SPORT24

Πουρσανίδης: "Μεγάλωσε ο... Ευρωπαίος Ολυμπιακός!"

Πουρσανίδης: "Μεγάλωσε ο... Ευρωπαίος Ολυμπιακός!"
INTIME SPORTS

Ο παλαίμαχος μέσος του Ολυμπιακού, Ηλίας Πουρσανίδη, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή “Το 10 το κακό” με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη, για τον αποψινό αγώνα των “ερυθρόλευκων” στην έδρα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Για τον αγώνα που είχε δώσει ο Ολυμπιακός με την Κροάσια Ζάγκρεμπ: Θυμάμαι την μεγάλη πρόκριση, αλλά και τον τρόπο που προσπαθήσαμε να αγωνιστούμε. Δεν είχε χιόνι και κρύο αλλά πάγο. Είχαμε φέρει ειδικά παπούτσια.

Για τον αποψινό αγώνα με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ: " Καταρχήν να κάνω μία σύγκριση. Τώρα ο Ολυμπιακός είναι πιο μεγάλος σύλλογος, με μεγαλύτερη εμπειρία με μεγαλύτερα αποτελέσματα. Μπορεί να μην έχει φτάσει στους “8” όπως τότε αλλά έχει μεγαλώσει ως κλαμπ και φαίνεται το πως αντιμετωπίζεται από τους άλλους.

Από τότε που έγινε η κλήρωση είπα ότι είναι ένας αντίπαλος που είπα ότι μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα εκεί. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα, έχει καλύτερους ποδοσφαιριστές, αλλά ένα ματς στην Κροατία δεν είναι εύκολο. Είναι δύσκολη έδρα, μας περιμένουν. Θέλουν να πάρουν ένα ματς απέναντι σε μία ελληνική ομάδα. Το πως θα εξελιχθεί το παιχνίδι έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό. Αν ο Ολυμπιακός είναι ο Ολυμπιακός μετά τη Μπάγερν νομίζω θα παρουσιαστεί ανταγωνιστικός και όπως πρέπει".

Για τον Μάρκο Σίλβα: " Έχω ξαναπεί ότι ο προπονητής είναι το 80% της ομάδας. Αν ο προπονητής ασχολείται από το πρωί μέχρι το βράδυ μπορεί να δημιουργήσει τέτοιο σύνολο που θα φέρει αποτελέσματα. Αυτός ο προπονητής και δεν θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες, φαίνεται ότι είναι μεθοδικός και εργατικός.

Κάτι που δεν μου άρεσε στο ματς με τη Μπάγερν, ομάδα που δεν παίζεται και δεν μου άρεσε, είναι ότι σε εκείνο το παιχνίδι δεν είδαμε τον Ολυμπιακό να παλεύει. Όχι απαραίτητα να πάρει αποτέλεσμα. Να παλεύει όπως τώρα. Αυτό έγινε γιατί είχε ποδοσφαιριστές μόνο μία εβδομάδα στην διάθεση του. Μία ομάδα που στήθηκε με πολλές μεταγραφές. Λέω μπράβο στον προπονητή γιατί τους σύστησε γρήγορα μεταξύ τους. Λείπει ο Καμπιάσο, αλλά δεν νιώθεις ότι υπάρχει απουσία".

Για το αν στα αποδυτήρια μετράνε τους βαθμούς της πρόκρισης: " Αυτό που ξεκίνησα να λέω είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει μεγαλώσει ως κλαμπ. Έχει μεγαλώσει σε όλα. Είμαι σίγουρος ότι δεν ακούει τον προπονητή της Ντιναμό ότι είναι φαβορί. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ έμπειρος για να την πατήσει με αυτά. Μπορεί να μην πάρει αποτέλεσμα. Ποδόσφαιρο είναι".

Για τις καταστάσεις που έχει να διαχειριστεί ο Σίλβα και πόσο δύσκολο είναι: " Έχει δύσκολο και ευχάριστο έργο. Έχει ίσως το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων ετών. Αυτός ο μεγάλος ποδοσφαιριστής Ο Τσόρι έχει την ατυχία να πέφτει πάνω σε έναν ποδοσφαιριστή που μέχρι στιγμής είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Δεν είναι τα γκολ που βάζει ο Φορτούνης, είναι η εικόνα που αλλάζει.

Τον βλέπω στο γήπεδο ότι όλη η ομάδα λειτουργεί διαφορετικά. Για να είμαστε ειλικρινείς στο πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΚ δεν ήταν καλός ο Ολυμπιακός με βάση το ρόστερ του. Αυτό είναι και το ευχάριστο. Να βγάζει τον Τσόρι και να βάζει τον Φορτούνη. Να μην βάζει τον Καμπιάσο. Τι καλύτερο; Τον στηρίζουν οι ποδοσφαιριστές που δεν παίζουν. Είναι ένας προπονητής ακομπλεξάριστος. Οπότε εγωισμοί του τύπου δεν πήγα στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι έξω από αυτόν. Μακάρι να υπάρξει ανάλογη συνέχεια".

Για το τι θα έλεγε στους διεθνείς: " Να καταλάβουμε που είμαστε και που βρισκόμαστε. Τι κάνουμε εδώ; Μαζευόμαστε να πιούμε καφέ ή να φορέσουμε το εθνόσημο, να παίξουμε και να δώσουμε το αίμα μας; Το πρώτο πράγμα που μου βγαίνει είναι αυτό.

Φταίνε όλοι από λίγο. Διοίκηση, παίκτες και προπονητές. Αυτό που λέω είναι ότι και διοίκηση να μην έχεις θες προπονητής. Ας έρθει όπως είπε ένας διεθνής προπονητής που να φοβίζει. Αν είναι να τον σέβεσαι, τουλάχιστον να τον φοβάσαι. Με τον Ρανιέρι έψαξαν αν “κολλάει”; Έχουμε ένα μπούσουλα Ρεχάγκελ. Αφού αυτό μας ταιριάζει. Κανείς όμως δεν είπε όταν ήρθε τι τον έφερες. Το ότι δεν “κόλλησε” είναι άλλο πράγμα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ