ΣΤΗΛΕΣ

Μίτσελ: "Δε φταίει ο Γκέκας"

Μίτσελ: "Δε φταίει ο Γκέκας"
INTIME SPORTS

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε με κολακευτικά λόγια για την Ελλάδα, στάθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ αποκάλυψε και ποια ομάδα θέλει να πάρει το Μουντιάλ.

Μία μέρα μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδας από την Κόστα Ρίκα ο Μίτσελ μίλησε στη SuperBALL για την πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, τις φήμες που τον ήθελαν να διαδέχεται τον Βιθέντε ντελ Μπόσκε και όσα παρακολουθούμε στα γήπεδα της Βραζιλίας.

"Θα ήμασταν καλύτερα αν η Ελλάδα είχε κερδίσει", ήταν το αρχικό σχόλιο του Μίτσελ, ο οποίος καλησπέρισε στα ελληνικά.

Ερωτηθείς αν θα διαδεχθεί τον Βιθέντε ντελ Μπόσκε στην τεχνική ηγεσία της Ισπανίας, ο τεχνικός του Ολυμπιακού απάντησε: "Δεν είναι αλήθεια. Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε θα συνεχίσει και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία".

Αναφερόμενος στην εμφάνιση της Εθνικής κόντρα στην Κόστα Ρίκα, ο Μίτσελ υποστήριξε: "Έπαιξε σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο. Έκανε όλα αυτά που έπρεπε να κάνει για να κερδίσει το ματς. Ήταν η ομάδα που κυριάρχησε σε μεγάλο βαθμό στα 120 λεπτά. Μου άρεσε η εικόνα που έδειξε η Ελλάδα".

Για τη διαδικασία των πέναλτι και τον παράγοντα τύχη είπε: "Πράγματι, δεν είναι όλα θέμα τύχης στη διαδικασία των πέναλτι. Ο παίκτης, ο οποίος πηγαίνει για να εκτελέσει, πρέπει να είναι σίγουρος που θα στείλει την μπάλα κι όχι να επιλέξει μεριά αφού έχει πάρει τη φόρα. Για τον γκολκίπερ είναι πιο εύκολο γιατί θα πρέπει να μαντέψει, αλλά δεν έχει τόσο μεγάλη ευθύνη. Το πέναλτι του Γκέκα δεν είναι άσχημα εκτελεσμένο, απλώς ο Νάβας έκανε αυτό που έπρεπε".

Ερωτηθείς αν ο προπονητής έχει ευθύνη για την επιλογή των πέντε παικτών ξεκαθάρισε: "Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο θέμα. Ο Φερνάντο Σάντος δεν μπορεί να έχει την ευθύνη για το γεγονός ότι ο Νάβας έκανε μια τόσο καλή απόκρουση και για το γεγονός ότι χάθηκε ένα πέναλτι. Σε τελική ανάλυση οι παίκτες είναι αυτοί που δείχνουν στον προπονητή αν είναι σε θέση να εκτελέσουν".

Στη συνέχεια ο Μίτσελ ρωτήθηκε τι ήταν αυτό που στέρησε από την Εθνική την πρόκριση: "Δεν νομίζω ότι έλειψε κάτι σε κάποιο σημείο από την Ελλάδα. Διαχειρίστηκε καλά το ματς, αλλά η Κόστα Ρίκα άνοιξε το σκορ με ένα τυχαίο γκολ. Από εκεί και πέρα η Ελλάδα άρχισε να παίρνει τα πάνω της και να ελέγχει το χώρο του κέντρου. Έκανε προσπάθειες, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει στις 2-3 μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε και αποκλείστηκε. Η Ελλάδα άξιζε να περάσει".

Όσον αφορά την κριτική που ασκήθηκε στην εθνική Ισπανίας για τον πρόωρο αποκλεισμό, ο τεχνικός του Ολυμπιακού είπε: "Οι κριτικές ήταν πολύ σκληρές, όπως γίνεται και στην Ελλάδα. Αυτό αποδεικνύεται και μόνο από το γεγονός ότι με ρωτήσατε για τη φημολογία περί της τεχνικής ηγεσίας της Ισπανίας παρότι ο προπονητής της έχει κερδίσει Euro και Mundial. Υπάρχουν σκληρές κριτικές αν τα πράγματα δεν εξελίσσονται ομαλά και το αντίθετο όταν είναι καλά".

Κληθείς να προβλέψει το νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου δήλωσε: "Είναι αρκετά δύσκολο να κάνουμε προγνωστικά. Ποιος θα περίμενε ότι στη φάση των "16" δεν θα μετείχαν ομάδες όπως η Ισπανία και η Ιταλία, ενώ θα προχωρούσε η Κόστα Ρίκα. Προσωπικά επιθυμώ να το πάρει η Γερμανία".

Σχετικά με το γεγονός ότι στο εφετινό Μουντιάλ υπάρχουν ομάδες που έχουν αλλάξει την παραδοσιακή νοοτροπία τους, ο Μίτσελ είπε: "Συμφωνώ. Πιστεύω ότι το εφετινό Μουντιάλ αποτελεί σημείο αναφοράς για το που θα πάει το ποδόσφαιρο και το στυλ παιχνιδιού -κυρίως- των μεγάλων ομάδων. Υπάρχει εξέλιξη που δεν μπορώ να αρνηθώ και σημαντικοί προπονητές που συμβάλλουν σε αυτήν".

Κατόπιν ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" γέλασε κι απάντησε "γιατί όχι αν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο;", όταν ρωτήθηκε αν θα αναλάμβανε ποτέ την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας.

O Mίτσελ, τέλος, δήλωσε ότι είναι πολύ ευτυχισμένος με τη ζωή στην Ελλάδα, ενώ ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του με μία μουντιαλική ατάκα: "Το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί εμπειρία ζωής. Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Ο χρόνος φροντίζει να φύγει η όποια κακή ανάμνηση έχει προκύψει και να μείνει αυτό που συμβολίζει το Μουντιάλ για έναν παίκτη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ