UFC

Ακυρώνεται το UFC 151!

Ακυρώνεται το UFC 151!

Μετά τον τραυματισμό του Dan Henderson και την άρνηση του Jon Jones να αντιμετωπίσει τον Chael Sonnen, το UFC προχώρησε στην πρωτοφανή κίνηση να ακυρώσει το event.

Καινούργιος αντίπαλος του Jon Jones o Vitor Belfort (!), στον αγώνα για τον τίτλο στα light heavyweight o οποίος θα πραγματοποιηθεί τώρα στο UFC 152. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά.

Ήδη από αργά προχθές (22/08) το διαδίκτυο είχε βουίξει από τις φήμες για τραυματισμό του Henderson στο γόνατο. Μία δήλωση του ιδίου του αθλητή στο twitter, με την οποία αρνιόταν κατηγορηματικά τις φήμες, ήρθε να διαψευσθεί λίγο αργότερα από τον ίδιο τον πρόεδρο του UFC, Dana White, o οποίος σε μία έκτακτη συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι πράγματι ο Henderson είχε τραυματιστεί στο γόνατο και δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί στις 2 Σεπτεμβρίου.

Ο White αποκάλυψε επίσης στους έκπληκτους δημοσιογράφους ότι τηλεφώνησε ο ίδιος προσωπικά στον Chael Sonnen προτείνοντας του να αγωνισθεί για τον τίτλο κόντρα στον Jones. Παρόλο που ο Sonnen δεν προπονείται αυτή την περίοδο και βρισκόταν πολύ μακριά από το Las Vegas για προσωπικές υποθέσεις, απάντησε θετικά στον πρόεδρο και του είπε ότι θα πάρει το πρώτο αεροπλάνο για το Las Vegas.

Τότε συνέβη αυτό που, όπως δήλωσε ο White στους δημοσιογράφους, δεν περίμενε ποτέ ότι θα συμβεί. Ο πρωταθλητής Jones αρνήθηκε να δεχθεί το καινούργιο matchup μετά από παραίνεση του προπονητή του Greg Jackson, o οποίος τον συμβούλευσε ότι 8 μέρες προετοιμασίας για έναν αντίπαλο σαν τον Sonnen δεν επαρκούν. Για την ακρίβεια ο Jackson τον προειδοποίησε ότι αν δεχόταν τον αγώνα θα πραγματοποιούσε " το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του". Ο White επιτέθηκε με τους πιο βαρείς χαρακτηρισμούς στον νεαρό πρωταθλητή και τον προπονητή του, δηλώνοντας " αηδιασμένος" και για τους δύο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα από πάνω τον τελευταίο " sport killer", δηλαδή κάποιον που σκοτώνει το άθλημα. Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο White ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Jon Jones θα αντιμετώπιζε τον Lyoto Machida για τον τίτλο στο UFC 152, που διεξάγεται στις 22 Σεπτεμβρίου στον Καναδά.

Αλλά οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί. Λίγο μετά την συνέντευξη τύπου κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Lyoto Machida δεν ήθελε να αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή τόσο σύντομα (αν και μετά το τέλος του UFC on FOX 4 δήλωνε ενθουσιασμένος που θα του δινόταν ευκαιρία να αντιμετωπίσει ξανά τον Jones), και ότι ο Mauricio Rua, στον οποίο η οργάνωση στράφηκε ως καινούργια λύση, αρνήθηκε και αυτός με τη σειρά του να αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή.

Ως από μηχανής Θεός εμφανίσθηκε τελικά ο Vitor Belfort, o οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο και να του ζητήσει τον αγώνα. Να θυμίσουμε ότι ο Belfort αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στα middleweight, αλλά είχε ξεκινήσει την καριέρα του στα heavyweight, ενώ ήταν και για ένα σύντομο χρονικό διάστημα πρωταθλητής στα light heavyweight.

H ακύρωση του event, πέρα από την τεράστια απογοήτευση που εύλογα προκάλεσε στους φιλάθλους, θα κοστίσει στη διοργάνωση τεράστια χρηματικά ποσά, καθότι ο μεγάλος όγκος της διαφημιστικής καμπάνιας και τα περισσότερα πάγια έξοδα έχουν ήδη εκταμιευθεί, χωρίς να αναφέρουμε καν τις απώλειες από τα έσοδα των εισιτηρίων και τα τηλεοπτικά.

TAGS UFC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ