ΣΤΗΛΕΣ

Ο Μαχρέζ είναι ο κορυφαίος της Premier League

Ο Μαχρέζ είναι ο κορυφαίος της Premier League

Ο Ριγιάντ Μαχρέζ έγινε ο πρώτος Αλγερινός που πέτυχε χατ-τρικ στην Premier League, μετρά ήδη 10 γκολ φέτος και έχει υπερδεκαπλασιάσει την αξία του, με την Λέστερ να είναι στην κορυφή! Ο πρωταγωνιστής αυτή την εβδομάδα στη στήλη Top Performance είναι ίσως ο κορυφαίος παίκτης φέτος στην Αγγλία

Αν κάποιος πιστεύει πως η Λέστερ είναι στην κορυφή της Premier League μόνο διότι ο Τζέιμι Βάρντι έχει αναπτύξει ερωτική σχέση με τα δίχτυα κάνει λάθος.

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι έχει κάνει εξαιρετικό έργο στις "αλεπούδες", ο Βάρντι τρέχει ασταμάτητα στην κορυφή της επίθεσης και ο καλύτερος συμπαραστάτης του είναι ο Ριγιάντ Μαχρέζ.

Ο Αλγερινός παίζει είτε πίσω από τον Άγγλο στράικερ στο 4-5-1, είτε δεξιά στο 4-4-2 (στην επίθεση ο Ουγιόα με τον Βάρντι) και πάντα είναι εξαιρετικός.

Ο Μαχρέζ είναι ο κορυφαίος της Premier League

Ο πιο ολοκληρωμένος της Premier League

Ο Ουιλφρίντ Ζαά της Κρίσταλ Πάλας, ο Εντέν Αζάρ της Τσέλσι και ο Αλέξις Σάντσες της Άρσεναλ διακρίνονται για τις ντρίμπλες τους, αλλά πρώτος στην σχετική λίστα είναι ο Ριγιάντ Μαχρέζ, ο οποίος σε 15 αγωνιστικές (14 ματς) έχει φτάσει τις 50 ολοκληρωμένες ντρίμπλες, με τους τρεις προαναφερθέντες να ακολουθούν και να συμπληρώνουν την 4άδα.

Πρώτος και με διαφορά φυσικά στις ασίστς είναι ο Μεσούτ Εζίλ της Άρσεναλ με 12, ενώ στην δεύτερη θέση με 6 βρίσκονται οι Κέβιν ντε Μπράινε, Νταβίντ Σίλβα της Μάντσεστερ Σίτι, Ζεράρ Ντεουλοφέου της Έβερτον και ο Μαχρέζ.

Η Λέστερ το περασμένο Σάββατο έμεινε για δεύτερη φορά μόνη στην κορυφή της Premier League, νικώντας με 3-0 την Σουόνσι στην Ουαλία. Σε αυτό το ματς ο Ριγιάντ Μαχρέζ πέτυχε και τα τρία γκολ και έγινε ο πρώτος Αλγερινός που πετυχαίνει χατ-τρικ στην ιστορία της PL.

Έφτασε έτσι τα 10 γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα και είναι στην δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερς μαζί με τον Ρομελού Λουκακού της Έβερτον, ενώ πρώτος με 14 είναι ο συμπαίκτης του στην Λέστερ, Τζέιμι Βάρντι.

Ο Μαχρέζ είναι ο κορυφαίος της Premier League

Υπερδεκαπλασιασμός της αξίας του

Καλύτερος στις ντρίμπλες, στην δεύτερη θέση στα γκολ και στις ασίστς ο Ριγιάντ Μαχρέζ, έτσι φαντάζει ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης της Premier League, τουλάχιστον στο επιθετικό κομμάτι.

Αν κάποιος θελήσει να τον αποκτήσει από την Λέστερ θα πρέπει να δώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ, τουλάχιστον 20, ενώ το transfermarkt τον κοστολογεί στα 11.000.000 ευρώ.

Ο αγγλικός σύλλογος τον Ιανουάριο του 2014 έδωσε 500.000 ευρώ στην Χάβρη για να τον αποκτήσει και η αξία του ανέβηκε κάπου στο 1.000.000 ευρώ. Τυπικά λοιπόν, μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια έχει υπερδεκαπλασιάσει την αξία του, αν και ουσιαστικά είναι δεδομένο πως αν πουληθεί άμεσα το ποσό που θα δαπανηθεί να είναι ίσως και παραπάνω από το διπλάσιο των 11.000.000 που τον κοστολογεί το transfermarkt, ειδικά αν πάει σε άλλη αγγλική ομάδα.

Ο Μαχρέζ είναι ο κορυφαίος της Premier League

Πορεία και εθνική Αλγερίας

Γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 1991 στο Σαρσέλ της Γαλλίας, ενώ ο πατέρας του είναι Αλγερινός και η μητέρα του Μαροκινή.

Επαγγελματικά έπαιξε για πρώτη φορά στην Κιμπέρ το 2009 και μετά από μία χρονιά πήγε στην Χάβρη, το 2011 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, στην οποία πέτυχε 6 γκολ σε 60 εμφανίσεις.

Ο Μαχρέζ είναι ο κορυφαίος της Premier League

Ήρθε η μεταγραφή στην Λέστερ με 500.000 ευρώ τον Ιανουάριο του 2014, όταν η ομάδα ήταν στην Premiership. Μετά την άνοδο έκανε το ντεμπούτο του στην Premier League στις 16 Αυγούστου κόντρα στην Έβερτον, πέτυχε το πρώτο του γκολ στις 4 Οκτωβρίου κόντρα στην Μπέρνλι και στην πρώτη σεζόν είχε 4 γκολ σε 30 εμφανίσεις.

Φέτος, όπως προαναφέραμε έχει 10 γκολ σε 14 εμφανίσεις, ενώ όσον αφορά στην διεθνή του καριέρα, το 2014 επέλεξε την Αλγερία, με την οποία έχει 4 γκολ σε 22 ματς, ενώ ήταν στο ρόστερ για το Μουντιάλ 2014 και το Κόπα Άφρικα 2015.

Ο Μαχρέζ είναι ο κορυφαίος της Premier League
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ