SPORT24

"Στο μυαλό μας πάντα η τρομοκρατία!"

"Στο μυαλό μας πάντα η τρομοκρατία!"

Η υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εργαζόμενη στο γραφείο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Χρυσόγουνο, Αφροδίτη Γκαγκάτση, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3για τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες (AUDIO).

Η υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εργαζόμενη στο γραφείο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Χρυσόγουνο, Αφροδίτη Γκαγκάτση, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομή "Ανατροπή & πέναλτι" με τους Σταύρο Γεωργακόπουλο, Βαγγέλη Μίχο και Γιάννη Σερέτηγια τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Για το πως είναι τώρα η κατάσταση στις Βρυξέλλες: "Είμαστε μέσα στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα τηλέφωνα δεν λειτουργούν. Μας έχουν ζητήσει να μην τα χρησιμοποιούμε, ούτως ή άλλως δεν υπάρχει δίκτυο. Μας έχουν ζητήσει να παραμείνουμε στον χώρο που είμαστε και ακούγονται συνέχεια σειρήνες".

Για το αν υπάρχει η αίσθηση του κινδύνου στην διάρκεια του έτους και μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι:" Πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπάρχει. Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, πάντα το σκεφτόμαστε, όπως και μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη. Οι Βρυξέλλες είναι πάντα στόχος. Ο Βέλγος πολίτης είναι πιο ψύχραιμος από τον μέσο Έλληνα, αλλά το έχει πάντα στο μυαλό του. Η ζωή εδώ συνεχίζεται κανονικά. Δεν έχουν την ανάγκη να περιορίσουν τις δραστηριότητες τους".

Για το αν θεωρείται πιο «βαρύ» χτύπημα από εκείνο του Παρισίου: "Αν είναι πιο βαρύ δεν ξέρω. Υπάρχουν άνθρωποι που πληγώθηκαν, αλλά και το αίσθημα ανασφάλειας που διαχέεται στους πολίτες. Κάθε χτύπημα που έχει αυτές τις συνέπειες με αποτέλεσμα να κλειδωνόμαστε στα σπίτια μας είναι από κάθε άποψη δύσκολο να το διαχειριστεί κανείς".

Για τις οδηγίες από την κυβέρνηση του Βελγίου και την ανταπόκριση του κόσμου: "Η οδηγία δεν ήταν να μην βγαίνουμε από τα σπίτια μας, αλλά να μην είμαστε σε δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο. Θα δείτε τον κόσμο να πηγαίνει το πρωί για τζόκινγκ στο πάρκο, αλλά δεν θα τους δείτε να συνωστίζονται σε χώρους που είναι άνθρωποι μαζεμένοι. Η περίοδος που έγινε το χτύπημα είναι δύσκολη. Είναι το καθολικό Πάσχα και ήταν πάρα πολύ άνθρωποι συγκεντρωμένοι. Είναι όλα γεμάτα, είναι πολλά ταξίδια κανονισμένα και δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις συνθήκες".

Για το πως έμαθε για τα χτυπήματα και τις πρώτες αντιδράσεις: «Ήμασταν στα σπίτια μας και ετοιμαζόμασταν να πάμε στις δουλειές μας. Εγώ προσωπικά το έμαθα μέσω μηνύματος από την Ελλάδα. Όπως και οι περισσότεροι από κάποιον δικό μας, αν είμαστε καλά, γιατί θα πηγαίναμε στην δουλειά.»

Για το αν η αίσθηση του κινδύνου θα φωλιάσει σε όσους ζουν σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης: "Τα μέτρα ασφαλείας εδώ είναι πολύ αυξημένα. Ο στρατός δεν έχει φύγει. Όπου πάμε είναι άνθρωποι με στρατιωτικές στολές, αλλά εμείς δεν το προσέχουμε πλέον. Όταν έχουμε καλεσμένους το παρατηρούν. Από ένα σημείο και έπειτα δεν το σκεφτόμαστε καθημερινά. Αλλά όσο τα χτυπήματα είναι και πιο συχνά ο τρόμος διαπερνά τους ανθρώπους. Συναυλίες ακυρώνονται, ταξίδια δεν γίνονται. Σιγά σιγά αυτό γίνεται και πιο συχνό".

Για το αν φοβούνται και για άλλα χτυπήματα: "Αν έχουν τέτοια ενημέρωση δεν το διαχέουν στα μέσα ενημέρωσης".

Για το αν το θεωρούν αντίδραση για την σύλληψη του τρομοκράτη που έγινε πρόσφατα:
Έχει ακουστεί κι αυτό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ