SPORT24

"Πρώτοι και στο ποδόσφαιρο οι Αμερικάνοι"

"Πρώτοι και στο ποδόσφαιρο οι Αμερικάνοι"

Ο agent ποδοσφαιριστών που δραστηριοποιείται στο πρωτάθλημα του MLS, Νίκος Μαυρομαράς, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3, όπου αναφέρθηκε σε πάρα πολλά ενδιαφέροντα ζητήματα.

Ο agent ποδοσφαιριστών που δραστηριοποιείται στο πρωτάθλημα του MLS, Νίκος Μαυρομαράς, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή"Το 10 το κακό" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο.

Για την εξέλιξη του αμερικανικού πρωταθλήματος: "Νομίζω ότι σιγά σιγά αυτό που έχουν βάλει στόχο οι Αμερικάνοι είναι να βρίσκονται το 2024 στα top-5 πρωταθλημάτων στον κόσμο. Κάθε ομάδα φτάνει στις μεταγραφές μέχρι εκεί που μπορεί. Ήρθε ο Μπαρνέτα ήρθε και ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος στο Λος Άντζελες. Ήρθαν ο Λάμπαρντ, ο Πίρλο, ο Βίγια και φέτος ο Τζέραρντ και εκείνος στο Λος Άντζελες. Είναι σε καλό δρόμο."

Για το αν μπορεί ο τελευταίος να κερδίσει τον πρώτο: "Αυτό είναι το κλισέ του MLS. Έχουν μία λίγκα που η τελευταία ομάδα μπορεί να κερδίσει την πρώτη. Έχουν salary cap. Κάθε ομάδα έχει το ίδιο μπάτζετ και υπάρχει ανταγωνισμός. Δεν είναι όπως στην Ευρώπη. Η τελευταία ομάδα μπορεί να κερδίσει τον πρώτο. Αυτό έχουν χτίσει οι Αμερικάνοι και στο ΝΒΑ και στο NFL και στο NHL".

Για το πως μπορούν οι Αμερικάνοι να προσελκύσουν κόσμο στο ποδόσφαιρο: "Όταν φέρνεις τέτοια μεγάλα ονόματα το παιδάκι θα δει ποδόσφαιρο. Το παιδιά εδώ βλέπουν ποδόσφαιρο, απλά βλέπουν τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Έτσι σιγά σιγά τραβάς τον κόσμο. Έτσι θα τραβήξεις έναν ακόμα φαν. Έχουν δει και πολλές ευρωπαϊκές ομάδες. Πριν λίγες εβδομάδες ήταν εδώ η Τσέλσι και έχασε από τη New York Red Bull. Έχουν δικές τους ακαδημίες. Η εθνική των ΗΠΑ πάει πάρα πολύ καλά".

Για την μεταγραφή του Τρανκίλο Μπαρνέτα στην Philadelphia Union: "Είχε προτάσεις και από Αγγλία και από Ισπανία και από Κίνα με παραπάνω λεφτά. Κάναμε ένα ταξίδι στην Philadelphia και του άρεσαν τα πάντα. Η πόλη όλα. Η κάθε ομάδα έχει καινούργια γήπεδα, εγκαταστάσεις. Για τους παίκτες παίζει ρόλο και ο κόσμος. Εδώ κάθε ομάδα έχει μέσο όρο είκοσι χιλιάδες κόσμο μέσο όρο στο γήπεδο. Ήθελε να δει κάτι διαφορετικό. Θα έχει την ευκαιρία να παίξει μπάλα και να δει μεγάλες πόλεις".

Για το αν υπάρχουν ταλέντα στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο: "Θα πρέπει να μιλήσω με κάποιες ομάδες. Τα ταλέντα εδώ υπάρχουν. Απλά θα πρέπει κάποιες ευρωπαϊκές ομάδες να ανοίξουν τα μάτια τους. Είναι και πιο δύσκολο αν δεν έχει ευρωπαϊκό διαβατήριο. Τα ταλέντα υπάρχουν εδώ".

Για το αν οι ομάδες του MLS θα πάρουν μέρος στο Copa Libertadores: "Νομίζω έχει υπάρξει τέτοια συζήτηση με τον commissioner του MLS. Τώρα δεν ξέρουμε πιο πολλά. Αλλά θα ήταν καλό για τις αμερικάνικες ομάδες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ