ΣΤΗΛΕΣ

Βόκολος: "Θα βρει τον δρόμο του ο Παναθηναϊκός"

Βόκολος: "Θα βρει τον δρόμο του ο Παναθηναϊκός"
INTIME SPORTS

Ο Λεωνίδας Βόκολος μίλησε για τον Παναθηναϊκό, τη μη μεταγραφή του Καραγκούνη, τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ατλέτικο, την Εθνική και το ξέσπασμα του Γκατούζο.

Ο παλαίμαχος παίκτης του Πανιωνίου, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ αλλά και πρώην βοηθός προπονητή στην Εθνική ομάδα, Λεωνίδας Βόκολος μίλησε στην εκπομπή Superball.

Για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Πλατανιά: "Θεωρώ ότι μία νίκη ανάσας για τον Παναθηναϊκό μετά από ανεπιτυχή αποτελέσματα. Την εφετινή χρονιά για τον Παναθηναϊκό οι απαιτήσεις αυξάνονται μετά από την καλή περσινή χρονιά. Υπάρχουν μεγαλύτερες υποχρεώσεις. Σημαντική η νίκη με καλή απόδοση και ανατροπή. Το πάθος και η θέληση ήταν το κυρίαρχο στοιχείο.

Ο Παναθηναϊκός από τη φύση του είναι ομάδα μεγάλη, έχει από πίσω του πολύ κόσμο. Φορώντας αυτή τη φανέλα γνωρίζεις ότι οι υποχρεώσεις είναι μεγάλες. Με δεδομένα τα προβλήματα τα οικονομικά γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια. Θα βρει το δρόμο της η ομάδα".

Για το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό: "Ηταν πέντε χρόνια με πολλές εμπειρίες αυτά στον Παναθηναϊκό. Είμαι χαρούμενος που πέρασα από αυτήν την ομάδα".

Για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ατλέτικο: "Σίγουρα αυτή η νίκη έχει δημιουργήσει μία αναστάτωση στον όμιλο. Ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να περάσει. Έκανε μία μεγάλη αλλά ακόμα υπάρχουν πολλά παιχνίδια. Το κάθε ματς πρέπει να το κοιτά ξεχωριστά".

Για τη μη συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Καραγκούνη: "Δεν βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό και ούτε έχω άμεση ενημέρωση. Ο Γιώργος θα μπορούσε να δώσει για ένα χρόνο κάποιες λύσεις ως φυσικός ηγέτης. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού γνωρίζουν καλύτερα τους πραγματικούς λόγους".

Για την άμυνα του Παναθηναϊκού: "Νομίζω ότι δεν είναι θέμα προσώπων. Οι ίδιοι ήταν και πέρυσι και έκαναν καλή σεζόν. Είχαν και διάρκεια. Δεν βρίσκονται απλώς στην καλύτερη κατάστασή τους. Είναι θέμα φόρμας. Η όλη λειτουργία της ομάδας θα βελτιωθεί. Το αν χρειάζεται ενίσχυση...ναι θα έλεγα ότι χρειάζεται, το θέμα είναι τι ενίσχυση χρειάζεται. Ο κόσμος απλώς θα πρέπει να στηρίξει τα παιδιά που παίζουν τώρα. Η βασική θέση του Τριανταφυλλόπουλου είναι στόπερ, όμως μπορεί να παίξει και δεξιά μέσα από συγκεκριμένες συνθήκες".

Για το παιχνίδι του Παναιτωλικού με τον ΠΑΟΚ: "O Παναιτωλικός είναι μια καλά οργανωμένη ομάδα και ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει προβλήματα".

Για τον Χένρικσεν: "Ενας άνθρωπος κομπιούτερ μέσα στο γήπεδο. Αξιοθαύμαστο το μυαλό του. Η εμπειρία μου μαζί του ήταν πολύ μεγάλη. Η τότε άμυνα του Παναθηναϊκού είχε το πλεονέκτημα να διαθέτει παίκτες που ένας συμπλήρωνε τον άλλον. Εμείς κάναμε τη βρώμικη δουλειά και ο Ρενέ ήταν πάντα στη σωστή θέση".

Για τον Κοτσόλη: "Ποτέ ένας παίκτης δεν είναι μόνος του στο γήπεδο. Ο τερματοφύλακας εξαρτάται από την αμυντική τετράδακαι το αντίθετο. Ισως περνάει ένα μικρό ντεφορμάρισμα ο παίκτης. Η αμυντική λειτουργία δεν φορά μόνο τους τέσσερις παίκτες. Ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη είχε προβλήματα στην αμυντική μετάβαση κόντρα βέβαια σε μία καλή ομάδα. Για ονόματα δεν θέλω να μιλήσω".

Για τον Ρισβάνη και του Κουτρουμπή: "Ο Ρισβάνης είναι παίκτης καλός στον αέρα, θα πρέπει να βελτιώσει την ταχύτητά του στα πρώτα μέτρα. Εχει ηρεμία με την μπάλα και όσο παίρνει παιχνίδια θα βελτιώνεται. Ο Κουτρουμπής μαζεύει γκρίνια γιατί έχει άτυχες στιγμές. Δικαίως αγωνιζόταν πέρυσι, το παιδί έχει ικανότητες".

Για πιθανό πόστο στον Παναθηναϊκό και αν του έχει προταθεί θέση: "Εχει γίνει κάτι πιο παλιά αλλά ήμουν στην ομοσπονδία. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι. Ο κόσμος γνωρίζει καλά ότι ο Παναθηναϊκός είναι στην καρδιά μου και αυτό που έγινε ήταν τιμή. Εύχομαι στο μέλλον να βρεθώ εκεί".

Για Καραγκούνη και Εθνική ομάδα: "Το ερώτημα για τον Γιώργο δεν είναι αν θα δεχθεί ο ίδιος πόστο. Το ερώτημα είναι αν θα δεχθεί να σταματήσει την μπάλα. Στο Μουντιάλ απέδειξε ότι ο έχει ακόμα ποδόσφαιρα μπροστά του. Στη Βραζιλία υπήρχε μία ανοιχτή πρόταση για τον Γιώργο. Δεν γνωρίζω όμως τι έχει στο μυαλό μου".

Για την οργάνωση και το στρατηγικό πλάνο των Εθνικών ομάδων: "Δεν ξέρω που έχει μείνει αυτό. Μετά το Μουντιάλ δεν είχα ούτε ένα τηλέφωνο. Πάντα έλεγα ότι πρέπει να παραμείνει κληρονομιά στην ομοσπονδία. Ήταν δουλειά τριών ετών και είχαμε αρχίσει να βλέπουμε καρπούς. Θεωρώ ότι είναι αμαρτία να διαλυθεί αυτό. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσουν. Κάποια στιγμή στην Ελλάδα θα πρέπει να επιμείνουμε".

Για Σάντος και παίκτες στην Εθνική: "Τους χαιρέτησε τους παίκτες στα αποδυτήρια. Θεωρώ ότι ήταν too much το θέμα. Ο Σάντος είχε ανοιχτό εισιτήριο για να φύγει και με την Ακτή. Δόθηκε μεγάλη έκταση σε ένα θέμα όχι τόσο σημαντικό. Υπήρχαν άλλα, σημαντικότερα. Ήταν φορτισμένος πάντως για πολλούς λόγους. Είχε αποβληθεί κιόλας".

Για την ομάδα της Ριζούπολης: "Διαλύθηκε αυτή ή ομάδα. Τους λόγους τους ξέρουν αυτοί που επέλεξαν τη διάλυση. Η ομάδα εκείνη είχε μέλλον για τρία χρόνια ακόμα και θα μπορούσε να κάνει πράγματα. Αδίκως καταστράφηκε . Τους λόγους δεν τους ξέρω αλλά ήταν πολύ μεγάλο λάθος. Το συζητούσαμε με τα άλλα παιδιά αλλά με εικασίες".

Για τους προπονητές που είχε στον Παναθηναϊκό: "Πέρασα από πολλούς. Ο Σάντος δεν πέτυχε στον Παναθηναϊκό αλλά η οργάνωσή του ήταν αξιοθαύμαστη. Ο Γιάννης Κυράστας μαζί με τον Αγγελο Αναστασιάδη ήταν από τους καλύτερους. Ο Αναστασιάδης είχε χάρισμα στο κοουτσάρισμα, ο Κυράστας ήταν πολύ οργανωτικός".

Για το αν θα πήγαινε να δουλέψει στον ΠΑΟΚ: "Είναι υποθετική η ερώτηση. Έχω αποφασίσει να ξεκινήσω την καριέρα μου γιατί το αγαπώ. Είναι η στιγμή για να ξεκινήσω περιμένοντας την ευκαιρία μου".

Για τον καλύτερο αμυντικό του κόσμου: "Το επίπεδο έχει ανέβει πολύ. Ο Σωκράτης είναι μέσα στους πέντε καλύτερους. Η εξέλιξη του Μανωλά είναι απίστευτη. Εγώ είμαι της σχολής Μπλαν. Μου αρέσει αυτό το στιλ, οι ήρεμοι αμυντικοί. Ο Πικέ επίσης μου αρέσει πολύ".

Για την ελληνική διαιτησία: "Η διαιτησία έχει κάνει βήματα μπροστά, βελτιώνεται και αυτή χρόνο με το χρόνο. Πρέπει να την αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της. Δεν πρέπει να την επηρεάζει κανείς".

Για τις δηλώσεις: "Δεν συμφωνώ με την αντίδραση Γκατούζο. Δείχνει το χαρακτήρα του, είναι ένας άνθρωπος ενθουσιώδης, ήταν και σαν παίκτης εκρηκτικός. Δεν ήταν ωραίο αυτό που έκανε αλλά δικαιολογείται".

Για την ευρωπαϊκή προοπτική του Παναθηναϊκού: "Παίζει ρόλο η κούραση,το ρόστερ επίσης. Νομίζω ότι ήταν μεγάλη απώλεια του Μπεργκ, ο πιο σημαντικός παίκτης της ομάδας στην παρούσα φάση. Για τον όμιλο είναι πολύ νωρίς ακόμα. Οι τραυματισμοί θα παίξουν επίσης μεγάλο ρόλο. Σ' ένα από τα δύο επόμενα παιχνίδια πρέπει να πάρει αποτέλεσμα".

Για που αισθανόταν μεγαλύτερη πίεση: "Πίεση υπήρχε και στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ. Στα ντέρμπι μπορώ να πω αυτό. Η αντιπαλότητα στον ΠΑΟΚ-Αρης νομίζω ότι κερδίζει στις λεπτομέρειες. Ισως επειδή είναι πιο μικρή πόλη η Θεσσαλονίκη".

Για το ποιος είναι ο πιο δύσκολος επιθετικός του Ολυμπιακού που αντιμετώπισε: "Ο Αλεξανδρής ήταν ο καλύτερος επιθετικός του Ολυμπιακού που αντιμετώπισα. Ο Αλέξης είχε φοβερή ικανότητα στο γκολ, σκόραρε από το πουθενά".

Τη γνώμη του για το νέο Ολυμπιακό: "Το στοίχημα για τον Ολυμπιακό ήταν το κατά πόσο Μίτσελ θα μπορέσε να φτιάξει ένα καλό σύνολο μετά από τόσες μεταγραφές. Αυτό που είδαμε διαψεύδει τους πάντες. Αυτό που είδαμε με την Ατλέτικο ήταν μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, ήταν εκπληκτικός αγωνιστικά. Βάζει τη βάση για να περάσει τον όμιλο. Χρειάζεται πάντα να διατηρήσεις την ίδια ομάδα για δύο χρόνια, δεν ξέρουμε αν ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να το κάνει και του χρόνου χωρίς τη βάση του ρόστερ".

Για τον Ερίκ Αμπιντάλ: "Διαφωνώ ότι αποτελεί παραφωνία. Εχει εμπειρία απίστευτη, για όνομα του Θεού. Μαζί μ' αυτόν μαθαίνω και οι άλλοι της άμυνας".

Για τους Μήτρογλου και Τσόρι: "Υπάρχουν κανόνες και υπάρχει και ανυπακοή. Οι προπονητές πάντα ορίζουν το ποιοι παίκτες χτυπούν τα στημένα".

Για το πρωτάθλημα: "Θεωρητικά ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα δεν έχει αντίπαλο. Επειδή μιλάμε όμως για ποδόσφαιρο, ποτέ δεν ξέρεις καθώς έχει πολλές δύσκολες υποχρεώσεις μπροστά του με το Champions League. Tο προβάδισμα όμως το έχει ο Ολυμπιακός. Οποιος λέει το αντίθετο, είναι τρελός".

Για τον Κλάους Αθανασιάδη: "Ο προπονητής έκρινε ότι αυτοί που πήρε ήταν καλύτεροι από τον Κλάους, τα κριτήρια ήταν απλά. Εγώ θα έπαιρνα τους ίδιους ακριβώς. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Κλάους δεν είναι παίκτης Εθνικής. Είναι απόφαση στιγμής. Το ίδιο ισχύει για τον Ρανιέρι χωρίς να ξέρω τα κριτήριά του".

Για το αν κάτι θα έπρεπε να γίνει διαφορετικά στο Μουντιάλ: "Το μόνο που μου έμεινε είναι το γιατί δεν προχωρήσαμε παραπάνω. Το ματς με την Κόστα Ρίκα θα έπρεπε να το τελειώσουμε από την κανονική διάρκεια. Οταν φτάσαμε στα πέναλτι, είδα ότι ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Σάντος δούλεψε πολύ στο επιθετικό κομμάτι. Η εικόνα της Εθνικής ήταν πολύ καλή, έβγαλε φάσεις και ευκαιρίες. Με την Κολομβία είχαμε τις ευκαιρίες να το γυρίσουμε. Με την Κόστα Ρίκα βγήκαμε πολλές φορές με παίκτη παραπάνω, δεν τελειώσαμε τις φάσεις, ο Σάντος τρελάθηκε".

Για την εφετινή Super League: "Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα δεν έχει μεγάλες διαφορές σε σχέση με πέρυσι. Δίνεται όμως χρόνος σε Ελληνες παίκτες, είναι μία μεγάλη ευκαιρία για το ποδόσφαιρό μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ