SPORT24

Στολτίδης: "Πρέπει να στηριχθεί ο Μπέντο"

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ-ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS-WERDER
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ-ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS-WERDER ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο παλαίμαχος μέσος του Ολυμπιακού, Ιεροκλής Στολτίδης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Σουτ τηλεφώνημα" για την πορεία των "ερυθρόλευκων", τους νέους και τον Πάουλο Μπέντο. (ηχητικό)

Ο Ιεροκλής Στολτίδης φιλοξενήθηκε στον αέρα του Sport24 Radio 103,3 και μίλησε για την πορεία των "ερυθρολεύκων", τους νέους παίκτες που έχουν ρόλο στην ομάδα και τον Πάουλο Μπέντο.

Αρχικά ο Ιεροκλής Στολτίδης υπογράμμισε:

Ο Ολυμπιακός χρήζει βελτίωσης ειδικά στην εικόνα του. Στο ξεκίνημα η ομάδα δεν έπαιζε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αυτό που θα ευχαριστιούνται πρώτα οι παίκτες και στη συνέχεια ο κόσμος. Οι απαιτήσεις του κόσμου είναι μεγάλες αλλά φέτος έχουν το δικαίωμα να γκρινιάζουν γιατί η ομάδα μπορεί να παίξει καλύτερα.

Ο Ολυμπιακός είναι μια ιδιαίτερη ομάδα που πρέπει να κάνεις περισσότερα μέσα στο γήπεδο. Οι ξένοι παίκτες δεν μπορούν να το αντιληφθούν. Έτσι όπως κυλάει η σεζόν, ο Ολυμπιακός δεν θ' αντιμετωπίσει πρόβλημα λόγω της δυναμικής του και των παικτών που διαθέτει.

Για τα νέα παιδιά της φετινής ομάδας:

Το θεωρώ πολύ έξυπνο αυτό που γίνεται. Την ευκαιρία που δίνεται στα νέα παιδιά ν' αποδείξουν. Αυτό έπρεπε να γίνει και τα προηγούμενα χρόνια καθώς έχουν περάσει πολύ ταλαντούχα παιδιά. Όπως πέρσι, έπρεπε να δοθούν ευκαιρίες. Οι ποδοσφαιριστές βελτιώνονται μέσα από τους αγώνες όχι από τις προπονήσεις.

Ευτυχώς αυτό γίνεται φέτος και είναι ελπιδοφόρο. Εφόσον γίνεται καλή δουλειά στην προπόνηση, υπάρχουν πλάνο και ρόλοι, μπορεί να συνδυαστεί η χρησιμοποίηση των νέων και παράλληλα η ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο.

Για την θέση του μέσου που αγωνίζεται ο Ανδρούτσος:

Είναι πολύ δύσκολο και δείχνει να τα καταφέρνει. Αν έχει το παιδί την ικανότητα θα φανεί στο γήπεδο. Χρειάζεται ποδοσφαιρική ευφυΐα αλλά πρέπει να πάρουν χρόνο. Τα παιδιά πρέπει να στηριχθούν σε βάθος χρόνου, να κάνουν λάθη και να μάθουν από αυτά.

Αν δεν βάλεις το παιδί να κολυμπήσει στα βαθιά ποτέ δεν θα μάθεις αν μπορεί να το κάνει. Ο Μπέντο πήρε την ευθύνη των επιλογών του και δείχνει να του βγαίνει. Είμαι σίγουρος πως αυτά τα παιδιά θα δώσουν και την ψυχή τους, ένας ξένος δε θα το κάνει.

Αν ξεχωρίζει κάποιον από τους νέους:

Τα παιδιά έχουν αποδείξει ότι καλώς παίρνουν ευκαιρίες. Πιστεύω αυτός που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα είναι ο Ρέτσος. Έχει ψυχραιμία στο παιχνίδι που για την ηλικία του είναι μεγάλη.

Αυτός είναι ένας λόγος που τον εμπιστεύεται ο Μπέντο. Μπορεί να παίξει τόσο ως κεντρικός αμυντικός όσο και ως αμυντικός μέσος. Θα φανεί στην πορεία σε ποια θα σταθεροποιηθεί.

Για τον Κώστα Φορτούνη:

Έχει παρουσιάσει μια αστάθεια. Είναι σημαντικό για έναν προπονητή να ξέρει τι να περιμένει από έναν παίκτη. Αυτή τη στιγμή του λείπει η σταθερότητα. Δεν είναι εύκολο να πάρει τον ρόλο του ηγέτη.

Λόγω της καλής χρονιάς που είχε πέρσι θα έπρεπε να είναι πιο απελευθερωμένος αλλά εκείνος ξέρει αν έχει έξτρα βάρος στις πλάτες του. Ο Ολυμπιακός είναι δύσκολη ομάδα…

Για το αν κουράστηκε από την πίεση:

Εγώ το έπαιρνα σαν κίνητρο. Αυτό το «πρέπει» είχε μπει στο πετσί μου. Έτσι είναι οι μεγάλες ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Ενδεχομένως και ο Φορτούνης να μην είναι έτοιμος να το διαχειριστεί αλλά θέλει υπομονή απ' όλους.

Για το αν θα ήταν διαφορετική η εικόνα αν υπήρχε μεγαλύτερος ανταγωνισμός:

Φυσικά, αν υπήρχε ανταγωνισμός θα προσπαθούσε και ο Ολυμπιακός να είναι καλύτερος. Οι ομάδες είναι πολύ πίσω από τον Ολυμπιακό σε πολλά επίπεδα. Πίστευα φέτος να είναι πιο ανταγωνιστικές. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια άλλη ομάδα. Το θέμα δεν είναι αγωνιστικό, για να φτάσεις εκεί πρέπει να κάνεις άλλα πράγματα αλλά κάποιοι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους.

Για το αν αξίζει τη στήριξη ο Μπέντο:

Πιστεύω ότι ένας προπονητής πρέπει να στηρίζεται όταν είναι σε μια ομάδα. Στην Ελλάδα είναι δύσκολο παρότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ μπροστά στη βαθμολογία. Πρέπει να στηριχθεί και ν' αφήσει τον Μπέντο να δουλέψει.

Για το που εντοπίζεται η αδυναμία:

Θα έπρεπε να έχει καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς αλλά όλη η ανασταλτική λειτουργία παρουσιάζει πρόβλημα.

Για το Γιουρόπα Λιγκ:

Τα ευρωπαϊκά ματς είναι δύσκολα όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Ο Ολυμπιακός αν εκμεταλλευτεί την έδρα του, δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα αλλά οι αναμετρήσεις αυτές θέλουν προσοχή και συγκέντρωση.

Για το ματς που θα ήθελε να παίξει ξανά:

Με τη Λίβερπουλ στο Καραϊσκάκη. Την ατμόσφαιρα σε αυτό το ματς, δεν την ξαναέζησα στην καριέρα μου. Ήταν συγκλονιστική!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ