ΣΤΗΛΕΣ

O ασταμάτητος Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ

O ασταμάτητος Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ
AP:ASSOCIATED PRESS

Πέτυχε δεύτερο χατ-τρικ πριν συμπληρωθούν τρία 24ωρα και πλέον είναι καλύτερος και από τον Λεβαντόβσκι στο 2015. Ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ κάνει την Μίλαν να χτυπά... το κεφάλι της στον τοίχο και είναι πρωταγωνιστής αυτή την εβδομάδα στη στήλη Top Performance!

Το καλοκαίρι του 2014 το 'transfermarkt' υπολόγιζε την αξία του στα 17 εκατομμύρια ευρώ. Μέσα σε λίγους μήνες διπλασίασε- και με το παραπάνω- την τιμή του η οποία ξεπερνά αυτή τη στιγμή τα 35 εκατομμύρια ευρώ. Και αν ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ της Ντόρτμουντ συνεχίζει να σκοράρει ακατάπαυστα, ο δείκτης της αξίας του- όπως βλέπετε στο παρακάτω γράφημα- θα διατηρήσει τη ξέφρενη ανοδική του πορεία!

O ασταμάτητος Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ

Τρία την Πέμπτη στην Γκαμπάλα

Το τελευταίο του κατόρθωμα που τον έφερε και στη στήλη Top Performance αυτής της εβδομάδας; Όχι ένα κατόρθωμα αλλά δύο... χατ-τρικ μέσα σε μόλις τρεις ημέρες! Πρώτα "καθάρισε" εκτός έδρας την Γκαμπάλα για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League σκοράροντας και τα τρία τέρματα της Ντόρτμουντ στη νίκη της με 3-1. Η ομάδα του Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε πολύ δυναμικά στο ματς, έχασε αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να ανοίξει αυτή το σκορ, κάτι που έκανε ο Ομπαμεγιάνγκ στο 31' με τρομερό πλασέ εκτός περιοχής. Ο άσος από την Γκαμπόν σκόραρε ξανά στο 38' και συμπλήρωσε το χατ-τρικ του στο 72', ενώ ο Ντοντό στο 93' μείωσε για την Γκαμπάλα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

Τρία και την Κυριακή στην Άουγκσμπουργκ

Με τη συμπλήρωση όμως μόλις τριών 24ώρων, ο 26χρονος επιθετικός επανέλαβε αυτή την επίδοση! Αυτή τη φορά το "θύμα" του ήταν η Άουγκσμπουργκ στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Bundseliga. Στο 'Signal-Iduna-Park', το σπίτι της Ντόρτμουντ, ο Ομπαμεγιάνγκ άνοιξε το σκορ στο 18', για να αναλάβει στη συνέχεια ο Ρόις με δύο τέρματα. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-1 και το παιχνίδι βάδιζε στο τέλος του. Ο Πιέρ-Εμερίκ ήταν θεωρητικά κουρασμένος καθώς είχε προηγηθεί και το παιχνίδι στο Αζερμπαϊτζάν. Λάθος! Την ώρα που οι άλλοι έριχναν ρυθμούς, αυτός έβλεπε δίχτυα σημειώνοντας άλλα δύο τέρματα, στο 85' και το 91'!

Του γλίτωσε μόνο η Μάιντς

Αυτό όμως που έκανε τις περασμένες ημέρες ο Ομπαμεγιάνγκ δεν ήταν ένα απλό πυροτέχνημα. Ο στράικερ από την Γκαμπόν είναι πρώτος σκόρερ στη Bundseliga, μαζί με τον Λεβαντόβσκι, έχοντας σκοράρει στα εννέα από τα δέκα παιχνίδια της Ντόρτμουντ. Πάμε πάλι... Στα εννέα από τα δέκα! Έβαλε γκολ σε κάθε μία από τις οκτώ πρώτες αγωνιστικές, δημιουργώντας ένα (ασύλληπτο) ρεκόρ στην ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος. Την ένατη... σίγησε απέναντι στην Μάιντς, για να έρθει το χατ-τρικ με την Άουγκσμπουργκ με το οποίο έφτασε τα 13 γκολ στη φετινή Bundesliga.

O ασταμάτητος Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ

Έφτασε τα 20 γκολ από... Οκτώβρη!

Ο Ομπαμεγιάνγκ δεν βρίσκει όμως δίχτυα μόνο στην Bundesliga. Οι top επιδόσεις του... τρομάζουν σε κάθε διοργάνωση στην οποία συμμετέχει φέτος με τη φανέλα της Ντόρτμουντ. Στις 25 Οκτωβρίου έφτασε τα 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ναι, στις 25... Οκτωβρίου. Έχει σκοράρει, πέρα από τις 13 φορές σε 10 ματς στο πρωτάθλημα, άλλα 6 γκολ σε 6 παιχνίδια στο Europa και 1 τέρμα σε 1 ματς στο Κύπελλο Γερμανίας. Σύνολο 17 γκολ σε 20 συμμετοχές, με μόλις δύο ομάδες να του... γλιτώνουν. Η πρώτη ήταν η Κρασνοντάρ στις 17/09 στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, ενώ η δεύτερη ήταν η Μάιντς στις 16/10 για το πρωτάθλημα. Μοιάζει απίστευτο και όμως είναι αληθινό: Μόνο δύο άμυνες κατάφεραν να τον σταματήσουν.

O ασταμάτητος Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ

Έγινε ο αντι-Λεβαντόβσκι και τον ξεπέρασε

Το 2013 ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ πήγε στη Ντόρτμουντ έτσι ώστε μαζί με τον Μάρκο Ρόις ως εξτρέμς να δημιουργήσουν μια "φονική" επιθετική τριάδα.

Όταν το 2014 ο Πολωνός άφησε την Μπορούσια για την Μπάγερν, ο Γιούργκεν Κλοπ προσπάθησε να καλύψει το κενό του αποκτώντας τον Τσίρο Ιμόμπιλε από την Τορίνο και τον Αντριάν Ράμος από την Χέρτα.

Κανείς τους δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και είναι κυριότερος λόγος που η Ντόρτμουντ έκανε κακή σεζόν, κυρίως στο πρώτο μισό της. Ο Κλοπ τον δοκίμασε αρκετές φορές στην κορυφή της επίθεσης και ανταποκρίθηκε.

Ο Τόμας Τούχελ πλέον τον έχει... μονιμοποιήσει στην κορυφή. Μπορεί να μην είναι κλασικός στράικερ, αλλά οι επιδόσεις του είναι καλύτερες και από του Λεβαντόβσκι, τον οποίο τελικά αντικατέστησε στην Μπορούσια, αν και δεν προοριζόταν για αυτό.

Αμφότεροι έχουν 13 γκολ μετά από 10 αγωνιστικές στην Bundesliga και με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι να έχουν μείνει πίσω, ίσως οι δυο τους να "παλέψουν" και για το "χρυσό παπούτσι".

Μετρώντας όλα τα επίσημα ματς φέτος έχει 20 τέρματα και είναι πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη, ενώ είναι και πρώτος σκόρερ στην Bundesliga για το 2015, καθώς μέσα στην χρονιά (από Ιανουάριο δηλαδή και έπειτα) έχει πετύχει 24 γκολ, ξεπερνώντας τον Λεβαντόβσκι που έχει 23! Συνολικά στο 2015 σε όλες τις διοργανώσεις έχει 34 γκολ, τα περισσότερα επίσης από κάθε άλλο παίκτη που παίζει σε γερμανική ομάδα.

O ασταμάτητος Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ

Η Μίλαν χτυπά το κεφάλι της στον τοίχο

Για όσους δεν τον γνωρίζουν, ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είναι δημιούργημα των ακαδημιών της Μίλαν και έπαψε να είναι ιδιοκτησία της την 1η Ιανουαρίου 2012, όταν τον πούλησε στην Σεντ-Ετιέν έναντι 1.800.000 ευρώ.

Τώρα η Μίλαν βρίσκεται σε κακή αγωνιστική κατάσταση και δεν έχει καν τα λεφτά για να σκεφτεί να τον αγοράσει πίσω, ενώ όσον αφορά στις εθνικές ομάδες, είχε απορρίψει την εθνική Ιταλίας, αγωνίστηκε μία φορά με την U21 της εθνικής Γαλλίας, αλλά αποφάσισε να παίξει για την πατρίδα του, την Γκαμπόν.

Δεν περίμενε ενδεχομένως και ο ίδιος πως κάποτε θα φτάσει σε επίπεδο να μπορεί να είναι βασικός σε εθνικές ομάδες όπως η Ιταλία και η Γαλλία, έτσι πλέον φαντάζει δύσκολο να τον δούμε στα τελικά του Μουντιάλ. Θα το παλέψει πάντως στα προκριματικά και ελπίζει πως θα τα καταφέρει, όπως τα κατάφερε και ο Γκάρεθ Μπέιλ με την Ουαλία (Euro 2016).

pierre aubameyang - Ph. Pegaso Newsport
AUBAMEYAN ESULTA
pierre aubameyang - Ph. Pegaso Newsport AUBAMEYAN ESULTA PEGASO NEWSPORT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ