ΣΤΗΛΕΣ

Σαββίδης: "Αν πάρεις την ομάδα θα φύγω από την Super League"

Σαββίδης: "Αν πάρεις την ομάδα θα φύγω από την Super League"
INTIME SPORTS

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη είχε πριν την έναρξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό ο Ιβάν Σαββίδης και του είπε ότι σε περίπτωση που οι "ερυθρόλευκοι" δεν αγωνιστούν ο ίδιος θα έπαιρνε την ομάδα και θα αποχωρούσε από το πρωτάθλημα.

Περήφανος για την πρόκριση της ομάδας του επί του Ολυμπιακού ήταν ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα υποστήριξε πως ο ΠΑΟΚ τιμώρησε τους "ερυθρόλευκους". Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ αποκάλυψε την συνομιλία που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη πριν την έναρξη της αναμέτρησης ενώ μίλησε και για τον κόσμο της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Για το αν ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή μέχρι την επόμενη:
"Ευτυχισμένη με την έννοια ότι σήμερα αισθάνθηκα ότι ήμασταν μια ομάδα. Παλέψαμε για την αξιοπρέπεια και την τιμή του ΠΑΟΚ. Ήταν πραγματικός αγώνας. Θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά τους οπαδούς του ΠΑΟΚ γιατί με κατάλαβαν γιατί εγώ ο ίδιος είχα δώσει εγγύηση ότι θα κάτσω στον αγωνιστικό χώρο για να συνεχιστεί ο αγώνας. Οι παίκτες έπαιξαν για την αξιοπρέπεια του ΠΑΟΚ και ο Θεός δε μας γύρισε την πλάτη.

Ο "Δικέφαλος" έπρεπε να "τιμωρήσει" τον Ολυμπιακό γιατί όλοι βλέπετε τις απαράδεκτες συμπεριφορές. Δεν πρέπει να φτάσουμε σε σημείο να μην μπορούσε να παρακολουθήσουμε τις διαδικασίες. Θα προτιμούσα να δω το ματς από τη Θύρα 4. Είδα ότι έψαχναν το λόγο να μας τιμωρήσουν. Αναγκάστηκα να μιλήσω με τον Μαρινάκη και να του εξηγήσω κάποια πράγματα. Ευχαριστώ όλον τον κόσμο".

Για τον τελικό:
"Εγώ νομίζω ότι θα παιχτεί ποδόσφαιρο. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε, αλλά το ποδόσφαιρο είναι το ποδόσφαιρο. Εμείς ελπίζουμε ότι οι οπαδοί μας θα είναι μαζί μας στην Αθήνα για να φέρουμε την κούπα. Εγώ θα ήθελα ένα γεμάτο γήπεδο με τους δικούς μας φιλάθλους. Στο γήπεδο σήμερα ήρθαν φίλοι του ΠΑΟΚ απ' όλον τον κόσμο. Ακόμη και από την Αυστραλία. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μικρή ομάδα".

Για το αν συμφωνεί με την τακτική του Ολυμπιακού στη Super League:
"Αυτό είναι το δικαίωμα τους. Αλλά τώρα δε θέλω να συζητήσω αυτό το θέμα. Εμένα μου φαίνεται ότι εγώ σε αυτήν την κατάσταση θα σιωπούσα. Δεν τους αρέσει όταν το σενάριο τους καταστρέφεται. Θέλω να πω ευχαριστήσω τον Μαρινάκη γιατί του είπα αν η ομάδα σου δε βγει στον αγωνιστικό χώρο, εγώ θα ανακοινώσω την απόφαση μου για αποχώρηση από τη Λίγκα".

Για το αν στεναχωρήθηκε με την καθυστέρηση του αγώνα:
"Βεβαίως με στεναχώρησε, αλλά πιστεύω θα φέρουμε τάξη. Δεν ήταν ωραία πράγματα που έριξαν ψάρια. Μπορεί και ο Ολυμπιακός να τα έριξε. Όταν κατέβηκα και είδα τον πάγκο ήταν καθαρός, αλλά η αλήθεια είναι ότι μύριζε λίγο. Είναι ποδοσφαιριστές και ήρθαν να παίξουν ποδόσφαιρο και όχι μπαλέτο".

Για τα μέτρα τάξης:
"Μετέφερα στους ανθρώπους του Ολυμπιακού ότι στο δικό σας γήπεδο, τον προπονητή του Παναθηναϊκού τον χτύπησαν. Για ποια τάξη μιλάτε; Με στεναχώρισε για τη συμπεριφορά των οπαδών του Ολυμπιακού, όπως όταν επιτέθηκαν στον Αθανασιάδη. Είπα στους παίκτες ότι δεν είναι ορφανά και θα βρω τρόπο να τους προστατέψω.Με στεναχώρησε γιατί πολλοί είναι συμπαίκτες στην Εθνική και πως γίνεται να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο. Εμείς προχωράμε, δεν έχω συμπληρώσει ακόμη ούτε δυο χρόνια".

Για το νέο συμβόλαιο του Αθανασιάδη:
"Μπορώ να πω ότι πέρσι πρότεινα να μην πουλήσουν τον Αθανασιάδη. Εγώ το απαγόρεψα, επειδή ο Αθανασιάδης δεν είναι απλά παίκτης του ΠΑΟΚ, αλλά όλο το νόημα του "¨Δικεφάλου". Είναι πολύ καλό ότι σήμερα ο Αθανασιάδης έβαλε γκολ, όπως και στο "Καραϊσκάκη", εκεί που τον πρόσβαλαν.

Για τον Ζαγοράκη:
"Εγώ μια φορά έχω πει ότι θέλω να γίνω αρχηγός της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Αυτό είναι δική του απόφαση"

Για τη νέα Τούμπα:
"Νομίζω ότι ήρθε η ώρα. Εγώ νομίζω ότι η Τούμπα είναι αρκετή με 32-35.000. Τη γραφειοκρατία που έχω συναντήσει στην Ελλάδα, αν ξεκινήσουμε την αναστύλωση της Τούμπας πιστεύω ότι θα χρειαστούμε χρόνια να την ανακατασκευάσουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ