ΣΤΗΛΕΣ

Νεϊμάρ: Ο νέος "βασιλιάς" της Μπαρτσελόνα

Νεϊμάρ: Ο νέος "βασιλιάς" της Μπαρτσελόνα

Έβαλε τέσσερα γκολ, νίκησε μόνος του τη Ράγιο Βαγιεκάνο, φιγουράρει μόνος πρώτος στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Liga, έχει καταφέρει περισσότερα από όσα οι Κρόιφ, Ροναλντίνιο, Ριβάλντο. Είναι ο Νεϊμάρ, είναι καλά και πρωταγωνιστής αυτή την εβδομάδα στη στήλη Top Performance!

Ο Νεϊμάρ ντύθηκε... Λιονέλ Μέσι το Σάββατο το απόγευμα και οδήγησε με καρέ τερμάτων την Μπαρτσελόνα στη νίκη με 5-2 επί της Ράγιο Βαγιεκάνο. Αυτά τα τέσσερα γκολ επιβεβαίωσαν τη δυναμική του Βραζιλιάνου άσου στην Μπαρτσελόνα το τρέχον χρονικό διάστημα. Μέλος της τριάδας ΜSN (Messi - Suarez - Neymar) και με το "M" να απόν λόγω τραυματισμού, ήταν το "Ν" που ανέλαβε δράση στο "Καμπ Νόου", κόντρα στην ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας.

Ο 23χρονος Βραζιλιάνος άσος πέτυχε για πρώτη φορά τέσσερα γκολ στην καριέρα του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, κάτι που έχει κάνει στο παρελθόν τόσο με την πρώην ομάδα του, Σάντος, όσο και με την εθνική της χώρας του, "σελεσάο".

Πως λοιπόν να μην είναι ο πρωταγωνιστής κι αυτός που εγκαινιάζει τη στήλη Top Performance του SPORT 24; Και για να σας βάλουμε στο κλίμα, εδώ θα γράφουμε κάθε εβδομάδα τον αθλητή ή την ομάδα, που έκανε την αθλητική παγκόσμια κοινότητα να παραμιλάει με τα κατορθώματά του/της.

Το χρονικό του "καρέ"

Η ομάδα του από το Βαγιέκας εξέπληξε δυσάρεστα το "μπλαουγκράνα" κοινό του "Καμπ Νόου", ανοίγοντας το σκορ στο 15ο λεπτό με τον Χάβι Γκέρα. Ωστόσο, μετά ανέλαβε δράση ο Νεϊμάρ. Στο 22ο λεπτό, πήρε την μπάλα από τα αριστερά, πέρασε ως σταματημένο τον Γιορέντε, ο οποίος τον ανέκοψε. Ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε το πέναλτι και ισοφάρισε για την Μπαρτσελόνα.

Δέκα λεπτά αργότερα κατέστησε σαφές στην άμυνα της Ράγιο, ότι δεν υπάρχει τρόπος να ανακοπεί με ορθό τρόπο. Με "ποδιά'' στον Νάτσο, ο δεύτερος αναγκάστηκε να υποπέσει σε νέο πέναλτι για λογαριασμό της φιλοξενούμενης ομάδας. Νεϊμάρ, πέναλτι και... 2-1.

Νεϊμάρ: Ο νέος "βασιλιάς" της Μπαρτσελόνα

Ώρα για το τρίτο. Στο 69ο λεπτό ο Λουίς Σουάρες έκανε το σουτ, υποχρεώνοντας τον Τόνιο σε δύσκολη απόκρουση. Ο Νεϊμάρ "μυρίστηκε" τη φάση, πήρε το ριμπάουντ και παραβίασε για τρίτη φορά την εστία της Βαγιεκάνο.

Αλλά ο Βραζιλιάνος, ήταν ασταμάτητος. Δεν θα μπορούσε να βάλει "στοπ" εκεί. Ένα λεπτό αργότερα (70ό) συμπλήρωσε το "καρέ". Πήρε την μπάλα από τον Σουάρες κι έκανε αυτό που ξέρει καλά, να τη στείλει στα δίχτυα. Και μπορεί να σταμάτησε στα τέσσερα γκολ, αλλά η συμβολή του και στο πέμπτο της Μπαρτσελόνα ήταν σημαντική. Από τα πόδια του, η μπάλα έφτασε στον Ουρουγουανό.

Ανέβηκε στην κορυφή

Τα τέσσερα γκολ, αναρρίχησαν τον Νεϊμάρ στην πρώτη θέση των σκόρερ της Liga. Πριν από το ματς με τη Ράγιο είχε μόλις τέσσερα γκολ. Μετά έφθασε στα 8. Πρώτος, αφήνοντας πίσω του, τους Καρίμ Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ Μαδρίτης, με έξι. Και μπορεί ο δρόμος για το "πιτσίτσι" (βραβείο πρώτου σκόρερ του ισπανικού πρωταθλήματος) να είναι ανάλογα μακρύς με αυτόν για την κατάκτησή του, αλλά ο Βραζιλιάνος θέτει σοβαρή υποψηφιότητα.

Νεϊμάρ: Ο νέος "βασιλιάς" της Μπαρτσελόνα

Πέρασε Κρόιφ, Ριβάλντο, Ροναλντίνιο

Ο ίδιος είπε μετά το τέλος του ματς ότι "ήταν ένα από τα καλύτερα της καριέρας του". Ο ισπανικός και βραζιλιάνικος Τύπος τον βάφτισαν "Μεσίνιο", ας δούμε τι λέει η στατιστική για το νέο Βραζιλιάνο "βασιλιά". Έχει πετύχει 62 γκολ σε 101 επίσημες αναμετρήσεις με την "μπλαουγκράνα" φανέλα, την ώρα που ο άλλοτε "θρύλος" της Μπαρτσελόνα, Γιόχαν Κρόιφ, είχε πετύχει 60 σε 180 ματς. Σε 100 επίσημα ματς ο Ριβάλντο είχε σημειώσει 57 γκολ, ο Ροναλντίνιο 47.

Νεϊμάρ: Ο νέος "βασιλιάς" της Μπαρτσελόνα

Σε επίπεδο τίτλων, ο "Νέι" έχει κατακτήσει πέντε σε δύο χρόνια, την ίδια ώρα που ο Γιόχαν Κρόιφ κατέκτησε δύο σε πέντε χρόνια. Οι Καταλανοί αρέσκονται σε συγκρίσεις, παρομοιώσεις, αναζήτηση νέων ινδαλμάτων. Έχουν βρει το νέο "ήρωά" τους. Ονομάζεται Νεϊμάρ Ζούνιορ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ