SPORT24

Βέλιτς: "Άνθρωπος με φιλοδοξίες ο Βίκτορ"

Βέλιτς: "Άνθρωπος με φιλοδοξίες ο Βίκτορ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάσμικο Βέλιτς ανέλυσε στον Sport24 Radio 103,3 το προφίλ του νέου προπονητή του Ολυμπιακού, Βίκτορ Σάντσεθ, ενώ σχολίασε και την παρουσία του Μάρκο Σίλβα στον πάγκο των "ερυθρόλευκων" (audio).

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή "Ανατροπή & πέναλτι" με τους Σταύρο Γεωργακόπουλο και Γιάννη Σερέτη:

Για τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού, Βίκτορ Σάντσεθ: «Ήμασταν μαζί στην σχολή της ισπανικής ομοσπονδίας για το ανώτατο δίπλωμα που είναι το UEFA Pro. Είναι πολύ δύσκολο να μπεις εκεί. Αφορά τους κορυφαίους Ισπανούς ποδοσφαιριστές. Προτεραιότητα έχουν αυτοί. Υπάρχουν προϋποθέσεις για να μπεις στην σχολή. Πρέπει να έχεις παίξει χρόνια στην Primera Division, να είσαι Ισπανός διεθνής και πολλά άλλα. Στην Λα Κορούνια δεν τον παρακολούθησα στενά για να έχω τεκμηριωμένη άποψη για την δουλειά του εκεί. Έχω άποψη όμως από την σχολή. Μπορώ να πω ότι ήταν από τους πιο αφοσιωμένους. Φαινόταν ότι τον ενδιαφέρει πολύ. Αφιερώνει πολύ χρόνο σε αυτό. Τον ενδιαφέρει η λεπτομέρεια και γενικά με την παρουσία του έδειχνε έναν άνθρωπο με φιλοδοξίες. Έρχεται σε μία κομβική στιγμή στον Ολυμπιακό. Σίγουρα χρειάζεται προσωπικότητα και να ισορροπήσει σε πολλά θέματα. Πρέπει να συνεχίσει το καλό πρόσωπο που έχει δείξει ο Ολυμπιακός. Πάνω κάτω όμως ξέρει το κλαμπ και πως λειτουργεί. Όρεξη και θέληση έχει και έχει εξελιχθεί μετά την δουλειά του στην Primera Division».

Για τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα: «Και πριν έρθει στον Ολυμπιακό ο Μάρκο Σίλβα, έλεγα ότι πρόκειται για έναν εξελίξιμο και ταλαντούχο προπονητή. Είχε δώσει από πριν δείγματα γραφής, ότι μπορεί να σταθεί και σε μεγαλύτερες ομάδες. Άποψη μου είναι ότι συνολικά η παρουσία του στον Ολυμπιακό είναι επιτυχημένη, αν και υπάρχουν κάποια παράπονα για κάποια σημαντικά ματς. Όμως μην ξεχνάτε ότι είναι δύσκολο να κρίνεις λεπτομερώς έναν προπονητή σε ένα χρόνο. Μπορείς να δεις μόνο αν είναι προπονητής επιπέδου Ολυμπιακού και ο Μάρκο Σίλβα είναι στο επίπεδο του Ολυμπιακού. Δεν είναι σωστό να κρίνουμε ένα έργο ενός προπονητή σε τρία ή τέσσερα παιχνίδια. Η ευθύνη είναι συνολική και φυσικά έχει και ο ίδιος ο Μάρκο Σίλβα, έχει μερίδιο ευθύνης. Τα τελευταία χρόνια στην Πορτογαλία η συνταγή για να αναδειχθεί ένας πρπ0οποντής είναι εύκολη και συγκεκριμένη. Χωρίζεται σε προ Μουρίνιο και μετά Μουρίνιο εποχή. Αν είσαι σε καλή ηλικία, πλασάρεσαι καλά στα media, παρουσιάσεις μία καλή δουλειά, τότε θα προσελκύσεις και το ενδιαφέρον των μάνατζερ».

Για το τι μπορεί να αλλάξει ο Βίκτορ στον Ολυμπιακό: «Πολλοί ταυτίζουν το ισπανικό και το πορτογαλικό μοντέλο τρόπου δουλειάς, όμως υπάρχει διαφορά και στην μεθοδολογία και στην προσέγγιση του αγώνα. Οι Πορτογάλοι προπονούνται όπως θέλουν να παίζουν. Δηλαδή από την τακτική προσέγγιση του παιχνιδιού που έχει ο προπονητής. Οι Ισπανοί θέλουν να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο, αλλά ακόμα δεν είναι τόσο εξελιγμένοι όσο οι Πορτογάλοι. Εκεί μπορεί να προκύψει μία μικρή σύγχυση που δεν μπορεί να το παρατηρήσει κάποιος που δεν είναι εξειδικευμένος. Οι Πορτογάλοι είναι ένα κλικ πιο μπροστά. Οι Πορτογάλοι επενδύουν στην ένταση του αγώνα και οι Ισπανοί περισσότερο στην σωστή οργάνωση και κατοχή της μπάλας. Και τα δύο μοντέλα ταιριάζουν νομίζω στον Ολυμπιακό, αφού θέλει να κυριαρχεί και να κερδίζει όλα τα παιχνίδια».

Για το Euro και την εντύπωση που του έχει αφήσει: «Αυτό που έχω εισπράξει είναι ότι υπάρχει ένα καλό επίπεδο στην διοργάνωση. Όχι όμως και κάτι εξαιρετικό. Να σκεφτούμε κιόλας ότι είναι το φινάλε μίας πολύ κουραστικής σεζόν. Θεωρώ επίσης ενδιαφέρον ότι συμμετέχουν κάποιες ομάδες λόγω της αύξησης του αριθμού που δεν υπήρχαν σε άλλες διοργανώσεις και αυτό δημιουργεί προϋποθέσεις για κάποιες εκπλήξεις. Όμως η πρόκριση των τρίτων άλλαξε λίγο τους αγώνες. Η Ισπανία για παράδειγμα κόντρα στην Κροατία δεν έπαιξε με το μαχαίρι στα δόντια, πήγε να κάνει διαχείριση. Το επίπεδο είναι καλό. Η διοργάνωση τώρα ξεκινάει. Η πρώτη φάση είναι πιο πολύ προθέρμανση για εμάς».

Για το ποια ομάδα τον έχει εντυπωσιάσει: «Μου αρέσει να μην υπάρχει σκαμπανέβασμα στην απόδοση κάποιας ομάδας και από το γκρουπ των πιο αδύναμων ομάδων, η Ουαλία έχει δείξει μία σταθερή πορεία και αυτό μου αρέσει χωρίς να έχει εντυπωσιάσει. Όταν μία ομάδα έχει πάνω- κάτω στην απόδοση δεν μπορείς να δεις μέχρι που θα προχωρήσεις. Ακόμα χρειάζεται χρόνος. Από τα φαβορί την σταθερότητα,κάτι που είναι παραδοσιακό, μου την δείχνει η Γερμανία».

Για το αν τις μεγάλες διοργανώσεις τις κατακτούν οι μεγάλοι παίκτες ή οι προπονητές: «Πολλές ομάδες έχουν μεγάλους ποδοσφαιριστές στην σύνθεση τους και η προϊστορία έχει δείξει ότι χρειάζονται οι σταρ, αλλά ένα καλοδουλεμένο σύνολο, δίνει στην κάθε ομάδα τους τίτλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ