SPORT24

Παρτσαλάκης και Αϊβάζης μιλούν για το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Παρτσαλάκης και Αϊβάζης μιλούν για το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Οι Γιώργος Παρτσαλάκης και Γιάννης Αϊβάζης φιλοξενήθηκαν στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Πρωινό στις 8" με τον Αντώνη Κυρίκο. Διαβάστε αναλυτικά τι δηλώσεις τους για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ.

Αρχικά, ο γηπεδούχος, ένεκα Παναθηναϊκού, Γιώργος Παρτσαλάκης τόνισε: « Παναθηναϊκός έγινα για να πάω κόντρα στον αδερφό μου, που ήταν Ολυμπιακός, όπως και οι περισσότεροι στα Χανιά. Εγώ είμαι ευτυχής που η ΑΕΚ είναι στην πρώτη κατηγορία, καθώς το άθλιο ελληνικό πρωτάθλημα, που διαλύεται συνεχώς, δεν αντέχει να μην την έχει στην κορυφαία κατηγορία. Δε γίνεται να φεύγει συνεχώς ο Ολυμπιακός 20 βαθμούς μπροστά και όταν βγαίνουμε στο εξωτερικό να γινόμαστε ρεζίλι. Στο γήπεδο πήγαινα με κολλητούς φίλους, παλαιότερα, αλλά πλέον δε με καλύπτει να πηγαίνω και να μην μπορώ να τους συναντήσω. Θα ήθελα να δω το ντέρμπι αγκαλιά με τον Γιάννη, κάτι που δε γίνεται και είναι λυπηρό.

Έχω δει πολλά ντέρμπι, από το 1970 και έπειτα, όταν ήρθα στην Αθήνα. Θυμάμαι τεράστιους παίκτες από όλες τις ομάδες, όπως ο Μίμης Παπαϊωάννου, ο Σιδέρης και ο Δομάζος. Σήμερα, βλέπουμε ελάχιστους Έλληνες παίκτες. Επίσης, στην Ελλάδα υπάρχουν ελάχιστα γήπεδα, μόνο το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στην Αττική και η Τούμπα με το Καυταντζόγλειο στη Θεσσαλονίκη, που βελτιώθηκαν λόγω Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν ξέρω πως γίνεται ένα πρωτάθλημα που διεκδικεί την είσοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ να μην έχει γήπεδα. Τα προβλήματα είναι βαθύτερα.

Το βράδυ θέλουμε να δούμε μία ΑΕΚ που ήρθε από τις μικρότερες κατηγορίες για να πάρει τη θέση που της αξίζει κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που διεκδικεί το πρωτάθλημα. Να δούμε ένα καλό ματς, να δούμε μπάλα και όχι κλωτσιές και ανάποδα σφυρίγματα, που δημιουργούν προβλήματα. Σκέφτομαι το 16χρφονο υιό μου και αναρωτιέμαι γιατί να πάει στο γήπεδο και να κινδυνέψει. Φυσικά, όταν χάνει ο Παναθηναϊκός στενοχωριέμαι και όταν κερδίζει χαίρομαι. Αυτό σημαίνει φίλαθλος. Πλέον έχουμε περισσότερους οπαδούς, σε όλους τους τομείς ακόμα και στην πολιτική.

Παλαιότερα στα καμαρίνια είχαμε τα ραδιόφωνα και τώρα την τηλεόραση και γίνονται απίστευτης ομορφιάς σκηνικά. Δούλεψα με τον Τάσο Χαλκιά, που είναι Ολυμπιακός, και κάναμε καζούρα και πλάκα, αλλά ποτέ δεν ειπώθηκε μία κακή κουβέντα. Όπως και με τον ΑΕΚτζή Δημήτρη Μαυρόπουλο που είναι φίλος και κάναμε απίστευτες πλάκες. Υποτίθεται ότι οι άνθρωποι παρακολουθούν ποδόσφαιρο για να περάσουν καλά την αργία τους.

Η ΑΕΚ προσπαθεί να πατήσει στα πόδια της μετά την περιπέτεια που είχε και το ότι βγήκε αλώβητη από αυτή, της δίνει τρομακτική δύναμη. Η Ένωση θα παίξει για την ιστορία της, ο Παναθηναϊκός έχει να διαχειριστεί περισσότερα πράγματα και θα γίνει μία τεράστιας δύναμης μάχη και εύχομαι και ελπίζω να μείνει σε αθλητικά πλαίσια».

Στη συνέχεια, ο φίλαθλος της ΑΕΚ, Γιάννης Αϊβάζης υπογράμμισε: « Όλη η οικογένειά μου είναι η ΑΕΚ, αφού έχει ρίζες από την Μικρά Ασία. Είμαι χαρούμενος που γυρίσαμε στην πρώτη κατηγορία. Αυτός ο έρημος ο αθλητισμός πρέπει να φτιαχτεί είτε μιλάμε για το ποδόσφαιρο, είτε για οποιοδήποτε άλλο άθλημα. Παλαιότερα τέτοιες ημέρες θέλαμε να πάμε γήπεδο για να γελάσουμε και να δούμε ποδόσφαιρο, κάτι που πλέον είναι πολύ δύσκολο. Γενικά προσπαθώ να πηγαίνω στο γήπεδο και έχω δει αρκετά ματς.Στις παραστάσεις, όταν βλέπαμε έναν αγώνα ήμασταν μία παρέα, με τις πλάκες όλα όσα πρέπει να γίνονται και τα είπε προηγουμένως ο Γιώργος.Για μένα ήταν μεγάλη τιμή που φόρεσα τη φανέλα της ΑΕΚ, στο χάντμπολ, διότι πέρα από το γεγονός ότι αγαπάω την ομάδα, πρέπει να ξέρετε πως ο αθλητισμός είναι ωραίο πράγμα.

Αυτή τη στιγμή οι δύο ομάδες είναι σε δύσκολη καμπή. Με όλο το σεβασμό στον κ. Αναστασίου θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θέλει κάτι μεγαλύτερο από αυτόν. Είναι… λίγος για τον Παναθηναϊκό. Πολλά από τα προβλήματα που έχει ο σύλλογος ξεκινούν από τον πάγκο και μεταφέρονται προς τους παίκτες. Η ομάδα είναι εκτός Ευρώπης και οποιαδήποτε ήττα θα αντιμετωπιστεί δύσκολα. Η ΑΕΚ έχει καινούριο προπονητή και είναι πιο ιδιαίτερη περίπτωση. Προέρχεται από δύο χαμένα ντέρμπι, αλλά και από τη νίκη στην Ξάνθη και αυτή επί του Ηρακλή. Η ΑΕΚ. είναι πιο κοντά στη νίκη και ίσως να είναι καλύτερο να χάσει ο Παναθηναϊκός για να καταλάβουν όλοι στην ομάδα ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές, διότι αξίζουν καλύτερα πράγματα στην ομάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ