SPORT24

Βενέτης: "Ετσι σταματήσαμε τον Ολυμπιακό"

Βενέτης: "Ετσι σταματήσαμε τον Ολυμπιακό"

Ο κεντρικός αμυντικός της Κέρκυρας, Τάσος Βενέτης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο και τον Γιάννη Φιλέρη και εξήγησε το πως η ομάδα του πήρε την ισοπαλία στην έδρα του Ολυμπιακού.

Γα την ευκαιρία του Τουράμ στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: "Συμβαίνει, δεν είδε τον Γεωργίου, που ήταν δίπλα του. Τα βλέπουμε κι εμείς εύκολα από την τηλεόραση, αλλά δεν είναι έτσι την ώρα του αγώνα".

Για την παρουσία του Ιντέγιε ως αλλαγή: "Ο μόνος που δεν ήθελα να μπει μέσα, ήταν ο Ιντέγιε. Ημασταν σε όλο το παιχνίδι συγκεντρωμένοι. Είχαμε σχεδιάσει να κλείσουμε τους χώρους, ξέραμε ότι θα βρούμε τρόπο να επιτεθούμε, είχαμε και δύο-τρεις φάσεις ακόμη να απειλήσουμε, πέρα από εκείνη με τον Τουράμ. Το πλάνο βγήκε όπως το είχαμε σχεδιάσει αμυντικά, σχεδόν στο 100% και όπως καταφέραμε να βγούμε στις αντεπιθέσεις".

Για τον Ολυμπιακό: "Είναι η πιο ποιοτική ομάδα στην Ελλάδα. Ξέρει ότι πρέπει να αντιμετωπίσει κλειστές άμυνες. Λογικά θα δουλεύει πάνω σε κλειστές άμυνες…"

Για την αδυναμία των "ερυθρόλευκων" να "χτυπήσουν" από τα άκρα: "Παλιότερα, που ήταν η μεγαλύτερη δύναμή του στα άκρα, με Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Χθες ήταν θετικό που δεν έπαιξε ο Μάρτινς, ο οποίος οργανώνει το παιχνίδι και παίζει κάθετα. Όπως θετικό ήταν το ότι ο προπονητής ξεκούρασε τον συγκεκριμένο παίκτη και τον Ιντέγιε, που είναι η κινητήρια δύναμη της ομάδας".

Για την Κέρκυρα: "Είχαμε ενέργεια, ήμασταν προσεχτικοί, γιατί αν χάσεις έστω για ένα λεπτό την αυτοσυγκέντρωσή σου, είναι επικίνδυνο να το πληρώσεις. Παίξαμε ένα φιλικό, με τον Θεσπρωτό, πήραμε λίγο αγωνιστικό ρυθμό, γιατί στην Κέρκυρα δεν υπάρχουν ομάδες για να κάνουμε φιλικά και γι' αυτό ήμασταν σε καλή κατάσταση".

Για το πρόγραμμα που ακολουθεί: "Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, ακολουθεί ΑΕΚ εντός, Πανιώνιος εκτός και ΠΑΟΚ εντός. Θα πάμε να κοιτάξουμε στα μάτια και την ΑΕΚ και θα τα δώσουμε όλα για το καλύτερο δυνατό".

Για τον στόχο της Κέρκυρας: "Δεν το συζητάμε, το θέμα είναι να σωθεί η ομάδα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Και τον Ολυμπιακό να κερδίζαμε και την ΑΕΚ να κερδίσουμε στο επόμενο ματς, αυτός είναι ο πρώτος στόχος".

Για τους 11 βαθμούς που έχει μαζέψει μέχρι τώρα η Κέρκυρα: "Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις, γιατί και την προηγούμενη φορά ήμουν ευχαριστημένος στον πρώτο γύρο. Εννοείται πως κάνουμε υπολογισμούς, με 16, 17 βαθμούς στον πρώτο γύρο, θα είμαστε ικανοποιημένοι. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα".

Για τις αναβολές του πρωταθλήματος: "Μας ενοχλεί πάρα πολύ. Συνέχεια το συζητάμε στα αποδυτήρια, η κόντρα με τη Σούπερ Λιγκ και τη Nova μας επηρεάζει πάρα πολύ, δεν είναι ό,τι καλύτερο να εργάζεσαι μια εβδομάδα για να παίξεις με τον Ηρακλή και τελικά να αντιμετωπίζεις τον Ολυμπιακό. Είμαι αισιόδοξος όμως ότι τα πράγματα θα φτιάξουν. Βλέπω ότι θα γίνει κάτι καλό".

Για τους νεότερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές: "Έχει αλλάξει πολύ το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια και σε αυτό παίζει ρόλο η οικονομική κατάσταση στη χώρα. Τώρα οι μικροί ποδοσφαιριστές είναι περισσότεροι, σε σύγκριση με την εποχή που ξεκινούσα εγώ. Τώρα δουλεύουν πιο πολύ, σε σύγκριση με τη δική μου γενιά και επειδή έχει αλλάξει ο τρόπος εκγύμνασης δουλεύουν σε καλύτερα πρότυπα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ