UFC

Belfort vs Bisping: Έκρηξη ή Αντοχή;

Belfort vs Bisping: Έκρηξη ή Αντοχή;

Το 5ο του event σε Βραζιλιάνικο έδαφος, μέσα στους τελευταίους 17 μήνες, θα πραγματοποιήσει αυτό το Σάββατο 19 Ιανουαρίου (ξημερώματα Κυριακής για εμάς) το UFC on FX 7 στο Sao Paolo με μία κάρτα βασισμένη κυρίως σε ντόπιους ανερχόμενους μαχητές και ένα ενδιαφέρον main event.

Το 5ο του event σε Βραζιλιάνικο έδαφος, μέσα στους τελευταίους 17 μήνες, θα πραγματοποιήσει αυτό το Σάββατο 19 Ιανουαρίου (ξημερώματα Κυριακής για εμάς) το UFC on FX 7 στο Sao Paolo με μία κάρτα βασισμένη κυρίως σε ντόπιους ανερχόμενους μαχητές και ένα ενδιαφέρον main event.

Σε αυτό ο θρύλος του UFC Vitor Belfort θα αντιμετωπίσει τον βετεράνο και σχετικά υποτιμημένο, Βρετανό Michael Bisping, ο οποίος με νίκη βλέπει... Anderson Silva.

Το ζευγάρωμά τους δεν έχει πολλά μυστικά. Οι δύο τους έχουν σαν βάση την όρθια μάχη με τον Belfort να διακρίνεται για την επιθετικότητά του και τα πολύ γρήγορα χτυπήματα με τα χέρια, ενώ ο Bisping έχει πολύ καλή τεχνική και αντοχή αν και υπολείπεται σε δύναμη σε σχέση με τον Βραζιλιάνο.

Ο Βρετανός είναι πιο ισορροπημένος σαν μαχητής αφού διαθέτει πολύ καλή άμυνα στις ρίψεις και στις υποταγές ενώ διακρίνεται και παλαιστικά αφού δημιούργησε πολλά προβλήματα στον εξαιρετικό σε αυτόν τον τομέα ChaelSonnen, ιδιαίτερα στην πίεση στο clinch και πάνω στο κλουβί, κουράζοντας τον αντίπαλο.

Αυτή ακριβώς η τακτική μπορεί να είναι και το κλειδί της νίκης για τον Bispingαφού ο Belfort είναι γνωστό ότι ξοδεύει τις δυνάμεις του στους 2 πρώτους γύρους και μετά κουράζεται πολύ και με δεδομένο ότι σαν main event αυτή η μάχη θα έχει 5 γύρους, η διαφορά των δύο στην αντοχή μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα.

Λογικά, ο Vitor θα βγει δυναμικά όπως πάντα, ψάχνοντας το νοκ άουτ και όσο είναι φρέσκος ο Bisping θα πρέπει να του κόβει συνεχώς την φόρα και να τον κουράζει αφού δύσκολα θα κερδίσει μαζί του σε μία μάχη 1 προς 1 στα χτυπήματα όσο ο πρώτος είναι φρέσκος.

Αν καταφέρει να τον κόβει αναμιγνύοντας, συνεχή κίνηση απ' έξω με λακτίσματα και τεχνικό μποξ, πίεση πάνω στο κλουβί και ίσως μερικάtakedowns στο τέλος κάθε γύρου για τουλάχιστον τους δύο πρώτους, μπορεί να ελπίζει ότι θα πάρει το πάνω χέρι από τη μέση και μετά και αφού κουραστεί ο Belfort. Αν όμως του δώσει έστω και μία ευκαιρία να ανοιχτεί και να βρει στόχο με τα χτυπήματά του μπορεί να χάσει με νοκ άουτ αφού οBelfort είναι εξαιρετικά επικίνδυνος.

Εν κατακλείδι, ο Βραζιλιάνος πρώην πρωταθλητής της Light Heavyweightκατηγορίας του UFC είναι μεν το φαβορί σε αυτή τη μάχη αφού, ο Bisping έχει δείξει να έχει πρόβλημα με μαχητές που ειδικεύονται στα δυνατά χτυπήματα και την κίνηση προς τα εμπρός (Henderson, Wanderlei Silva κ.α.). Όμως. ο Βρετανός δείχνει να βελτιώνεται συνεχώς και αν καταφέρει να επιβάλει το πλάνο του, μπορεί να φύγει νικητής μέσα από το σπίτι του Belfort.

Το UFC on FX 7 θα το δούμε όπως πάντα ζωντανά από το sport24.gr/ufc ενώ τα προκαταρκτικά από το επίσημο προφίλ του UFC στο Facebook τα ξημερώματα της Κυριακής 20 Ιανουαρίου. Για περισσότερες πληροφορίες μείνετε συντονισμένοι!

Κύρια Κάρτα

Vitor Belfort vs. Michael Bisping

Daniel Sarafian vs. C.B. Dollaway

Gabriel Gonzaga vs. Ben Rothwell

Thiago Tavares vs. Khabib Nurmagomedov

Προκαταρτικές μάχες

Godofredo Castro vs. Milton Vieira

Ronny Markes vs. Andrew Craig

Diego Nunes vs. Nik Lentz

Edson Barboza vs. Lucas Martins

Yuri Alcantara vs. Pedro Nobre

Wagner Prado vs. Ildemar Alcantara

Francisco Trinaldo vs. C.J. Keith

TAGS UFC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ