ΣΤΗΛΕΣ

H θέση μας για τη διακοπή της Super League

H θέση μας για τη διακοπή της Super League

Η Κυβέρνηση αποφάσισε τη διακοπή της Super League για μία εβδομάδα... και βλέπουμε. Ιδού η άποψη 21 δημοσιογράφων της 24 Media, περιμένουμε και τις δικές σας στα σχόλια!

Διακοπή τουλάχιστον μιας εβδομάδας του πρωταθλήματος της Superleague, εξήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. Συμφωνείτε με αυτήν την απόφαση της Κυβέρνησης; Δείτε τα σχόλια 17 δημοσιογράφων και στείλτε τη δικιά σας άποψη στα σχόλια!

Μάνος Μίχαλος, Sport24.gr

Μοιάζει με την πρακτική "πονάει χέρι, κόβει κεφάλι", αλλά είναι αλήθεια ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που πρέπει να παρθούν/κοπούν κεφάλια γιατί δεν φαίνεται να αλλάζουν. Το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός χρειάζονται να ξεκινήσουν από το μηδέν. Αν μια τέτοια απόφαση, μας φτάνει πιο κοντά στο μηδέν, είμαι υπέρ. Αν είμαι μια πολιτικής σκοπιμότητας κίνηση, με συγχωρείτε, αλλά δεν θα πάρω.

Στέφανος Τριαντάφυλλος, Sport24.gr

Αν μιλούσαμε για μια "κανονική" κοινωνία, τότε η λύση της επ' αόριστον διακοπής, θα ήταν ανεπίτρεπτη. Από τη στιγμή, όμως, που το κάτι-πρέπει-να-γίνει έχει εξελιχθεί σε τι-άλλο-μπορεί-να-γίνει, τότε ίσως και να είναι κάτι σημαντικό. Δεν θα λύσει τα προβλήματα, αλλά είναι μια αρχή. Εξάλλου, νομίζω ότι αυτό το ποδόσφαιρο που είχαμε δεν θα λείψει σε κανέναν.

Θοδωρής Ρούσσος, Sport24.gr

Είμαι σίγουρος ότι αυτή τη στιγμή ο Ντέμης Νικολαϊδης είναι κάπου αραχτός, ακούει, διαβάζει και κρατάει την κοιλιά του από τα γέλια. Ο νοών νοείτω. Ο,τιδήποτε άλλο είναι ανάξιο σχολιασμού. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε στη χώρα που πρώτα... χτίζονται τα "παραθυράκια" και μετά οι νόμοι.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παντελής Διαμαντόπουλος, Sport24 Radio 103,3

Μια... κρουαζιέρα. Θα μπορούσα με την κλασική ατάκα "γελάει ο κόσμος" να περιγράψω τα πάντα. Με ενοχλεί αφάνταστα να ξυπνήσω την Κυριακή και να μην έχει ποδόσφαιρο! Με ενοχλεί απεριόριστα που συνεχίζουν οι διάφοροι κοστουμάτοι να γίνονται πρωταγωνιστές σε βάρος των προπονητών και των ποδοσφαιριστών. Ευελπιστώ απλά, το συντομότερο να γίνουν μι και καλοί αυτά που πρέπει και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Δε στερείς ποτέ από τον κόσμο αυτό που λατρεύει. Απλά βρίσκεις τρόπους να το προστατέψεις και να το φτιάξεις. Φέτος, άλλες δυο φορές διακόπηκε το πρωτάθλημα, δίχως να αλλάξει κάτι. Κακή συνήθεια. Η μπάλα είναι πολύ όμορφη για να μας τη στερούν όλοι αυτοί. Πολιτικοί, παράγοντες, κάφροι. Θα μπορούσαν να πάνε μια κρουαζιέρα όλοι μαζί και να μας αφήσουν στην ησυχία μας...

Γιάννης Σερέτης, Sport24.gr

Το ορθόν θα ήταν ΟΡΙΣΤΙΚΗ διακοπή του εφετινού πρωταθλήματος, κι ας είχε κόστος μεγάλο στις ομάδες. Σε όλες! Και σε εκείνες οι οποίες θα συμμετείχαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (και θα αποκλείονταν για έναν χρόνο, πρόβλημα η UEFA δεν έχει κανένα με αυτό το ζήτημα), και στις "μικρότερες", οι οποίες θα έχαναν χρήματα από τη Nova, τα οποία καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του ετήσιου προϋπολογισμού τους. Μόνο αν "πονέσει" η Σούπερ Λίγκα στην τσέπη, θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα. Σε γενικές γραμμές σε σωστή κατεύθυνση οι κινήσεις Κοντονή, κυρίως γιατί έβαλε στο παιχνίδι (και στην ευθύνη) τον Τσίπρα, άρα αποκτά "βαρύτητα" μεγαλύτερη το όλο θέμα και θα μεταφερθεί η ευθύνη και σε άλλους Υπουργούς που παίζουν ρόλο στο συνολικό φάκελο "ελληνιοκό ποδόσφαιρο".

Θοδωρής Κουνάδης, Sport24.gr

Ό,τι πέτυχε η προηγούμενη Κυβέρνηση με τη διακοπή του πρωταθλήματος τον περασμένο Οκτώβρη, θα πετύχει και αυτή. Η λύση δεν είναι πονάει χέρι, κόβει χέρι. Δεν τιμωρείς τον φίλαθλο του Παναιτωλικού, της Ξάνθης, του Αστέρας επειδή τα έσπασαν στη Λεωφόρο. Η λύση είναι μία και είναι απλή αν υπάρχει βούληση: Εφαρμογή των νόμων. Μόλις πριν πέντε ημέρες έγραφα για την Τσέλσι που μας έδειξε τη σημαίνει αυτή η ρημάδα η λέξη...

Βαγγέλης Αρναούτογλου, Sport24.gr

Τους στρατούς της εξέδρας είναι γνωστό τοις πάσι ότι τους συντηρούν οι ίδιες οι διοικήσεις. Είτε ανοιχτά τροφοδοτώντας τις ορέξεις τους, είτε εθελοτυφλώντας επειδή άλλοτε νιώθουν αδύναμες να τους αντιμετωπίσουν ή διότι κατά περίπτωση τους βολεύει να υπάρχουν και να δρουν ανεξέλεγκτα. Δικαίως λοιπόν αποφασίζεται η αναστολή των πρωταθλημάτων η οποία επί της ουσίας αποτελεί αναστολή της λειτουργίας των ομάδων, μέχρι νεοτέρας τουλάχιστον. Αρκεί να μην πρόκειται για ημίμετρο. Αρκεί να αυτή η παύση να διατηρηθεί μέχρι να παρθούν αποφάσεις ικανές να σταματήσουν τους παντός είδους (παράγοντες και οπαδούς) τραμπούκους. Να μην ξαναρχίσουν αν δεν βρεθεί ουσιαστική λύση, ας περάσουν και μήνες! Αλλιώς θα πρόκειται για ακόμα μία ανόητη απόφαση...

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κώστας Πετρωτός, Sport24.gr

Όσα ακούγονται ως προθέσεις του κυρίου Κοντονή ειδικά και της Κυβέρνησης γενικά για το ποδόσφαιρο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Όμως, δεν μπορούν να γίνουν από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζονται χρόνο και κυρίως χρειάζονται αλλαγές στον φορέα που κουμαντάρει το ποδόσφαιρο την ΕΠΟ. Ως εκ τούτου, θεωρώ ως μόνο πρακτικά ρεαλιστική άποψη αυτή που κατέθεσε ο Ιβάν Σαββίδης και ο ΠΑΟΚ για συνάντηση των ιδιοκτητών των ομάδων με τον πρωθυπουργό. Πιστεύω ότι εκεί πρέπει να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για τη λειτουργία της Ομοσπονδίας. Ένας πρόεδρος κοινής αποδοχής και μία συμφωνία κυρίων ότι δεν θα πιέζουν σε θέματα όπως η Δικαιοσύνη και η διαιτησία και πως θα εγγυώνται την διεξαγωγή αγώνων σε πολιτισμένα πλαίσια, μπορεί να σπάσει την καχυποψία που αποτελεί βασική γενεσιουργό αιτία βίας. ΚΙ αυτό μπορεί να γίνει σε δύο μέρες και να συνεχίζουν να διεξάγονται κανονικά τα πρωταθλήματα. Έτσι θα φανεί και η διαφορά".

Βαγγέλης Σταματόπουλος, Sport24.gr

Πόσο πιο χαμηλά να πέσει το ποδόσφαιρό μας; Πόσο περισσότερο να ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού; Το πρωτάθλημα της Super League που θα έπρεπε να αποτελεί διαφήμιση για το ποδόσφαιρο της χώρας είναι πλέον κινητή δυσφήμιση και οι παράγοντες μοιάζουν σαν να ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν. Χρειάζεται ένα ταρακούνημα, ένα ηλεκτροσόκ στον ημιθανή ασθενή (το ποδόσφαιρό μας) και ίσως μέσω αυτής της διακοπής δοθεί αυτό. Με την ελπίδα ότι θα παρθούν ακόμα πιο γενναίες και δυναμικές αποφάσεις από πλευράς Πολιτείας σε συνεργασία με τους συλλόγους.

Κώστας Χολίδης, Sport24.gr

Σύμφωνα με τα όσα έχουμε δει σε παρόμοιες περιπτώσεις μια διακοπή δεν είναι ικανή από μόνη της να φέρει αποτέλεσμα. Πρέπει να παρθούν αποφάσεις καιτο κυριότερο να εφαρμοστούν. Πάντως ο Κοντονής θα πρέπει ήδη να κατάλαβε το τι περνά το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικότεραακούγοντας τον Μποροβήλο να δηλώνει ότι καίγεται από άποψηημερομηνιών.... Συγγνώμη αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο ήδη έχει γίνειστάχτη!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Φώντας Σέμπρος, Sport24.gr

Κάποια στιγμή κάτι πρέπει να γίνει για το ελληνικό ποδόσφαιρο, να τιμωρηθούν παραδειγματικά αυτοί που πρέπει και να εφαρμόζονται εν συνεχεία οι νόμοι. Αν γίνει αυτό η διακοπή είναι σωστή απόφαση. Ας χαθεί χρόνος, ας μην γίνουν play-off και play-out.

Γιώτα Κουνάλη, Sport24.gr

Αναβολή σημαίνει παράταση. Μία λύση υπάρχει μόνο: διακοπή. Αυτή αποτελεί και την μοναδική απάντηση. Αναβολή σημαίνει δεν γίνεται... σήμερα, γίνεται... αύριο. Άρα τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Οριστική διακοπή και όταν είναι όλα έτοιμα, να ξεκινήσουν ίσως από την αρχή. Να πονέσουν... τσέπες για να μην πονούν οικογένειες.

Βασίλης Τεμπέλης, Sport24.gr

Σωστή, αλλά παραμένει ημίμετρο. Το επ' αόριστον κάποια στιγμή θα γίνει οριστικό, οπότε το σημαντικό είναι τί θα έχει γίνει σε αυτό το μεσοδιάστημα. Επειδή η διακοπή σε όλο αυτό το μεσοδιάστημα θα βλάψει - κυρίως - τις μικρομεσαίες ομάδες, η τιμωρία σε σχέση με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι το μόνο που μπορεί σωφρονίσει τις μεγάλες, αυτές δηλαδή που σέρνουν το χορό.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δημήτρης Σαμόλης, Sport24.gr

Το ζητούμενο είναι τι αποφάσεις θα παρθούν μέσα στη διακοπή. Αν στο μεσοδιάστημα τα μέτρα είναι ριζικά και εφαρμοστούν, τότε, ναι, καλώς μπήκε ''λουκέτο'' στα πρωταθλήματα. Διαφορετικά, θα πρόκειται για μια εξέλιξη που την έχουμε ζήσει στο παρελθόν και που δεν απέδωσε καρπούς. Ξαναζεσταμένο φαγητό. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, πιάσαμε πάτο και είναι η ώρα, επιτέλους, να τηρηθούν οι νόμο

Μπάμπης Τσιμπίδας, Sport24 Radio 103,3

Τη βρίσκω μία βιαστική και επιπόλαιη απόφαση, που δεν θεωρώ ότι εξυπηρετεί σε τίποτα. Κυρίως, επειδή άκουσα ότι θα μείνει σε ισχύ μέχρι να ψηφιστεί ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο. Νόμους έχει η χώρα, απλώς δεν εφαρμόζονται. Το ζήτημα είναι εάν υπάρχει η βούληση να απομακρυνθούν από το ποδόσφαιρο, όσοι το έχουν φτάσει στον πάτο. Υπάρχει; Αλλιώς, δεν έχει κανένα νόημα.

Νότης Ψιλόπουλος, Sport24 Radio 103,3

Το σημαντικό είναι από αυτή τη διακοπή να βγει κερδισμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο (γιατί και στο παρελθόν έχουν υπάρξει διακοπές, αλλά τίποτα δεν άλλαξε), δηλαδή να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις και τα απαραίτητα αυστηρά μέτρα για την πάταξη της βίας, με τους αρμόδιους να είναι αποφασισμένοι (και όχι διστακτικοί ή φοβισμένοι) ώστε οι νόμοι να εφαρμοστούν στη πράξη. Όχι μόνο για τους επόμενους μήνες, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μάνος Χωριανόπουλος, News247.gr

Δεν πρέπει να κρίνουμε πριν να έχουμε οριστικές αποφάσεις, οι οποίες να δείχνουν την κατεύθυνση. Δηλαδή η διακοπή επ' αόριστον, χωρίς σχέδιο, μοιάζει με 4μηνη παράταση στην οικονομία, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις και αριθμούς. Ποιοι θέλουν τη βία στα γήπεδα είναι γνωστό. Ποιοι τη χρησιμοποιούν για να κάνουν τις δουλειές τους επίσης. Ποιοι την υποδαυλίζουν για να αυξάνουν τις πωλήσεις επίσης. Ποιοι δεν εφαρμόζουν το νόμο επίσης. Ήρθε η ώρα των πράξεων. Όχι ΘΑ διαλύσουμε τους συνδέσμους. Διάλυση τώρα και ανασύσταση με κανόνες. Όχι ΘΑ ελέγξουμε τους ιδιοκτήτες. Έλεγχος τώρα και αποπομπή. Και επιτέλους, φυλάκιση και όχι χάδια, σε όσους θεωρούν ότι φορώντας μια φανέλα και ένα κασκόλ, αποκτούν το δικαίωμα να ασκούν βία.

Φώτης Νάκος, Ηuffingtonpost Greece

Συμφωνώ με την απόφαση Καντονή να διακόψει το πρωτάθλημα. Όμως υπάρχει και το αλλά... Δεν με ενδιαφέρει αν η διακοπή του πρωταθλήματος θα είναι 3 εβδομάδες ή 5 χρόνια αρκεί όταν ξαναρχίσει να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο που θα τιμωρεί του χούλιγκαν ακόμα και αν έχουν θεσμικό τίτλο. Μιλώ ως ποδοσφαιρόφιλος και πατέρας που θέλει να πάει γήπεδο κάποια στιγμή με το γιο του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γρηγόρης Μπάτης, 24Media

Ας υποθέσουμε πως η φωτοβολίδα που σημάδευε τον Μαρινάκη την Κυριακή έβρισκε στόχο ή αυτή που βρήκε τον Κασάμι, έπεφτε λίγο πιο ψηλά και συγκεκριμένα στο πρόσωπο του Ελβετού. Τότε λοιπόν θα ήταν λύση ή μονόδρομος η διακοπή των πρωταθλημάτων; Ναι, είναι η απάντηση. Και επειδή η πολιτική βούληση και η λύση δεν εξαρτάται από το πόσο καλό σημάδι έχει ένας εν δυνάμει δολοφόνος με το μανδύα του "οπαδού", το καλύτερο που έχει να γίνει είναι να μπει λουκέτο μέχρι να βρεθούν λύσεις. Όχι μια ή δύο εβδομάδες, αλλά μέχρι να βρεθούν ριζοσπαστικές λύσεις από ένα ριζοσπαστικό (;) κόμμα. Και όχι με υποχωρήσεις μιμούμενοι την περίπτωση του πρόσφατου Eurogroup, αλλά να είναι ανυποχώρητοι (τουλάχιστον) σ' αυτή την περίπτωση της βίας στον αθλητισμό.

Χάρης Σταύρου, NBA Greece

Το ερώτημα που στριφογυρίζει στο κεφάλι μου είναι ένα: Αναβολή και λουκέτο για όσα έγιναν την Κυριακή στο "Απόστολος Νικολαϊδης" ή για το ροντέο στο χθεσινό ΔΣ της Superleague; Το πρώτο βήμα έπρεπε να είναι η διάλυση των συνδέσμων. Θα δούμε αυτή τη φορά αποτελέσματα; Θα βάλει ο ανεγκέφαλος hooligan μυαλό; Θα σεβαστούν οι παράγοντες το άθλημα; Συγγνώμη, αλλά δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νίκη Μπάκουλη, Sport24.gr

To βέβαιο είναι πως κάτι πρέπει να γίνει. Τώρα, σε νορμάλ χώρες, που υπάρχει συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο το οποίο τηρείται, συνηθίζεται να επιβάλλονται τιμωρίες, ανάλογες με το "αδίκημα". Άρα, θα ήταν λίγο πιο χρήσιμο να αποκτήσουμε ένα νομικό πλαίσιο, συγκεκριμένο και πολύ αυστηρά δομημένο, ώστε στο εξής κάθε αδίκημα να έχει και μια τιμωρία. Όσο μεγαλύτερο το αδίκημα, τόσο μεγαλύτερη η τιμωρία. Σαφέστατα και όλοι θα θυμηθούν την.... αρχαία ιστορία ("ναι, αλλά τότε που έγινε αυτό, δεν άνοιξε... μύτη", "ναι, αλλά δυο χρόνια πριν είχε συμβεί εκείνο"), αλλά θα υπάρχει ένα σημείο εκκίνησης -που θα οριοθετήσει μια νέα κυβέρνηση- και συγκεκριμένη δομή. Αυτή, στο μυαλό μου, θα ήταν μια λύση. Το να διακοπούν επ' αόριστον τα πρωταθλήματα, τι ακριβώς θα αλλάξει; Πώς ακριβώς, θα δοθεί λύση στο γενικότερο πρόβλημα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ