SPORT24

"Πιο αγνά τα παλαιότερα ντέρμπι"

"Πιο αγνά τα παλαιότερα ντέρμπι"

Στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Πρωινό στις 8» με τον Αντώνη Κυρίκο φιλοξενήθηκαν οι Κώστας Βουτσάς και Τάσος Χαλκιάς και μίλησαν για το Ολυμπιακός - ΑΕΚ.

Οι ηθοποιοί Κώστας Βουτσάς και Τάσος Χαλκιάς, φιλοξενήθηκαν στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Πρωινό στις 8» με τον Αντώνη Κυρίκο, αναφορικά με το ντέρμπι του Σαββάτου, Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους.

Αρχικά ο φίλαθλος της Α.Ε.Κ., Κώστας Βουτσάς υπογράμμισε: « Παλαιότερα ήταν πιο αγνές οι εποχές, πηγαίναμε όλοι μαζί στο γήπεδο και ήμασταν φίλοι. Τώρα, αυτοί που κυβερνούν το ποδόσφαιρο μάς έχουν κάνει εχθρούς. Παλιά, μετά το ματς κάναμε πλάκα, βάζαμε μνημόσυνα, παίζαμε… θέατρο. Βλέπεις τώρα τον Πλατινί και τον Μπλάτερ που κοντεύουν να πάνε φυλακή.

Εγώ είμαι οπαδός του Μελισσανίδη και ότι θέλει θα το κάνω. Το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια θα φέρει κόσμο και ο κάθε αγώνας θα είναι χαρά και πανηγύρι. Εμένα με ενδιαφέρει η ομάδα. Οι παίκτες αλλάζουν, αλλά η ομάδα μένει ίδια και την παρακολουθώ. Με τον Τραϊανό Δέλλα είμαστε φίλοι, όπως και με τη γυναίκα του. Ωστόσο δυσκολεύομαι να πάω γήπεδο, καθώς δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο».

Από την πλευρά του, ο…Ολυμπιακών αισθημάτων, Τάσος Χαλκιάς τόνισε: « Η δουλειά του πατέρα μου ήταν στο λιμάνι του Πειραιά και από έξι χρονών ήμουν εκεί γύρω. Μαζί με τον Πειραιά, λοιπόν, μάθαμε και αγαπήσαμε τον Ολυμπιακό. Σήμερα το ποδόσφαιρο είναι μία επιχείρηση και μάλιστα επικερδής. Το συναισθηματικό κομμάτι για τις ομάδες έχει περάσει σε διπλανό διαμέρισμα. Εκείνο που είναι μπροστά είναι το χρήμα και το όφελος. Οι φίλαθλοι έχουν προσαρμοστεί και ακολουθούν πιο… οπαδικά τα πράγματα.

Έχω δει πολλά ντέρμπι. Και πιο αγνά και πιο δύσκολα στο Ο.Α.Κ.Α., όταν φοβόσουν να κοιτάξεις στα 100 μέτρα και πιο σύγχρονα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Παλαιότερα ήταν πιο ωραία, με τα πειράγματα, άντε και τους μικροτσακωμούς, τότε που χαιρόμασταν όλοι το ποδόσφαιρο δίπλα δίπλα και εύχομαι αυτό να ξαναγίνει στην Ελλάδα».

Για το πως ζούσαν τα παιχνίδια όταν είχαν πρόβες ή παραστάσεις ο κ. Βουτσάς είπε: « Στα καμαρίνια πανηγυρίζαμε τα γκολ. Το ποδόσφαιρο είναι το ωραιότερο και πιο ενδιαφέρον άθλημα. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Ολυμπιακό. Με τους φιλάθλους που είναι πληρωμένοι για να κάνουν καυγάδες και να ρίξουν φωτοβολίδες και τους προέδρους τα έχω», με τον κ. Χαλκιά να υποστηρίζει: « Μέσα σε μία παράσταση έτυχε να φωνάξουμε γκολ. Αυτό έβγαινε από τη χαρά και όχι από το φανατισμό. Για αυτό το λόγο έχω απομακρυνθεί από τα γήπεδα. Και από συνειδητή επιλογή και λόγω χρόνου. Πλέον χαιρόμαστε από μακριά τις νίκες των ομάδων και κάνουμε καλαμπούρι μεταξύ μας. Εμείς «ζούμε» την παλιά εποχή, που οι φίλαθλοι ήταν δίπλα δίπλα στο γήπεδο».

Όσον αφορά την παράσταση στην οποία συμμετέχουν ο Τάσος Χαλκιάς σημείωσε: « Είμαστε στην παράσταση της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη», που ανεβαίνει στο θέατρο του ελληνικού κόσμου. Είναι ένα έργο που πρέπει να το δουν όλοι οι Έλληνες και ενδιαφέρει τόσο δραματουργικά, αλλά και για το περιεχόμενό της», με τον Κώστα Βουτσά να συμπληρώνει: « Είναι μία επίκαιρη παράταση, που έχει να κάνει με το προσφυγικό που το ζούμε και στις μέρες μας. Οι μεγάλοι λαοί, ο Ομπάμα, ο Πούτιν, η Μέρκελ, οι Ιταλοί, οι Γάλλοι, οι Άγγλοι μας κάνουν… μπούλινγκ. Αυτό ισχύει αρκετά χρόνια. Οι λαοί υποφέρουν από πέντε με έξι μεγάλα κράτη. Το έργο είναι επίκαιρο και ο κόσμος που παρακολουθεί την παράσταση συχνά κλαίει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ