OPINIONS

Μάγκες, σας βγάζω το καπέλο…

Μάγκες, σας βγάζω το καπέλο…

Ο Γιάννης Φιλέρης έμεινε με ανοιχτό το στόμα από την μεγάλη ανταπόκριση των "δημοπρασιών αγάπης" για το σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, "Φλόγα", μέσω του Sport24 Radio 103.3

Το 2006 ο μικρός μου γιος, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο παίδων "Αγία Σοφία". Δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου, μια φράση που άκουσα από την διευθύντρια του ογκολογικού: "Θα τα λέμε συχνά από δω και πέρα". Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, έφυγε ο κόσμος κάτω από τα πόδια μου. Σε τέτοιες περιπτώσεις εύχεσαι να έχει γίνει λάθος. Κι ευτυχώς, οι γιατροί είχαν κάνει λάθος.

Μέχρι να επιβεβαιωθεί, ωστόσο, η λανθασμένη διάγνωση είχα προλάβει, έστω και "ξώφαλτσα" να πάρω τις πρώτες πληροφορίες για το τι σημαίνει να είσαι γονέας ενός παιδιού με καρκίνο. Είναι αδύνατο να μπει κανείς στη θέση τους, να συνειδητοποιήσει τη μεγάλη μάχη που δίνουν πρώτα τα παιδιά τους και εν συνεχεία οι ίδιοι.

Ο καρκίνος δεν είναι, ή δεν θα πρέπει να είναι λέξη-ταμπού. Δεν είναι η "επάρατος νόσος" που λέγαμε παλιότερα, αλλά μια διαρκής μάχη για να βγει ο ασθενής υγιής. Νομίζω ότι τα ίδια τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο, σου δίνουν, μας δίνουν, τη δύναμη να σταθούμε στο πλευρό τους, να διεκδικήσουμε περισσότερα, να απαιτήσουμε όχι την ελεημοσύνη αλλά την ανταπόκριση της πολιτείας και της κοινωνίας.

Η αλήθεια είναι ότι ζούμε σε δύσκολους καιρούς. Σε εποχή, που η καθημερινή πίεση είναι αφόρητη. Ήδη είμαστε στον έκτο χρόνο μιας κρίσης που "κατάπιε" κατακτήσεις δεκαετιών και ακόμη δεν έχει σταματήσει.

Γι αυτό όσα βιώσαμε, αυτές τις τέσσερις μέρες, μαζί με τον Παντελή Διαμαντόπουλο στον αέρα του Sport24 Radio 103.3 και μας συγκίνησε, αλλά και μας απέδειξε ότι η ελληνική κοινωνία, όσο κι αν την πρεσάρουν, όσο κι αν προσπαθούν να της αφαιρέσουν τα αντανακλαστικά της, να την κάνουν "προσαρμόσιμη" στις κάθε είδους μεταρρυθμίσεις, παραμένει ζωντανή.

Χωρίς καν να έχουμε προετοιμαστεί, ή να συζητήσει με τον Παντελή, πως θα χειριστούμε τις "δημοπρασίες αγάπης" που έκανε και φέτος η "24 MΕDIΑ" για την ενίσχυση του συλλόγου γονέων "Φλόγα", μέσα σε ένα τετραήμερο, μείναμε πραγματικά με ανοιχτό το στόμα.

Δώσαμε τέσσερα μπασκετικά δώρα. Την Τρίτη μια μπάλα μπάσκετ με τις υπογραφές των παικτών του Παναθηναϊκού, την επόμενη μια αντίστοιχη με τις υπογραφές των παικτών του Ολυμπιακού και την Πέμπτη την υπογεγραμμένη (συλλεκτική) φανέλα του Δημήτρη Διαμαντίδη. Κάθε μέρα τα ποσά ανέβαιναν, με τη φανέλα του αρχηγού του ΠΑΟ να σταματάει στα 1.500 ευρώ!

Αυτό, όμως, που έγινε σήμερα το πρωί, λίγο πριν από το τέλος της εκπομπής "το 10 το κακό", δεν είχε προηγούμενο.

Ο Πάρης από το Χαλάνδρι και δυο φίλοι από τη Σύρο, μονομάχησαν … μέχρι τέλους, για να πάρουν τη φανέλα του Γιώργου Πρίντεζη με τις υπογραφές όλων των παικτών του Ολυμπιακού. Ήταν συγκινητικοί αλλά και… μαχητικοί, ταυτόχρονα, φτάνοντας στο σημείο να δώσουν από 2.600 ευρώ. Τελικά, ο Πάρης Σ. πλειοδότησε με 2.600, αλλά και η επιμονή των παιδιών από τη Σύρο, δεν πήγε χαμένη. Η πρόταση ήταν να πάρουν κι αυτοί μια φανέλα, προσφέροντας τα 2.550 ευρώ στο σύλλογο. Τους εγγυηθήκαμε μάλιστα ότι θα δουν ζωντανό τον αγώνα Ολυμπιακού-Λαμποράλ. Προφανώς και θα τον δουν.

Η ουσία είναι ότι μαζεύτηκαν 5.150 ευρώ, μέσα σε δυο ώρες, ενώ συνολικά αυτές τις τέσσερις μέρες ο Sport24 Radio "μάζεψε" για τις δημοπρασίες 8.500 ευρώ.

Δεν είναι, όμως, μόνο τα νούμερα. Καμιά φορά είναι τόσο ψυχρά, που δεν αντικατοπτρίζουν το μέγεθος μιας χειρονομίας. Από τον ακροατή που πρόσφερε 20 ευρώ, για να ξεκινήσει η πρώτη δημοπρασία, μέχρι τον Πάρη Σ. που ήθελε τόσο πολύ τη φανέλα του Πρίντεζη, η πράξη τους συμβολίζει την ευαισθησία της ψυχής τους, ακόμη και στις πιο δύσκολες μέρες, όπως αυτές που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Σας ευχαριστούμε…

Ακούστε το ηχητικό της μεγάλης "κόντρας" για τη φανέλα του Γιώργου Πρίντεζη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ