SPORT24

Βασιλόπουλος: "Μαγικό να παίζεις για την Εθνική"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για την επιστροφή του στην Εθνική Ανδρών έπειτα από πολλά χρόνια, χαρακτήρισε "μαγική" την εμπειρία της συμμετοχής με το εθνόσημο και ζήτησε να γεμίσει το γήπεδο στην Κρήτη στον αγώνα με το Ισραήλ στις 27 Νοεμβρίου.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος πέρασε πολλά στην καριέρα του. Όλα αυτά τα βάσανα όμως δείχνουν ότι άξιζαν τον κόπο, αφού κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών. Και στις δηλώσεις του στο Sport24 Radio 103.3 έδειξε ότι είναι πραγματικά χαρούμενος για αυτό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του διεθνή φόργουορντ του Άρη:

Για την επιστροφή του στην Εθνική: " Νιώθω σαν να μην έφυγα ποτέ".

Για το αν εκείνος και ο Γιάννης Μπουρούσης είναι οι πιο κατάλληλοι να "βάλουν" στην φιλοσοφία της Εθνικής τους νέους παίκτες: " Δεν ξέρω αν είμαστε οι καλύτεροι ή οι χειρότεροι. Σίγουρα ξέρω ότι θα δώσουμε στα νέα παιδιά να καταλάβουν πόσο αξία έχει το να μπορέσουμε να γίνουμε ομάδα και να βγάλουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται τον καλό μας εαυτό στο γήπεδο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, οπότε πρέπει γρήγορα να περάσουμε το άγχος και το στρες του να παίζει για την Εθνική και να πάρουμε τα καλύτερα στοιχεία απ” όλους".

Για το αν αυτή η διαδικασία μπορεί να βγάλει νέους παίκτες: " Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ναι μεν όλο που έχει γίνει με την FIBA και την Ευρωλίγκα έχει δημιουργήσει ένα "πρόβλημα" σε εισαγωγικά, αλλά δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά όλη η προσπάθεια που έχουν κάνει να εξαργυρώνεται. Είναι καλό γιατί βλέπω παιδιά που έχουν μεγάλη διάθεση να βοηθήσουν την Εθνική και να βγάλουμε εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο που έχουμε".

Για το ότι είναι ξεχωριστό να παίζεις για την Εθνική: " Είναι πάρα πολύ ξεχωριστό, κάτι ιδιαίτερο, κάτι μαγικό και εύχομαι όταν θα παίξουμε και στην Κρήτη να είναι γεμάτο το γήπεδο, για να μπορέσουν τα παιδιά, να ζήσουν αυτή την ατμόσφαιρα και όλο αυτό θα τους δώσει παραπάνω κίνητρο για να δουλεύουν και να φτάσει το ελληνικό μπάσκετ όσο πιο ψηλά γίνεται τα επόμενα χρόνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ