ΣΤΗΛΕΣ

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στα καλύτερά του

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στα καλύτερά του

Η τρίτη καλύτερη εκκίνηση της ιστορίας της ΑΕΚ στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος και το πρώτο ευρωπαϊκό "διπλό" έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια είχαν τη "σφραγίδα" του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, του πρωταγωνιστή αυτής της εβδομάδας στη στήλη Top Performance.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι η απάντηση σε κάθε ερώτηση που αφορά την εφετινή ΑΕΚ του Ντράγκαν Σάκοτα! Ο 31χρονος φόργουορντ-σέντερ είναι ο βασικός λόγος που η "Ένωση" φιγουράρει στην κορυφή της κατάταξης στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ με έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και, συγχρόνως, διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκρισή της στο LAST-32 του Eurocup με ρεκόρ 3-2 στον ΣΤ' Όμιλο.

Απέναντι, μάλιστα, σε αντιπάλους όπως η Γαλατάσαραϊ, η Νίζνι και η Νεπτούνας που πέρσι έφτασαν ως το TOP-16 της Euroleague!

Την περασμένη Τετάρτη (11/11) η ΑΕΚ επικράτησε με 80-86 της Νεπτούνας στην Κλαϊπέντα, φτάνοντας τις τρεις συνεχόμενες νίκες στο Eurocup και πανηγυρίζοντας την πρώτη ευρωπαϊκή εκτός έδρας νίκη της έπειτα από τις 10 Μαρτίου 2005 και το 75-79 επί της Πρόκομ για το TOP-16 εκείνης της χρονιάς στην Euroleague, με τον Φώτη Κατσικάρη στην άκρη του πάγκου! Στο μεταξύ, ο Μαυροκεφαλίδης έβαλε... φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ιστορικό "διπλό" της ΑΕΚ στη "Svyturio Arena", προσθέτοντας ακόμα μια συγκλονιστική εμφάνιση στο ενεργητικό του.

Ιστορικό "διπλό" και MVP!

Για την ακρίβεια, ο ηγέτης της ΑΕΚ τελείωσε τον αγώνα κόντρα στους Λιθουανούς με 27 πόντους (7/8 βολ., 7/10 δίπο., 2/3 τρίπ.), 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 8 κερδισμένα φάουλ και μόλις 1 λάθος σε 26'19" συμμετοχής! Έτσι ο "Μαύρο" συγκέντρωσε 38 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ranking, όσους και ο Ερλ Ρόουλαντ της Χάποελ Ιερουσαλήμ για την εμφάνισή του στο 92-90 επί της Κράσνι. Ο Αμερικανός είχε 22 πόντους (4/4 βολ., 6/11 δίπ., 2/3 τρίπ.), 7 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 2 λάθη και 6 κερδισμένα φάουλ σε 35'47". Οι δυο τους μοιράστηκαν τον τίτλο του MVP της 5ης αγωνιστικής στο Eurocup.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στα καλύτερά του

Στο 6-0 και συνεχίζει

Πάμε και στον αγώνα του Σαββάτου (14/11) απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας, για την 6η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Παρά το γεγονός ότι οι "μελανόλευκοι" έφεραν σε δύσκολη θέση την ΑΕΚ, η "Ένωση" διατήρησε το αήττητο σερί της επικρατώντας με 84-78 στο ΟΑΚΑ. Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα πραγματοποίησε την τρίτη καλύτερη εκκίνηση της ιστορίας της στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος, αφού τις σεζόν 1996-97 και 2000-01 είχε αρχίσει τις υποχρεώσεις της με ρεκόρ 5-1.

Τα ρεκόρ του "Μαύρο"

Ο Μαυροκεφαλίδης ήταν για ακόμη μια φορά ο κορυφαίος της ΑΕΚ και κέρδισε τον άτυπο τίτλο του MVP της ομάδας του για 4η φορά στις έξι αγωνιστικές (σ.σ. στην πρώτη τον μοιράστηκε με τον Μίλαν Μιλόσεβιτς). Ο απολογισμός του Λουκά; 16 πόντοι με 3/4 βολές, 5/11 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κόψιμο, 3 κερδισμένα φάουλ, 1 κλέψιμο και 23 βαθμοί στο ranking, σε 27'59"!

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στα καλύτερά του

Ο διεθνής φόργουορντ-σέντερ με τους 16 πόντους που σημείωσε στο ματς με τον Απόλλωνα, έφτασε τους 2.288 στην καριέρα του στην κατηγορία και ανέβηκε στην 46η θέση της σχετικής λίστας στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος αφού προσπέρασε τον Δημήτρη Ποδαρά (2.280) και τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα (2.285). Ακόμη μαζεύοντας οχτώ ριμπάουντ, ξεπέρασε τα 1.100 στην καριέρα του στην κατηγορία. Παράλληλα ισοφάρισε την καλύτερη φετινή του επίδοση με τις τρεις ασίστ που μοίρασε, όσες είχε κόντρα στο Λαύριο και τα Τρίκαλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ