ΣΤΗΛΕΣ

Ελευθερόπουλος: "Απώλεια για τον Ολυμπιακό ο Βίκτορ"

Ελευθερόπουλος: "Απώλεια για τον Ολυμπιακό ο Βίκτορ"
INTIME SPORTS

Διαβάστε όλα όσα είπε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στην εκπομπή superBALL, σχολιάζοντας την τρέχουσα επικαιρότητα.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος φιλοξενήθηκε στο στούντιο της Superball και σχολίασε την τρέχουσα επικαιρότητα από το πρωτάθλημα, τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ελληνικών ομάδων και την Εθνική Ελλάδας.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος φιλοξενήθηκε στη superBALL και μίλησε:

Για το πρωτάθλημα: "Είναι ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών τουλάχιστον για τις πρώτες αγωνιστικές. Ο κάθε ένας βρίσκεται προ των πυλών και κανείς δεν χαρίζει τίποτα. Οι ομάδες έχουν καλύτερα τρεξίματα, οι προπονητές είναι περισσότερο διαβασμένοι, οι άμυνες είναι επίσης πολύ καλύτερες. Όλες οι ομάδες έχουν βελτιωθεί και αυτές που διόρθωσαν τις επιλογές στους προπονητές τους θα πάνε ακόμα καλύτερα στο μέλλον. Η Νίκη Βόλου και ο Εργοτέλης ήταν απογοητευτικοί στην αρχή. Η Ξάνθη επίσης δεν μου άρεσε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Αλλά μου άρεσε η ανακοίνωση του Πανόπουλου σε εκείνο το ματς γιατί εστίαζε στην αγωνιστική εικόνα. Θα ήθελα να δουλέψω εκεί και λόγω του προπονητικού κέντρου. Και όχι, δεν φοβάμαι τον Πανόπουλο".

Για το αν οι ίδιοι οι προπονητές έχουν απαξιώσει το επάγγελμά τους: "Όταν ήμουν στην Κύπρο είχα έναν πρόεδρο, ο οποίος μου ζητούσε να τον αποκαλώ 'Κώστα'. Του απάντησα: 'Πρόεδρε δεν μπορώ να σε αποκαλώ έτσι'. Έχω μεγάλο σεβασμό στο ρόλο. Έτσι θέλω να σέβονται οι πρόεδροι και μένα για τις προπονητικές μου γνώσεις και το γεγονός ότι τρέχω σε όλον τον κόσμο, προκειμένου να τις εμπλουτίσω. Δεν γίνεται πχ. να μου λέει ο πρόεδρος 'δεν ισχύει το ρεπό' κι εγώ να μην λέω τίποτα. Δεν ανέχομαι παρεμβάσεις στη δουλειά μου".

Για τον Λουίτζι Τσέναμο και το γκολ που δέχθηκε: "Είναι καλός τερματοφύλακας ο Τσέναμο. Οι σπουδαίοι γκολκίπερ δέχονται τα χειρότερα γκολ. Εγώ μια φορά είχα δεχθεί ένα τέτοιο με τις Ελπίδες γιατί είχα στο μυαλό μου την επόμενη φάση".

Για τη διαιτησία: "Είναι πολύ καλύτερη εφέτος. Άλλες φορές δίνονται αφορμές κι από την πρώτη αγωνιστική, αλλά εφέτος βλέπουμε ότι πάει περίφημα κι ο ρυθμός των αγώνων είναι εξαιρετικός".

Για τον Μάκη Χάβο: "Δουλεύει πολύ στην τακτική και βγάζει ισορροπημένες ομάδες".

Για τους αντιπάλους οπαδούς: "Δεν είχα ποτέ προβλήματα".

Για τον ΠΑΟΚ: "Ο φετινός ΠΑΟΚ δεν έχει καμία σχέση με τον Στέφενς. Η επιλογή Αναστασιάδη χλευάστηκε, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Καθαρά προπονητικά αν το δει κανείς, που εμένα αυτό με ενδιαφέρει,ο άνθρωπος έχει χαρίσματα. Διαβάζει τα ματς, κάνει απίστευτο κοουτσάρισμα. Πέρυσι με τον Στέφενς οι παίκτες δεν ήξεραν που παίζουν. Οταν βλέπεις την Ατλέτικο καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ομάδα του προπονητή. Ο φετινός ΠΑΟΚ κάνει έξοχη δουλειά. Παράδειγμα: Ο Κατσικάς και ο Σκόνδρας δεν έχουν καμία σχέση με πέρυσι. Τα υπόλοιπα είναι προσωπικά. Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ αλλάζει πλευρά τρομερά γρήγορα και καλά είναι έργο Αναστασιάδη. Ο Κλάους αγωνίζεται μια γραμμή κάτω κι ανοίγει τους χώρους".

Για τον ΟΦΗ του Γκατούζο: "Δεν υπάρχουν ομάδες από άλλον πλανήτη. Υπάρχουν οι καλύτερες ομάδες κι εκείνες που προτιμούν να οχυρωθούν για να είναι πιο ανταγωνιστικές. Ο Γκατούζο είναι από την Καλάμπρια κι όσοι γνωρίζουν την ιταλική πραγματικότητα, καταλαβαίνουν. Στην Μίλαν οι παίκτες είχαν γενικά ένα άλλο επίπεδο συμπεριφοράς, πιο καθώς πρέπει. Ο Γκατούζο είχε τις ατάκες, ήταν κάτι διαφορετικό. Το 3-5-2 που εφαρμόζει είναι ένα πολύ δύσκολο σύστημα. Ο μοναδικός που το είχε υποστηρίξει μέχρι τώρα στην Ελλάδα ήταν ο περυσινός Πανθρακικός του Μάντζιου. Από το καλοκαίρι, όμως, φαινόταν ότι θα υπάρξει αντίδοτο, όπως και για το ρόμβο του Παναθηναϊκού".

Για τον Ολυμπιακό: "Θέλω να σταθώ στην απώλεια του Βίκτορ, του συνεργάτη του Μίτσελ, ο οποίος διάβαζε τον αντίπαλο. Όσοι βρίσκονται εκ των έσω, καταλαβαίνουν τι εννοώ. Απαιτείται χρόνος για να βρει αυτοματισμούς. Αμυντικά είναι ένα κλικ κάτω σε σχέση με πέρυσι. Ο Μασουακού από τη μέση και μπροστά είναι καλός, αλλά τα αμυντικά του κενά είναι μεγαλύτερα από του Χολέμπας. Ο Μποτία δεν μπορεί να πάρει μέτρα στην επιθετική ανάπτυξη, ο Αυλωνίτης είναι ένα παιδί με τρομερά προσόντα στο ψηλό παιχνίδι και στο ένας εναντίον ενός, αλλά ούτε εκείνος είναι ο καλύτερος για να πάρει μέτρα. Ο Κασάμι είναι τρομερό οκτάρι, θα είχε τρομερό ενδιαφέρον να βλέπαμε Σάμαρη και Κασάμι πίσω από τον Τσόρι".

Για τον Σάμαρη: "Κάποτε είχα μία διένεξη φιλική με κάποιον, ο οποίος μου είχε πει να του βάλω χέρι όταν ήταν παίκτης μου στον Πανιώνιο. 'Τι λες;' του απάντησα.'Ο Ανδρέας είναι παίκτης που θα πλήρωνα εισιτήριο για να δω'. Είναι απίστευτο ταλέντο, λίγο άναρχο και τότε του είχα πει 'ή θα πας στον Ολυμπιακό να παίξεις ή δεν σε ξαναβάζω'. Ο Μιλιβόγεβιτς δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του μέχρι στιγμής"

Για την Γιουβέντους: "Εκτιμώ ότι στο δεύτερο εξάμηνο δεν θα έχει το ίδιο ποσοστό επιτυχίας. Ο Κόντε ήταν φωνακλάς, εκδηλωτικός, είχε τον τρόπο του να εφαρμόζει ιδανικά το 3-5-2. Ο Αλέγκρι τα βρήκε έτοιμα, έχει λιγότερη πίεση και λιγότερα τακτικά ζητούμενα. Έχω την εντύπωση ότι όσο περνάει ο καιρός, το 3-5-2 θα ξεφτίζει. Θεωρώ ότι η Ρόμα του Γκαρσιά που παίζει ιδανικά το 4-3-3, θα πάρει τον τίτλο. Δεν έχει έρθει ακόμα η φθορά της Γιουβέντους, αλλά το ματς επ' ουδενί δεν είναι χαμένο για τον Ολυμπιακό".

Για το επιθετικό δίδυμο των "μπιανκονέρι": "Δεν θεωρώ ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι οι Γιορέντε και Τέβες, αλλά τα τρεξίματα των Πογκμπά, Μαρκίζιο και Βιντάλ. Αν υποθέσουμε ότι ο Μιλιβόγεβιτς αγωνιστεί ανάμεσα στα στόπερ, θα έχει πολύ δύσκολο έργο με τα κάθετα τρεξίματα των δύο χαφ. Ο Ολυμπιακός δεν θα κατέβει να παίξει όπως με τον Εργοτέλη, αλλά σε πιο χαμηλό μπλοκ. Επειδή τελευταία έχω ελεύθερο χρόνο, έτυχε κι έκανα την ανάλυση της Γιουβέντους. Οι περισσότερες πιθανότητες για να χτυπηθεί είναι από τη μία πλευρά στην άλλη μέσω του άξονα. Έχει εκπληκτικά ποσοστά στις μεταβιβάσεις, ασκεί τρομερό πρέσινγκ και, όπως λένε οι Ιταλοί, 'ξέρει να υποφέρει'".

Για την Φιορεντίνα: "Παίζει 3-5-2 και 4-3-3. Η περσινή Φιορεντίνα ήταν καλύτερη αλλά και η φετινή είναι υψηλού επιπέδου. Με εκπληκτικό κέντρο, αυτή είναι η δύναμή της. Αν καταφέρει και κλείσει τον Πιζάρο που δίνει γεωμετρία στην ομάδα θα έχει το προβάδισμα".

Για τον αποκλεισμό από την Γιουβέντους: "Μας πείραξε όλους κι αυτό μένει. Τα ματς με την Γιουβέντους με στιγμάτισαν με καλά και τα άσχημά τους. Έπαιξα κατευθείαν μετά από πολλούς μήνες απουσίας λόγω χειρουργείου. Ο άντρας πρέπει να είναι άντρας, κι εγώ ήθελα να είμαι υπεύθυνος για τις αποφάσεις που έπαιρνα. Ο μίστερ Αντσελότι με πήρε στην Μίλαν για τις αποκρούσεις που έκανα στα παιχνίδια με την Γιουβέντους. Ξέρετε το να πάει κάποιος παίκτης από την Μεσίνα στην Μίλαν δεν είναι εύκολο..."

Για το αν ο Παναθηναϊκός εδικαιούτο ένα πρωτάθλημα την επταετία 1997-2003: "Στο ελληνικό ποδόσφαιρο πάντα υπήρχε μία ομάδα που προστατευόταν περισσότερο και ένας ισχυρός παράγοντας. Βαρδινογιάννης, Μελισσανίδης, Κόκκαλης. Αυτή τη δύναμη κάποιοι την πουλάνε περισσότερο. Ακούω όλη την εβδομάδα για 3-4 στημένα παιχνίδια την εβδομάδα. Άκουσα για το σημερινό Βέροια-Λεβαδειακός. Κάποτε, όταν ήμουν στον Ηρακλή κάποιος είπε ότι ξέρετε, γνωρίζω τον Ελευθερόπουλο. Ήθελα να τον σκοτώσω, έχω τρέλα μ' αυτά. Και ο Παναθηναϊκός αν ήταν πραγματικά πολύ καλός θα το έπαιρνε".

Για το περίφημο ματς της Ριζούπολης: "Έχω ζήσει και χειρότερες καταστάσεις. Στην Τούμπα για παράδειγμα. Τι έγινε στη Ριζούπολη; Εντάξει, δεν ήταν εκκλησία αλλά όχι και λόγος για να χάσεις 3-0. Ήταν ένα ωραίο άλλοθι τα περί ζούγκλας. Το περσινό ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός τι ήταν; Εγώ αυτό που έχω να πω είναι το εξής: Όσο πιο μεγάλος είναι ο Παναθηναϊκός τόσο μεγάλος γίνεται και ο Ολυμπιακός. Και αντίθετα. Και οι ομάδες που θα κάνουν πραγματικά τη διαφορά στη Λίγκα θα είναι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ατρόμητο".

Για τους Ντέμη Νικολαΐδη και Κριστόφ Βαζέχα: "Μου άρεσε πολύ ο Ντέμης ως παίκτης. Μετά ως παράγοντας άρχισε κάτι πολύ όμορφο αλλά δεν ξέρω τι στράβωσε στην πορεία. Επίσης για τον Βαζέχα κουραζόσουν να παρακολουθείς τις κινήσεις του".

Για τον Γεωργάτο: "Όσο περνούν τα χρόνια, αλλάζουν κάποιες καταστάσεις και συνήθειες. Δεν μιλάμε συχνά. Θέλω να είναι καλά, όπως το ίδιο, φαντάζομαι, εύχεται κι εκείνος για μένα".

Για τον Ανατολάκη: "Δεν μιλάμε. Ήταν πιο πολύ φίλος με τον Γρηγόρη. Είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι".

Για όσους έλεγαν ότι ο ίδιος, ο Γεωργάτος κι ο Ανατολάκης ήταν κλίκα στον Ολυμπιακό: "Ο πραγματικός κλικαδόρος τη βγάζει λάδι. Υπήρξε συμπαίκτης μου που έκανε το τραπέζι σε δημοσιογράφους σε μαγαζί της Γλυφάδας. Αυτό δεν είναι κακό. Ο σκοπός που γίνονταν αυτά τα τραπεζώματα κτλ. ήταν κακός".

Για τον Ρανιέρι: "Δεν γνωρίζει ακόμα τους παίκτες. Μου αρέσει να αναλύω συμπεριφορές. Το πρόβλημα διακρίνεται στο γεγονός ότι ο Παπασταθόπουλος πήρε την μπάλα δύο φορές και πήγε μέχρι το άουτ στο ματς με την Β. Ιρλανδία. Υπάρχουν πολλά πράγματα για να βελτιωθούν. Μου αρέσει πολύ να αναλύω συμπεριφορές. Το είδαμε και στο ματς του Ολυμπιακού με τον Εργοτέλη, τη στιγμή του πέναλτι με τον Τσόρι και τον Μήτρογλου. Θα πρέπει να λυθεί αυτό. Μια φορά είχαμε πάει κάπου με τον Γιαννακόπουλο και τον Αμανατίδη που είναι κουμπάροι και είχαν παίξει μπουνιές! Ομάδα με νεύρα, πάντα νικήτρια. Δηλαδή είναι καλό να έχεις μια εκκλησία με 22 άτομα; Ναι, σεβασμός, αλλά είναι ωραίο να μην θέλεις να χάνεις. Εγώ δεν αφήνω την κόρη μου να με κερδίσει ούτε στη Μονόπολι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ