δρόμος του Cain Velasquez προς τον τίτλο ήταν ανηφορικός αλλά απρόσκοπτος.

Τέως μεγάλο αστέρι της κολεγιακής πάλης, θεωρούταν ήδη ανερχόμενο ταλέντο στις ΜΜΑ, πριν καν πατήσει το πόδι του στο οκτάγωνο του UFC. Ας δούμε μία μία τις κορυφαίες στιγμές του Αμερικανομεξικανού γίγαντα.

UFC 83 - Brad Morris

Ήταν μόλις η Τρίτη επαγγελματική μάχη της καριέρας του και ήδη έκανε την εμφάνισή του στην κορυφαία σκηνή του UFC. Η πίεση μεγάλη για τον ανερχόμενο μαχητή αλλά ο ίδιος δεν φάνηκε να λυγίζει καθόλου. Με μία επιβλητική εμφάνιση κέρδισε με ΤΚΟ (Τεχνικό Νοκ Άουτ) τον αντίπαλό του μέσα σε μόλις 2 λεπτά αποδεικνύοντας ότι η φήμη του δεν ήταν τυχαία.

UFC 99 - Cheick Kongo

H πρώτη και μοναδική φορά, μέχρι τον JDS, που o Cain αντιμετώπισε σοβαρά πρόβλημα στο όρθιο παιχνίδι και δη στην άμυνά του αφού ο Γάλλος τον βρήκε με αρκετά χτυπήματα και τον έφερε κοντά στον νοκ άουτ. Όμως ο Μεξικάνος κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι με όπλο την πάλη του και να κερδίσει τον Kongo, αφήνοντας όμως αμφιβολίες για το σαγόνι του.

UFC 104 - Ben Rothwell

Πολύ πίστευαν ότι ο πρώην heavyweight Πρωταθλητής του IFL, Rothwell θα ήταν το πρώτο σοβαρό τεστ για τον Velasquez μόνο που κανείς δεν το είπε στον ίδιο αφού ισοπέδωσε τον αντίπαλό του, κερδίζοντας την μάχη με ΤΚΟ στον 2ο γύρο!

UFC 110 - Minotauro Nogueira

Την, απαραίτητη στο δρόμο για τον τίτλο, μάχη με ένα θρύλο του αθλήματος ο Cain την πέρασε με άριστα. Ο Nogueira, ο μοναδικός HW μαχητής που έχει σηκώσει ζώνη και στο PRIDE και στο UFC ήταν το τεστ που θα έδινε στον ανερχόμενο Cain την ευκαιρία να παίξει για την ζώνη και ο Μεξικάνος την άρπαξε από τα μαλλιά. Με μία τρομερή αριστερή γροθιά, έριξε τον Βραζιλιάνο στο καναβάτσο βγάζοντας τον νοκ άουτ στον πρώτο γύρο.

UFC 121 - Brock Lesnar

Όταν έφτασε η ώρα του να διεκδικήσει τον τίτλο, σχεδόν όλοι οι οπαδοί των ΜΜΑ ήταν στο πλευρό του αφού ήθελαν να δουν τον, εισαγόμενο από το WWE, Brock Lesnar να χάνει και ο Cain δεν τους απογοήτευσε. Από την αρχή εξουδετέρωσε την πάλη του Lesnar και η επίθεσή του ήταν τόσο σφοδρή που ο μέχρι τότε πρωταθλητής δεν μπορούσε να αμυνθεί καθόλου. Το ΤΚΟ ήρθε στο δεύτερο γύρο με τον Lesnar να αποχωρεί ματωμένος και πληγωμένος όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά...

Στη συνέχεια ήρθε και η πρώτη του ήττα, το νοκ άουτ που υπέστη από τον Junior Dos Santos και έχασε τον τίτλο ενώ πριν λίγους μήνες επέστρεψε δυναμικά ισοπεδώνοντας τον Antonio "Bigfoot" Silva. Ο Cain είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους heavyweights στην κόσμο αλλά απέναντι στον πρωταθλητή έχει πολλά να αποδείξει!

Δείτε το Junior Dos Santos vs Cain Velasquez 2 αυτή την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στο UFC 155, στις 5 τα ξημερώματα, δωρεάν και αποκλειστικά στο Sport24.gr

TAGS UFC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ