ΣΤΗΛΕΣ

Γκούμας: "Κάποιος να βάλει λεφτά στον Παναθηναϊκό"

Γκούμας: "Κάποιος να βάλει λεφτά στον Παναθηναϊκό"

Την απογοήτευση του για την κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός εξέφρασε ο Γιάννης Γκούμας, καλεσμένος στην SuperBall, τονίζοντας ότι κάποιος πρέπει να βάλει λεφτά για να βρει η ομάδα τον δρόμο της.

Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού και νυν τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας Κ19, Γιάννης Γκούμας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή SuperBALL και μίλησε τόσο για το ντέρμπι των πράσινων με την ΑΕΚ όσο και για την κατάσταση που βιώνει αυτή τη στιγμή το "τριφύλλι".

Όπως θα διαβάσετε κι εσείς πιο κάτω, ο Γιάννης Γκούμας δεν μάσησε τα λόγια του και ξέσπασε κατά πάντων. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Έχει μικρύνει ο Παναθηναϊκός βάσει αποτελεσμάτων! Πρέπει κάποιος να βάλει λεφτά στον Παναθηναϊκό, για να βρει το δρόμο του", τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκούμας στην SuperBALL και πρόσθεσε:

"Γενικά υπάρχει γκρίνια στον Παναθηναϊκό. Κι αυτό γιατί ο κόσμος έχει απογοητευτεί με το σχέδιο της ομάδας. Η διοίκηση είχε υποσχεθεί πως σε τρία χρόνια ο Παναθηναϊκός θα διεκδικούσε πρωτάθλημα. Είμαστε πλέον στον τρίτο χρόνο και δεν το βλέπουμε αυτό. Έχει μικρύνει ο παναθηναϊκός. Βάσει αποτελεσμάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Πρέπει κάποιος να βάλει λεφτά στον Παναθηναϊκό, για να βρει το δρόμο του".

Προσωπικά όχι μόνο στεναχωριέμαι, με απογοητεύει, δεν πάω καν στο γήπεδο γι' αυτό το λόγο. Αλλιώς την είχα συνηθίσει, αλλιώς την είχα φανταστεί την ομάδα. Πλέον έχει ένα πρόσωπο που με λυπεί αφάνταστα. Κάτι πρέπει να γίνει. Είναι τεράστια ομάδα, όμως κάτι πρέπει να γίνει για να αλλάξει η κατάσταση.

Μετά και τον αποκλεισμό στην Ευρώπη φέτος η ανοχή του κόσμου έχει φτάσει στα όριά της. Εγώ του δίνω συγχαρητήρια του κόσμου που είναι επιεικής. Ο Παναθηναϊκός έχει μικρύνει, παίρνει την πρώτη θέση στα πλέι οφ και είναι ευχαριστημένος. Επί Ρότσα και Σαραβάκο, αν ήσουν 1-2 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό γινόταν χαμός. Πρέπει να μπει κάποιος επενδυτής".

"Δεν είχε σχέδιο ο Αναστασίου"

Το σχόλιό του για την αναμέτρηση Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: "Προσωπικά είδα ότι και οι δύο ομάδες ήταν πιεσμένοι, είχαν άγχος στις κινήσεις τους. Πιστεύω είναι δίκαιο το 0-0. Αν έμπαινε ένα γκολ στη φάση με τον Βάργκας στην αρχή ίσως βλέπαμε ένα πιο ανοιχτό, ένα καλύτερο παιχνίδι με περισσότερες φάσεις. Σε γενικές γραμμές είναι δίκαιο το αποτέλεσμα.

Θέλανε τη νίκη οι δύο προπονητές, αλλά αν δεν μπορούσαν να νικήσουν, θα προτιμούσαν να μη χάσουν. Μετριάζει τις εντυπώσεις η ισοπαλία. Γενικά εφόσον δεν μπόρεσε κανείς να βάλει το γκολ, αρκέστηκαν στην ισοπαλία.

Ο Παναθηναϊκός δεν πίεσε όσο έπρεπε και δεν έδειξε ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη. Έγινε μια φάση όχι οργανωμένη επίθεση με τον Μπεργκ. Απέκρουσε ο τερματοφύλακας και η μπάλα πήγε στο δοκάρι".

Για τις αλλαγές του Αναστασίου: "Δεν είχε σχέδιο ο Αναστασίου, άλλαζε σχήματα. Έβγαλε τον Λαγό στο πρώτο ημίχρονο και μετά δημιουργήθηκε σύγχυση. Η πίεση του αποτελέσματος, δεν άφησε χώρο για καθαρό μυαλό. Προπονητικά οι δύο αλλαγές που έκανε, η μία ακυρώνει την άλλη. Ίσως στο 36' δεν το σκέφτηκε καλά και στα αποδυτήρια το σκέφτηκε καλύτερα και είπε να βάλει τον Κουτρουμπή ώστε να 'χει ασφάλεια πίσω, γιατί ο Ζέκα κυνηγάει μπάλα, δεν την κρατάει".

Τον Γιάννη Αναστασίου τον στηρίζει η διοίκηση και θα συνεχίσει να τον στηρίζει. Αλλά εφόσον υπάρχει η γκρίνια από τον κόσμο, είναι δύσκολο να γυρίσει το κλίμα".

Για την πρόσληψη του Μέντες ως βοηθού προπονητή: "Θεωρώ ότι ήταν πολύ λάθος κίνηση. Ο Παναθηναϊκός το έκανε για να γλιτώσει χρήματα, για να μην έχει ένα παίκτη να κάθεται και να τον πληρώνει. Η απομάκρυνση του Βονόρτα που ήταν τρία χρόνια στην ομάδα ήταν λάθος. Ξαφνικά φεύγει και έρχεται βοηθός ένας παίκτης χωρίς διπλώματα. Δεν έχει προλάβει προφανώς να φοιτήσει σε κάποια σχολή προπονητικής. Συν το ότι οι παίκτες δεν θα τον σέβονται. Θα πρέπει να κερδίσει τον σεβασμό τους γιατί μέχρι χτες ήταν συμπαίκτης του. Δεν ξέρω αν ο Αναστασίου είχε κάποιο πρόβλημα με τον Βονόρτα, αλλά ο Μέντες δεν έχει τις γνώσεις που απαιτούνται".

Για τον Νταμπίζα: "Θεωρώ ότι ο Νίκος κατάφερε να κερδίσει τους πάντες στο σύλλογο με τη δουλειά του. Όταν πρωτοπήγε στον Παναθηναϊκό αποδοκιμάστε επειδή σαν παίκτης είχε περάσει από τον Ολυμπιακό. Όμως τα κατάφερε και ξαφνικά χωρίς λόγο έφυγε. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Στον Παναθηναϊκό γίνονται πράγματα χωρίς λογική.

Έχω μάθει να μιλάω σταράτα κι όπως θέλουν οι άλλοι. Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ποτέ δεν φοβήθηκα να πω αυτό που πιστεύω. Ο Παναθηναϊκός έχει μικρύνει βάσει αποτελεσμάτων. Όμως ποτέ δεν θα μικρύνει σαν σύλλογος. Έχει κόσμο, είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, πρέπει να βρει το δρόμο του".

Για την καλύτερη ομάδα του Παναθηναϊκού: "Αυτή με προπονητή τον συγχωρεμένο, Γιάννη Κυράστα, ήταν η καλύτερη ομάδα που είχαμε ποτέ. Με ανησυχεί όμως που δεν προωθούνται παιδιά από την ακαδημία. Παίρνουμε ξένους αντί να προωθούμε τα δικά μας παιδιά που έχουν ταλέντο και πονάνε τη φανέλα".

"Αφού δεν υπάρχει άλλος, ας στηρίξουμε τον Αλαφούζο"

Για την πολυμετοχικότητα: "Ήταν η αρχή της καταστροφής για τον Παναθηναϊκό. Προσωπικά είχα αμφιβολίες. Θεωρούσα ότι ήταν κάτι παροδικό για ένα χρόνο. Υπήρχε ένα σχέδιο να φύγει η οικογένεια Βαρδινογιάννη, επειδή τα είχε βάλει με τους οργανωμένους. Παρουσιάστηκε ένα ωραίο πλάνο, θα κάνουμε το γήπεδο, θα πέσουν λεφτά στην ομάδα, παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Λέγαμε όλοι λες να είναι αλήθεια; Αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν μια φούσκα. Η πορεία το δείχνει και η ιστορία.

Mόλις κόπηκαν τα λεφτά άρχισε και η κατρακύλα. Ήταν λανθασμένη η γκρίνια προς την οικογένεια Βαδινογιάννη. Όλα αυτά με τα συλλαλητήρια, τον Βγενόπουλο που ανέλαβε και μετά ήταν μια ουτοπία. Ωραία στα λόγια, αλλά άλλα είχαμε φανταστεί κι άλλα είδαμε. Αν αναπολήσουμε την ιστορία τελικά η επιλογή να φύγει η οικογένεια Βαρδινογιάννη ήταν λάθος. Δεν αναλαμβάνει κανένας μόνο η οικογένεια Βαρδινογιάννη έβαζε τα λεφτά.

Έτσι λοιπόν όσο είναι ο κύριος Αλαφούζος πρέπει να τον στηρίξουμε γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο από πίσω. Αν υπήρχε κάποιος ναι, δεν κολλάμε σε ονόματα. Αλλά από εκεί και πέρα ο Αλαφούζος έχει θέσει και ένα ταβάνι στο οικονομικό. Δεν έχει βγει μπροστά όμως κάποιος άλλος. Οπότε πρέπει να τον στηρίξουμε. Πρέπει και ο κύριος Αλαφούζος όμως να προσπαθεί με αυτά τα δεδομένα να δώσει τις σωστές λύσεις και να δώσει τις καλύτερες επιλογές. Δεν χρειάζονται εμμονές. Πρέπει να πλαισιωθεί από ανθρώπους που ξέρουν από ποδόσφαιρο. Είναι επιχειρηματίας, από ποδόσφαιρο δεν έχει πολλές γνώσεις. Πρέπει να στηριχθεί σε ανθρώπους που ξέρουν κάτι παραπάνω. Υπάρχουν άνθρωποι δίπλα του, όπως ο Βόκολος και ο Φϋσσας, όμως περνάνε οι απόψεις τους;"

Για το ενδεχόμενο να αναλάβει πόστο στον Παναθηναϊκό: "Μόλις τελειώσει το συμβόλαιό μου με την Εθνική, το συζητάω. Προς το παρόν έχω συμβόλαιο με την ΕΠΟ έχουμε αγώνες μπροστά. Από εκεί και πέρα θα το δούμε. Θέλω να κάνω καριέρα ως προπονητής. Πως θα το φέρει η μοίρα δεν το ξέρω".

Για την διαιτησία: "Ο Ολυμπιακός έχει κάποια εύνοια, αλλά δεν είναι η ομάδα που φταίει για την κατρακύλα του Παναθηναϊκού. Επί εποχή Κυράστα είπανε όλοι ότι παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο εκείνη την εποχή, όμως δεν είχαμε πάρει το πρωτάθλημα για λόγους άλλους, όπως η διαιτησία κλπ. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να παίζει τέτοιο ποδόσφαιρο σήμερα και να μην παίρνει το πρωτάθλημα; Χάνει και το δίκιο του ο Παναθηναϊκός αν φωνάζει τώρα για τη διαιτησία. Κάποια σφυρίγματα ο Ολυμπιακός τα παίρνει εντάξει να είμαστε αντικειμενικοί. Όπως η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός ή ο ΠΑΟΚ.

Θεωρώ ότι οι ομάδες πρέπει να αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο κι από εκεί και πέρα να αφήσουν τους διαιτητές να εκτίθενται με τις αποφάσεις τους".

"Ως προπονητής θα πήγαινα στον Ολυμπιακό"

Για το αν θα πήγαινε ως προπονητής στον Ολυμπιακό: "Τώρα τι ερώτηση είναι αυτή. Είμαι επαγγελματίας παντού πάω. Ως ποδοσφαιριστής όμως δεν θα πήγαινα. Εγώ ανδρώθηκα από την ομάδα του Παναθηναϊκού και όλα τα χρόνια δεν φόρεσα άλλη φανέλα. Έδωσα τα πάντα. Με το χέρι στην καρδιά όταν έπαιζα ποδόσφαιρο αν ο Ολυμπιακός μου έκανε πρόταση ακόμη και με περισσότερα χρήματα, δεν θα πήγαινα".

Για την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό: "Θα τα πω δεν κρύβομαι. Όντως δεν μου φέρθηκαν καλά. Νιώθω πικρία, αλλά δεν κρατάω κακία. Όπως σας είπα ξεκίνησα από 16 χρονών στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και φόρεσα 15 χρόνια το τριφύλλι. Αυτό που με πείραξε ήταν πως προς το τέλος της καριέρας μου, μου ρίξανε λάσπη και είπαν πως ήμουν ο ρουφιάνος της Παιανίας. Με χαρακτήρισαν έτσι κάποια δημοσιεύματα, έγραψαν ότι ο Γκούμας φεύγει γιατί βγάζει πράγματα από τα αποδυτήρια προς τα έξω. Ποιος τα έδωσε αυτά; Η διοίκηση τα έδωσε, ο κύριος Πατέρας. Εγώ πλήρωσα τον πόλεμο Βαρδινογιάννη - Βγενόπουλου - Πατέρα. Επειδή ήθελαν να πολεμήσουν την οικογένεια Βαρδινογιάννη, την πλήρωσα εγώ.

Αλλά εμένα με πείραξε ότι μου ρίξανε λάσπη. Καλώς ή κακώς δεν με θέλανε, γιατί αγωνιστικά δεν μπορούσαν να πουν κάτι ακόμη και στα 34 τα έδινα όλα. Προσπάθησαν να βρουν κάτι, ότι είμαι ο ρουφιάνος για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ας μου έλεγαν είσαι μεγάλος πια και δεν μπορείς να προσφέρεις. Με πείραξε αφάνταστα η στάμπα του ρουφιάνου στα 33 μου. Για ποιο λόγο έγινε αυτό το πράγμα. Δεν μπορούσαν να μου πουν δεν μας κάνεις; Με πείραξε, πήγα πρώτη μέρα προετοιμασία το καλοκαίρι και ο Τεν Κάτε δεν με άφησε να κάνω προπόνηση. Και μετά είπε ο Τεν Κάτε πως δεν φέρθηκε καλά στον Γκούμα γιατί τον παραπληροφόρησαν. Υπήρχε σχέδιο εξόντωσης προς το πρόσωπο μου. Αυτό που μετράει όμως για μένα είναι πως με βλέπουν στο δρόμο και μου λένε συγχαρητήρια για όσα πρόσφερα στην ομάδα".

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: "Αν δεν κερδίσει ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι της 21ης Νοεμβρίου με τον Ολυμπιακό, θεωρώ ότι έχει τελειώσει το πρωτάθλημα".

Για το ωραιότερό του γκολ: "Και με την Παναχαϊκή ήταν από τα καλύτερά μου γκολ, αλλά και το γκολ στη Γιουβέντους στο Τορίνο απέναντι στον Φαν Ντερ Σάαρ ήταν τρομερό. Και φυσικά με την Ρέιντζερς. Με αξίωσε ο Θεός να βάλω καλά και υπέροχα γκολ".

Για την κατάκτηση του Euro: "Ασχέτως που δεν έπαιξα λεπτό για μένα ήταν σαν να έπαιξα. Αυτές τις στιγμές που ζήσαμε μακάρι να τις ζήσουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές. Αναμνήσεις που κάθε φορά που τις σκέφτομαι ανατριχιάζω. Σε απελευθέρωνε ο Ρεχάγκελ και πήγαινες μέσα και έβγαζες τον καλύτερό σου εαυτό. Αν θυμάστε όσοι έπαιξαν, έδωσαν το 100% της απόδοσής τους".

Για τον πιο δύσκολο αντίπαλο που αντιμετώπισε: "Ο Ζιοβάνι. Λόγω όγκου, ύψους και τεχνικής. Ήξερε καντάρια μπάλα για να το πούμε και λαϊκά".

Για τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού φέτος: "Καταρχήν δεν έχουν παίξει πολλά παιχνίδια μαζί. Μία λείπει ο ένας, μία ο άλλος. Ακόμη δεν έχουμε δει αν κολλάει η χημεία τους".

Για τον ΠΑΟΚ: "Υπάρχει ένας μεγάλος επενδυτής ο κύριος Σαββίδης. Όμως σύμφωνα με τα λεφτά που έχει βάλει περίμενα τον ΠΑΟΚ πολύ καλύτερο. Πέρυσι ήταν πέντε βαθμούς μπροστά, όμως κατάφερε να βγει και τελευταίος στα πλέι οφ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ