SPORT24

Τσαλουχίδης: "Κύπελλο, όπως… Τσάμπιονς Λιγκ"

Τσαλουχίδης: "Κύπελλο, όπως… Τσάμπιονς Λιγκ"
Τσαλουχίδης

Ο γενικός αρχηγός της Βέροιας, Γιώτης Τσαλουχίδης, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Το 10 το κακό», με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Για την απόφασή του να αναλάβει πόστοστη Βέροια:« Η καταγωγή μου έπαιξε ρόλο, καθώς από τη Βέροια ξεκίνησα και εδώ έκανα τα πρώτα μου βήματα. Βέβαια, σε σχέση με τότε οι συνθήκες ήταν πολύ διαφορετικές. Υπάρχουν πολύ καλές εγκαταστάσεις, που είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχει σύγχρονο προπονητικό κέντρο. Γενικότερα έχουν γίνει επενδύσεις από τον πρόεδρο, τον κ. Καρυπίδη, που έχει φιλοδοξίες. Εδώ υπάρχει και ο Ζήσης Βρύζας και ένα αξιόλογο τιμ με το οποίο μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά, με μία αξιόλογη συνεργασία».

Για τη Βέροια:« Έχει γίνει πολύ καλός σχεδιασμός από την αρχή και έχουν έρθει πολύ καλοί παίκτες. Ο κ. Γεωργιάδης κάνει σκληρήδουλειά, αλλά τα αποτελέσματα φαίνονται στο γήπεδο. Πάντα μία νέα ομάδα χρειάζεται πίστωση χρόνου, όμως ο χρόνος μας πιέζει. Προσπαθούμε για το καλύτερο, να ρολάρει η ομάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά τη νέα χρονιά. Η Βέροια έχει κάνει ρεκόρ μεταγραφών, αν χρειαστεί κάποια επιπλέον κίνηση θα γίνει, διότι υπάρχουν ακόμα ημέρες, η διάθεση και ένα δυνατό επιτελείο με φιλοδοξίες και για αυτό ήρθα και εγώ στο σύλλογο. Όσοι είναι στην ομάδα ξέρουν τι χρειάζεται η ομάδα. Πιστεύω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται παράγοντες να επενδύουν στις ομάδες και ο κ. Καρυπίδης το έχει κάνει, όχι μόνο με τους παίκτες που έχουν έρθει, αλλά και με τις εγκαταστάσεις. Διότι για να δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο χρειαζόμαστε υποδομές και καλύτερες εγκαταστάσεις».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:« Δυστυχώς δεν πήραμε ώθηση από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, την κατάκτησή του δεν την πίστευε κανένας, καθώς δεν υπήρξε ανάλογη εξέλιξη. Ήταν μία επιτυχία που δεν την πίστευε κανένας. Αυτό που πιστεύω είναι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται ανθρώπους που έχουν τεράστια πορεία στο χώρο. Σε παιδιά σαν και εμένα, που είχαν τέτοια πορεία, δεν τους δόθηκαν οι ανάλογες ευκαιρίες και προϋποθέσεις για να δείξουν κάτι καλό στο ποδόσφαιρο. Ο χώρος χρειάζεται αυτά τα παιδιά, καθώς οι προσωπικότητες αυτές δίνουν οντότητα και το ποδόσφαιρο χρειάζεται αυτή την οντότητα. Αυτοί που είναι στο χώρο πρέπει να αξιοποιήσουν τα παιδιά αυτά».

Για την παρουσία του ως παίκτης στον Ολυμπιακό:« Έζησα τρομερές στιγμές σε μία ομάδα που έπαιξα για οκτώ χρόνια. Δέθηκα με την ομάδα και τον κόσμο. Ήταν πολύ δύσκολα χρόνια, αλλά πάντα προσπαθούσα για το καλύτερο. Αυτό που μου έχει μείνει είναι η αγάπη του κόσμου, όχι μόνο των φίλων του Ολυμπιακού, αλλά και άλλων ομάδων. Το πιο σημαντικό είναι να μην προκαλείς, να μάχεσαι στο γήπεδο και να είσαι αθλητής».

Για το γεγονός ότι δεν πήρε πρωτάθλημα:«Με δεδομένες τις διοικητικές συνθήκες που είχαμε τότε το ότι πήραμε τρία κύπελλα ήταν σα να πήραμε το… Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς είχαμε προέδρους με φοβερά προβλήματα με το κράτος. Ουσιαστικά ήμασταν ομάδα χωρίς διοίκηση και φάνηκε πόσο δύσκολο ήταν αυτό και στις άλλες ομάδες, όταν αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό η οικογένεια Βαρδινογιάννη, αλλά και με αυτά που πέρασε η Α.Ε.Κ».

Για το τι πρέπει να κάνουν οι άλλες ομάδες για να… εκθρονίσουν τον Ολυμπιακό:« Όταν εδώ και 15 χρόνια παίρνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και πηγαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι διαφορές μεγαλώνουν. Τα οικονομικά δεδομένα είναι διαφορετικά. Όταν ισορροπήσουν ο Παναθηναϊκός, η Α.Ε.Κ. και ο Π.Α.Ο.Κ., που κάνει μία καινούρια προσπάθεια με νέα παιδιά, θα δούμε ακόμα καλύτερο πρωτάθλημα. Όπως και όταν ιστορικές ομάδες επιστρέψουν, όπως η Δόξα Δράμας, η Λάρισα και ο Άρης. Όταν δεν υπάρχουν αυτές οι ομάδες το πρωτάθλημα χάνει μέρος της δύναμής του. Βέβαια, δε φταίνε αυτές οι ομάδες, διότι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα έχουν αντίκτυπο και στις ομάδες».

Για τον κόσμο της Βέροιας:« Με αυτές τις κινήσεις και τη διάθεση που έχει ο πρόεδρος, όλοι πρέπει να είναι κοντά και να συμπαρασταθεί ο κόσμος. Γίνεται τεράστια προσπάθεια από τον κ. Καρυπίδη που έχει πλάνο και έχει κάνει σημαντικό έργο. Επίσης και ο κ. Γεωργιάδης κάνει πολύ καλή δουλειά, αφού πήρε μία καινούρια ομάδα. Μακάρι φέτος να έχουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, με γεμάτα γήπεδα και καλό θέαμα, όπως το φανταζόμαστε όλοι μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ