SPORT24

Πετρούνιας: "Ο κόσμος μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω"

Πετρούνιας: "Ο κόσμος μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω"
INTIME SPORTS

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην ενόργανη, Λευτέρης Πετρούνιας, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για τη φετινή του σεζόν, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτός και οι συναθλητές του, αλλά και τα οφέλη που του έχει προσφέρει η χορηγία της Stoiximan.gr (AUDIO)

O Λευτέρης Πετρούνιας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Sport24 Magazino" με τους Παντελή Βλαχόπουλο και Αντρεά Παλομπαρίνι. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην ενόργανη, αναφέρθηκε στην φετινή σεζόν του, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτός και οι συναθλητές του αλλά και τα οφέλη που του έχει προσφέρει η χορηγία της Stoiximan.gr.Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη χορηγία της Stoiximan.gr: «Ο κόσμος μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω. Για μένα αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Το σημαντικότερο όταν φτάσεις σε αυτό το επίπεδο είναι να βρεθούν χορηγοί. Στην ζωή μου και στην καρδιά μου έχει μπει η Stoiximan.gr. Η σχέση μας είναι κάτι παραπάνω από επαγγελματική».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συναθλητές του: «Υπάρχουν κάποιοι αθλητές που αντιμετώπιζαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζα εγώ. Δεν υπάρχουν χρήματα, οι μισθοί καθυστερούν πολύ. Πρέπει οι χορηγίες να αγκαλιάσουν τους αθλητές της εθνικής ομάδας. Υπάρχουν αθλητές που μπορούν να φτάσουν στο επίπεδό μου, ωστόσο αυτό δεν γίνεται λόγω οικονομικών».

Για την φετινή χρονιά: «Αυτή η χρονιά είναι πάρα πολύ δύσκολη. Αν αφαιρέσω ότι μου έχει προσφέρει η Stoiximan.gr, οικονομικά αλλά και προσωπικά, σίγουρα δεν θα συνέχιζα να ασχολούμαι με τους κρίκους. Μέσα στον Δεκέμβριο θα έχω νέους κρίκους. Θα είναι αυτοί που θέλω και είναι σημαντικό να έχω μια τέτοια βοήθεια. Ένα ζευγάρι καινούριοι κρίκοι θα κάνει μεγάλη διαφορά στην απόδοσή μου».

Για το τι σχεδιάζει με τον προπονητή του για τη νέα χρονιά: «Θα δουλέψουμε σίγουρα κάποια καινούρια πράγματα. Έχουμε κάποιες αλλαγές στο μυαλό μας, ωστόσο αυτή την πρωτοβουλία που θα πάρω μπορεί να μην καταφέρει να την εκτελέσει κανένας άλλος αθλητής».

Για την απώλεια του πατέρα του: «Πρόσφατα έχασα τον πατέρα μου. Είναι πολύ δύσκολο ανεξαρτήτου ηλικίας να περνάει κάποιος την καλύτερή του χρονιά και ταυτόχρονα την χειρότερη του περίοδο συναισθηματικά. Αυτό το συναίσθημα σίγουρα δεν μπορεί να το ελέγξει κανένας αθλητής, ωστόσο αυτό προσπαθείς να το χρησιμοποιείς υπέρ σου κατά την διάρκεια του αγώνα κάνοντας θετικές σκέψεις και προσπαθείς αυτά που σκέφτεσαι να είναι υπέρ σου. Σκεφτόμουν ότι θα ήθελε να με βλέπει εκεί που έφτασα».

Σημειώνεται πως ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι μεταξύ των υποψηφίων στις φετινές βραβεύσεις του ΠΣΑΤ για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς μετά την εντυπωσιακή πορεία που είχε μέσα στο 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ