ΣΤΗΛΕΣ

Ο Νίκος Αναστόπουλος στη superBALL

Ο Νίκος Αναστόπουλος στη superBALL

Στο studio της superBALL βρέθηκε ο Νίκος Αναστόπουλος, ο οποίος μίλησε για διάφορα θέματα σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Απολαύστε τον.

Ο Νίκος Αναστόπουλος βρέθηκε στο studio της superBALL και μίλησε μεταξύ άλλων για τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και τη μάχη του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα μίλησε:

Για το μουστάκι, που ήταν σήμα κατατεθέν του: "Δεν το άφηνα για λόγους μόδας, απλώς αισθανόμουν κάπως όταν δεν το είχα".

Για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο ματς με τον ΟΦΗ: "Έκανε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο. Είχαμε καιρό να δούμε τέτοιο ΠΑΟΚ, εν αντιθέσει με τον ΟΦΗ που ενώ έχει καλούς παίκτες, δεν βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα, κάνοντας πολλά λάθη που τα πλήρωσε. Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ έριξε το ρυθμό του, ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει, είχε μία φάση, αλλά όπως είπα δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Ο ΟΦΗ έπαιζε με τρεις αμυντικούς στο πρώτο μέρος και είδαμε ότι είναι πολύ δύσκολο να περάσουν την μπάλα στα χαφ".

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να χτυπήσει το πρωτάθλημα: "Είναι νωρίς για να μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο. Την ερχόμενη Κυριακή στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη είναι το πιο κρίσιμο τεστ για το αν μπορεί εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ. Είναι λίγο δύσκολο, πάντως, κατά τη γνώμη μου".

Για τον Αθανασιάδη: "Είναι βελτιωμένος και ιδίως στο γκολ. Αν δεν κάνω λάθος, έχει βάλει τρία σε πέντε ματς. Δυστυχώς στις μέρες μας αν είσαι σέντερ φορ δεν υπάρχει το 'θα δείξω, θα πολεμήσω, θα δώσω πάσες κτλ. Σήμερα, ο σέντερ φορ πρέπει να κάνει γκολ, ο εξτρέμ το ίδιο. Το θέμα είναι να υπάρξει διάρκεια και συνέχεια, οι οποίες καταξιώνουν. Αν κρατηθεί σε αυτό το επίπεδο, θα είναι καλό για τον ίδιο, τον ΠΑΟΚ, αλλά και την Εθνική".

Για τον εφετινό ΠΑΟΚ: "Ο Βίτορ κι ο Κατσικάς δεν είναι πολύ γρήγορα στόπερ, ο Σκόνδρας ουσιαστικά αποτελεί μεταγραφή γιατί είναι βελτιωμένος και δείχνει καλά στοιχεία, έκανε και δύο γκολ σήμερα. Τα χαφ Κάτσε και Τζιόλης δεν είναι γρήγοροι. Είδαμε ότι στο ματς με την Καλλονή που δεν είχε κόσμο, δυσκολεύτηκε αρκετά. Ο ΠΑΟΚ παίζεται, αρκεί να ξέρεις να τον αντιμετωπίσεις".

Για την πιθανή συνύπαρξη Μήτρογλου-Αθανασιάδη στην επίθεση της Εθνικής: "Είναι δύσκολο να παίξουν κι οι δύο γιατί έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Πρόκειται για παίκτες περιοχής, όταν βγουν εκτός υπάρχει δυσκολία στο να πασάρουν ή να ντριμπλάρουν. Κι ο Αθανασιάδης κι ο Μήτρογλου πρέπει να πηδήξουν, να πάρουν μια παράλληλη μπαλιά προ του αμυντικού...".

Για την επιστροφή Μήτρογλου στον Ολυμπιακό: "Είναι σωστή κίνηση. Δεν απαιτείται χρόνος προσαρμογής, ξέρει ποιος είναι ο Ολυμπιακός και πώς να συμπεριφερθεί, το μόνο που μένει είναι να βρει τη φυσική του κατάσταση. Καλά κάνει ο Μίτσελ που τον χρησιμοποιεί. Υπήρξαν κάποια μουρμουρητά για την ντρίμπλα, την πάσα κτλ, αλλά είδαμε ότι σκόραρε στο ματς με την Ατλέτικο".

Για το ματς του ΟΦΗ με τον Εργοτέλη: "Είναι ένα τοπικό ντέρμπι. Πιστεύω ότι ο ΟΦΗ έστω και δύσκολα θα το πάρει. Κοιτάξτε, οι παίκτες που έχει πάρει ο Πουλινάκης είναι πολύ καλοί. Το ίδιο και πέρυσι. Αυτό να λέγεται".

Για την ήττα του Ολυμπιακού στο Περιστέρι: "Ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε πολύ άσχημη μέρα. Από εκεί και πέρα, ο Ατρόμητος άλλαξε προπονητή και πάντα μια αλλαγή προπονητή έχει ευεργετικά αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός ήταν δραματικός, με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο. Ειλικρινά, την τελευταία πενταετία δεν θυμάμαι να τον έχω ξαναδεί σε τόσο άσχημη μέρα".

Για τα ματς με Μάλμε και ΠΑΟΚ: "Τα παιχνίδια είναι πολύ διαφορετικά. Κι άλλες φορές που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, ο Ολυμπιακός βρίσκει τις λύσεις. Είναι μια ομάδα που έχει βάθος παικτών και πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει τον ΠΑΟΚ. Την Τετάρτη (σ.σ. με την Μάλμε) είναι μια άλλη ιστορία. Θα εξαρτηθεί από το πώς θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός. Τα παιχνίδια του Champions League είναι διαφορετικά από εκείνα του ελληνικού πρωταθλήματος".

Για τις ομάδες της Super League: "Η Βέροια έχει μία τετράδα πολύ γρήγορη. Χωρίς να είσαι γρήγορος δεν κάνεις τίποτα. Είναι αρχή του ποδοσφαίρου όπως και η άμυνα. Αν δεν προσέξεις την άμυνά σου, τι θα προσέξεις. Ο Ατρόμητος έχει ένα κορμό που ανάλογα με τις ανάγκες τον χρησιμοποιεί. Αλλά έιναι δυνατόν να διώχνεις ένα φορ των 15 γκολ όπως ο Παπαδόπουλος; Στη Βραζιλία θα έπρεπε να είναι παρών με την Εθνική. Ο κάθε προπονητής έχει το σκεπτικό του.

Ο Χαβίτο είναι ο καλύτερος Χαβίτο που έχουμε δει. Και με γκολ εφέτος. Ο Πανιώνιος ήταν καλός αλλά θα μπορούσε να χάσει και το παιχνίδι στο τέλος. Ο ΟΦΗ αδικείται από τη βαθμολογική του θέση γιατί έχει καλούς παίκτες. Τότε σωθήκαμε χωρίς να έχουμε αδειοδότησει. Εγώ και ο Μαχλάς σωθήκαμε.

Ο Περογαμβράκης ήταν τραυματίας όταν πήγα. Πήγε δανεικός και επέστρεψε. Παιχνίδι με παιχνίδι έγινε καλύτερος και καθιεώθηκε. Ο ΟΦΗ ανασταίνει παίκτες. Παπουλή, Ταυλαρίδη, Γεωργίου. Λέω την πραγματικότητα και δεν το προχωρώ για να μην κάνω κακό στον εαυτό μου. Ο Πλατανιάς έχει ανθρώπους που ακούν τον προπονητή".

Για το ιταλικό πρωτάθλημα όταν έπαιξε στην Αβελίνο: "Από την Ιταλία την εποχή που έπαιξα εγώ τι να θυμηθείς; Τον Μαραντόνα, τον Καρέκα; Επιτρέπονταν μόνο δύο ξένοι. Εβαλα όλα τα γκολ στο Κύπελλο, δεν έμεινε κάτι για το πρωτάθλημα.

Για το που θα έπαιζε τώρα αν ήταν ποδοσφαιριστής: Είναι μία ερώτηση υποθετική το που θα έπαιζα τώρα αν ήμουν παίκτης. Και η απάντηση θα είναι επίσης. Αλλοι οι ποδοσφαιριστές της γενιάς μου, πιο δύσκολες οι δικές μας εποχές".

Για το αν θέλει να προπονήσει τον Ολυμπιακό: "Είναι υποθετική ερώτηση".

Για τον Παναθηναϊκό: "Από αυτά τα παιδιά δεν βλέπω ευχέρεια στο σκοράρισμα. Ο Κλωναρίδης ας πούμε είναι γρήγορος, μπουκαδόρος, αλλά δεν τελειώνει τις φάσεις. Ο Ντίνας δεν μπορεί να κάνει γκολ. Έκανε σήμερα κάτι ημιτελείς προσπάθειες... Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος, έχουν περάσει γκολτζήδες. Αν εξαιρέσεις τον Μπεργκ, δεν υπάρχει άλλος. Ο Πέτριτς είναι περιπατητής".

Για τον Αναστασιάδη: "Είναι πολύ καλός προπονητής. Δεν το συζητάμε. Όταν πας σε μια ομάδα ξέρεις τι θα συναντήσεις, δεν είναι σωστό μετά να επικαλείσαι προβλήματα. Είναι γνωστά αυτά. Αν εξαιρέσεις τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, τον Ατρόμητο, την Ξάνθη και τον Αστέρα που έχουν μια συνέπεια, όλες οι ομάδες έχουν τα ίδια προβλήματα. Αν εγώ πάω σε μια ομάδα που ξέρω τα προβλήματά της, θα είναι σωστό από την πλευρά μου να αποδώσω εκεί τις όποιες αποτυχίες εμφανιστούν; Δικαιολογημένα, η άλλη πλευρά θα μου πει 'γιατί πήγες;' Ο Έλληνας παράγοντας θα απευθυνθεί στον Έλληνα, θα τον ρίξει στο φιλότιμο, θα ψήσει τον παίκτη να παίξει και τσάμπα, θα τον φέρει σε σημείο να προχωρήσει... Αν φέρεις ξένο προπονητή με περγαμηνές, να τον χειροκροτήσουμε κι εμείς, αλλά το να μην δουλεύουν στην πατρίδα τους και να μας τους παρουσιάζουν σαν μεγάλους και τρανούς, δεν το δέχομαι".

Για τον Μπενίτες: "Eίναι επικίνδυνος κι εξελίξιμος. Προέρχεται από άλλο πρωτάθλημα και χρειάζεται λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί. Εδώ εμείς φεύγουμε απ' το σπίτι μας και πάμε Θεσσαλονίκη και θέλουμε μια εβδομάδα για να συνέλθουμε".

Για τις διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού για τη διαιτησία: "Δεν νομίζω ότι είναι για μία φάση αλλά τέλος πάντων. Οι απόψεις διατυπώθηκαν από ανθρώπους που ήταν παρόντες στο ματς. Η διαμαρτυρία είναι αυτονόητη. Εγώ ποτέ δεν σχολιάζω τη διαιτησία, είναι αρχή μου".

Για το αν θα αναλάμβανε τον Παναθηναϊκό: "Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία. Δεν μπαίνω σ' αυτή τη λογική των ερωτήσεων".

Για την ΑΕΚ: "Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να επανέλθει για να έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και να ανέβει το επίπεδο. Αν ο Ολυμπιακός δεν έχει αντίσταση, δεν γίνεται. Μας αρέσει να το παίρνει ο Ολυμπιακός από το Σεπτέμβριο. Θέλουμε ισχυρές ομάδες αλλά οι ομάδες οι ισχυρές χρειάζονται λεφτά και καλούς παίκτες. Δεν κάνεις ομάδα με λόγια και ανακοινώσεις".

Για το ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ιστορίας: "Ο μεγαλύτερος παίκτης που έχει βγει στο πλανήτη είναι ο Μαραντόνα. Τέτοιος παίκτης δεν ξαναβγαίνει. Έτυχε να τον παίξω αντίπαλος. Δεν υπάρχει. Την Εθνική Αργεντινής την πήρε από το χέρι. Ολοι οι άλλοι είχαν παικταράδες δίπλα τους. Ούτε τον Καρέκα δεν είχε στο πρώτο πρωτάθλημα η Νάπολι. Είχε γκολ από παντού και με όλους τους τρόπους".

Για το ποιους θεωρεί κορυφαίους προπονητές: "Πείτε μου ποιοι προπονητές υπάρχουν. Πείτε μου έναν Πορτογάλο εκτός του Μουρίνιο, ένα Γερμανό εκτός του Κλοπ. Ο Σιμεόνε είναι ανερχόμενος, παρακολούθησα τη δουλειά του. Στην Αργεντινή έχει πάρει δύο πρωταθλήματα. Κάνει δουλειά στην Ατλέτικο και έχει συνεχή πρόοδο. Δεν έκανε κάτι και εξαφανίστηκε. Ο Σάντος είναι της αξίας του Μουρίνιο; Πρόσφερε, δεν λέω, στην Εθνική ομάδα τα πάντα. Αλλα ακολούθησε το δρόμο του Ρεχάγκελ, ο προπονητής κρίνεται εκ του αποτελέσματος στην Ελλάδα. Ο Βενγκέρ δεν κρίνεται γι' αυτό".

Για τη συνεργασία του με τον Σέστιτς: "Πολύ καλός παίκτης, εκρηκτικός, γρήγορος, ντριμπλέρ, ξεσήκωνε το γήπεδο... Θυμάμαι ένα πολύ ωραίο γκολ που είχε βάλει με τον Ηρακλή, ένα άλλο με την ΑΕΛ... Συνεργαζόμασταν με κλειστά μάτια, που λέει ο λόγος, κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το παραβλέψει κανείς. Ένας καλός παίκτης που δεν προσέφερε τόσα, παρά την αξία του, ήταν ο Γερμανός ο Νόιμαν που είχε έρθει από την Ουντινέζε το '83".

Για το ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος: "Ο Νίκος Καρούλιας κι ένας Αλεξάκης που έπαιζε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτοί μου έρχονται στο μυαλό".

Για τον Βαλβέρδε: "Είναι πολύ καλός προπονητής κι έδειξε καλά δείγματα στην Ελλάδα. Εξάλλου, πήγε στην Μπιλμπάο και την έβγαλε στο Champions League. Δεν μπορούμε να το αρνηθούμε. Όταν έρχονται τέτοιοι προπονητές χαίρεσαι".

Για τον Αναστασίου: "Τον εμπιστεύθηκε ο Παναθηναϊκός, τον στηρίζει και καλά έκανε κατ' εμέ. Δεν έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα όμως κι αυτό είναι πρόβλημα. Αν έπαιζε σήμερα ο Μπεργκ, θα έκανε τουλάχιστον δύο γκολ".

Για τη σύγκριση του περυσινού με τον εφετινό Ολυμπιακό: "Το εφετινό ρόστερ νομίζω ότι είναι καλύτερο και σε ποιότητα και σε βάθος. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει έντονο ελληνικό στοιχείο. Το θέμα είναι αν θα είναι φρέσκος για να πάρει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο στο τέλος της χρονιάς. Τον Μάιο ξυρίζουμε το γαμπρό. Για να δούμε, θα τον ξυρίσουμε; Όταν μια ομάδα αλλάζει κατά 90% το ρόστερ, δεν γίνεται να βλέπουμε αποτελέσματα με τη μία. Χρειάζεται μια πίστωση χρόνου".

Για το μπαράζ του Βόλου και το ντέρμπι που του έχει μείνει αξέχαστο: "Το μπαράζ του Βόλου ήταν σημαντικό και ιστορικό. Κατά τη διάρκεια της σεζόν ήμασταν πέντε βαθμούς πίσω. Ο συγχωρεμένος ο Νταϊφάς κάπου έμαθε ότι ο Παναθηναϊκός έχει φέρει τον Μπουμπλή κι έστειλε τον Μιχάλη τον Φωτίου για τρεις μήνες στην Αργεντινή. Εκείνος κατάφερε να κλέψει τα χαρτιά κι απέδειξε ότι ο παίκτης λέγεται Ρότσα. Όπως καταλαβαίνεις έγινε το έλα να δεις στις εφημερίδες και δημιουργήθηκε, ας πούμε, μια εξωγηπεδική κόντρα. Τότε, οι μείον πέντε βαθμοί έγιναν ισοβαθμία και το πρωτάθλημα κρίθηκε στο μπαράζ. Εκείνη την εποχή συγχωρεμένος ο Αλκέτας Παναγούλιας μας έβαζε να κάνουμε προπονήσεις μέσα στη ζέστη στην Βουλιαγμένη, ενώ οι Παναθηναϊκοί ήταν χαλαροί γιατί δεν πίστευαν ότι θα γίνει το μπαράζ. Τους πιάσαμε απροετοίμαστους κι όταν τελικά βγήκε η απόφαση, εμείς ήμασταν πιο έτοιμοι και πιο παθιασμένοι. Για μένα, πάντως, το πιο ξεχωριστό ήταν ένα ματς Κυπέλλου σε διπλούς αγώνες. Το πρώτο ματς στη Λεωφόρο είχε έρθει 1-0, το δεύτερο στο Καραϊσκάκη 1-0 και στην παράταση είχα κάνει χατ-τρικ και νικήσαμε 4-0".

Για τους Διαμαντίδη και Σπανούλη: "Ο Διαμαντίδης είναι τρομερός παίκτης, αλλά ο Σπανούλης θυμίζει Γκάλη".

Στο τέλος, ο Νίκος Αναστόπουλος έκανε παράπονο για το γεγονός ότι η ΕΠΟ δεν τον έχει τιμήσει: "Στην Ελλάδα πρέπει να πεθάνεις πρώτα για να σε τιμήσουν. Είναι δυνατόν η Εθνική να μην έχει τιμήσει τον πρώτο της σκόρερ;"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ