SPORT24

Βεργέτης: "Έβγαλε... αρρώστια ο Ολυμπιακός"

Βεργέτης: "Έβγαλε... αρρώστια ο Ολυμπιακός"
Βεργέτης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο προπονητής Στάικος Βεργέτης φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό", με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη.

Για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη Χάποελ Μπερ Σεβά μίλησε ο πρώην τεχνικός του Αστέρα, Στάικος Βεργέτης, ο οποίος φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό", με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα:« Ότι και να πεις ο ΠΑΣ έχει τα ελαφρυντικά του πρωτάρη. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, αλλά είναι αλήθεια πως στάθηκε καλά στις αναμετρήσεις με την Άλκμααρ».

Για την απόδοση του Παναθηναϊκού:« Αυτό που λείπει από τον Παναθηναϊκό είναι μια αγωνιστική ταυτότητα. Από τα δύο παιχνίδια δείχνει πως ξεκινάει αυτό να γίνεται. Ο προπονητής ξεκίνησε την προετοιμασία με την ομάδα και φαίνεται πως δουλεύει σε αυτό τον δρόμο. Αν οι παίκτες παίξουν κάποια παιχνίδια πιστεύω πως θα δούμε καλύτερη εικόνα».

Για το αν έχει κατασταλάξει στο 3-5-2 ο Στραματσόνι:« Νομίζω περισσότερο γίνεται 3-4-3 διότι ο Ιμπάρμπο παίζει πιο μπροστά. Η αστάθεια του Ιβάνοφ είναι ένα πρόβλημα αφού ακόμα δεν είναι έτοιμος. Νομίζω πως όσο περνάει ο καιρός θα πηγαίνει καλύτερα. Υπάρχει πρόοδος, φτάνει στην αντίπαλη περιοχή αρκετά καλά».

Για το «κλειδί» του Στραματσόνι:« Από τη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα πειραματίστηκε αρκετά και φαίνονται κάποια αποτελέσματα».

Για την εικόνα της ΑΕΚ:« Στο πρώτο ματς το πλάνο της ΑΕΚ ήταν εξαιρετικό. Το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ στην πρώτη αναμέτρηση με τον Άγιαξ. Έγιναν δύο πολύ παιχνίδια εκτός έδρας. Εντός, πάντα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, ειδικά όταν πρέπει να βάλεις γκολ. Θεωρώ πως η ΑΕΚ θα μπορούσε ν” απειλήσει περισσότερο, να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και να κάνει δύο με τρία καλά πεντάλεπτα, ώστε να της δώσουν κάποιο γκολ. Είχε ρυθμό αλλά όχι το κάτι παραπάνω που θα της έδινε το θετικό αποτέλεσμα.

Για το αν είναι ανησυχητικό πως δεν μπορείς να διορθώσεις αυτό που φαίνεται:« Το πιο εύκολο είναι να αμυνθείς, το δύσκολο είναι να ξεκλειδώσεις την αντίπαλη άμυνα. Αυτή είναι η φύση του αθλήματος. Όταν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, πρέπει να επιτεθούν, εκεί γίνεται δύσκολο το έργο, διότι πρέπει να φυλάξεις τα νότα σου. Εκτός έδρας πας για να παίξεις πιο σφιχτά και αυτό είναι πιο εύκολο».

Για το αν έχασε μεγάλη ευκαιρία ο ΠΑΟΚ:« Πιστεύω πως έχασε μια τεράστια ευκαιρία. Εγώ στεναχωρήθηκα πραγματικά ως ουδέτερος κριτής. Δεν είδα από τον Άγιαξ συνταρακτική πίεση».

Για την επόμενη μέρα των ομάδων:« Ο Ίβιτς έχει κάνει φανταστική δουλειά. Έχει λειτουργήσει σαν πολύ έμπειρος προπονητής. Και τα δύο ματς πήγαν πολύ καλά αλλά ο προπονητής δεν μπορεί να σκοράρει κιόλας. Ο ΠΑΟΚ δείχνει σα να παρουσιάζει κάποια… μικρόβια του παρελθόντος».

Για την αλλαγή του Ολυμπιακού:« Ο Ολυμπιακός για μένα από τον περασμένο Φελβάρη έχει βγάλει μια… αρρώστια. Καθησύχασε με το πρωτάθλημα, αποκλείστηκε από την Ευρώπη και έχασε τον τελικό του Κυπέλλου. Μετά άλλαξε προπονητή στην προετοιμασία. Τώρα θέλει νηφαλιότητα στις αποφάσεις. Να γίνουν κάποιες προσθήκες και ο νέος προπονητής να δώσει το στίγμα του, ώστε η ομάδα στραφεί στον στόχο της. Δεν μπορείς να κάνεις 20 μεταγραφές. Πρέπει να δώσεις βάση σε τέσσερα σημεία που πρέπει. Χρειάζεται νηφαλιότητα αυτές τις στιγμές. Ο χρόνος δεν κυλάει υπέρ του, είναι σίγουρο».

Για το αν υπάρχει λογική εξήγηση ότι δεν έβγαλε φάσεις:« Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη η θέση μου. Όλοι είδαμε τα ματς και ότι η ομάδα δεν λειτούργησε σωστά».

Για τη δική του άποψη ενόψει του νέου Πρωταθλήματος:« Είναι πολύ νωρίς… ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ δείχνουν μια βελτίωση. Με κάποια παιχνίδια παραπάνω θ” αποκτήσουν ομοιογένεια. Φαίνεται ότι θα έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα με μικρότερη ψαλίδα…»

Για την δουλειά του Βίκτορ που είχε δει στην Ισπανία:« Είναι διαφορετικά σε σχέση με όσα είδα στη Λα Κορούνια. Η δουλειά του ήταν μια χαρά με πολύ καλή προπόνηση. Τότε η ομάδα προχωρούσε μέσα στο Πρωτάθλημα και όλα γίνονταν αυτοματοποιημένα. Δεν θα ήταν το ίδιο σε μια νέα ομάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ