SPORT24

Παπανικολάου: "Μη δικάζουμε, πριν τελειώσει η μάχη"

Παπανικολάου: "Μη δικάζουμε, πριν τελειώσει η μάχη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δημήτρης Παπανικολάου μίλησε στον Sport24Radio 103.3 και στους Δημήτρη Κωνσταντινίδη και Γιώργο Οικονόμου για την πορεία της Εθνικής Ανδρών στο Eurobasket.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό αέρα του Sport24 Radio 103.3 και μίλησε στους Δημήτρη Κωνσταντινίδη και Γιώργο Οικονόμου για την προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών στο Eurobasket, και την κριτική που ασκείται στον Κώστα Μίσσα και τους παίκτες του.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν:

Για την κριτική που ασκείται στην Εθνική: "Πιο παλιά δεν υπήρχε το ίντερνετ και ότι μαθαίναμε ήταν από μέλη της οικογένειά μας όταν μιλούσαμε μαζί τους στο τηλέφωνο. Δεν πρέπει οι παίκτες να αντιδρούν στην κακή κριτική, όταν μάλιστα τους αρέσουν τα καλά σχόλια. Ο καθένας πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Ο προπονητής να προπονεί, οι παίκτες να παίζουν, οι δημοσιογράφοι να ασκούν κριτική. Πριν όμως τελειώσει μια μάχη δεν πρέπει να δικάζουμε κανένα, επειδή στο τέλος κάποιοι εκτίθενται. Είμαστε όμως σε εποχή ανθρωποφαγίας. Χρειάζεται ηρεμία, ώστε η Εθνική να κάνει αυτό που μπορεί".

Για την δυναμική της Εθνικής ομάδας: "Δεν έχει τη δυναμική της εποχής 2004-2009. Δεν υπάρχουν για παράδειγμα Σπανούλης, Διαμαντίδης, Ζήσης. Η νίκη έχει πολλούς πατεράδες. Η ήττα κανέναν. Οι προπονητές με τους παίκτες πρέπει να διορθώσουν όσα μπορούν και να κάνουν το καλύτερο μπορούν, δεδομένου ότι δεν παίζουμε και μόνοι μας. Είναι καλή η ομάδα. Υπάρχουν και προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί από το παρελθόν, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε να διακριθούμε από το 2009".

Για τους παίκτες της Εθνικής: "Συμβαίνουν πολλά στις ομάδες. Το θέμα είναι τι διαχείριση υπάρχει σε αυτές τις καταστάσεις. Ξέρα όλα τα παιδιά της Εθνικής και μπορώ να πω είναι είναι όλοι τους καλοί παιδιά. Αυτή είναι η αλήθεια, δεν το λέω τυπικά. Πρέπει βέβαια όλοι να προσέχουν τη δημόσια εικόνα τους".

Για την πορεία της Εθνικής στο τουρνουά: "Το τουρνουά είναι μεγάλο. Τα καλά είναι μπροστά και πρέπει τα παιδιά, είτε έπαιξαν καλά είτε όχι, να μην τα παρατήσουν και να συνεχίσουν την προσπάθεια. Δεν χρειάζονται αντιδράσεις και ακόμη και αν υπάρχει κάποια στενοχώρια, αυτή να πνίγεται για το καλό της ομάδας. Αν κερδίσουμε την Φινλανδία, πιστεύω ότι θα κερδίσουμε και την Πολωνία επειδή θα ανέβει η ψυχολογία της ομάδας. Δεν είναι όμως τίποτα εύκολο. Όλες οι ομάδες παίζουν για να κερδίσουν, όχι μόνο εμείς".

Για την αγωνιστική εικόνα της Εθνικής: "Από την προετοιμασία φάνηκε ότι υπήρχαν θέματα και στα βασικά και φαινόταν ότι πνευματικά η ομάδα δεν ήταν έτοιμη. Αυτή η εικόνα άλλαξε στο ματς με την Σλοβενία και η Εθνική θύμισε λίγο την ομάδα που είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια".

Για τον Κώστα Μίσσα: "Ο κόουτς είναι πολύ έμπειρος και έχει συνεργάτες από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, οι οποίοι γνωρίζουν και τους παίκτες και μπορούν να επικοινωνήσουν καλύτερα. Στην Εθνική ο προπονητής λειτουργεί και λίγο σαν ασπίδα. Όλοι βάζουν μπροστά το εθνόσημο και προσπαθούν να βοηθήσουν αλλά κάποιες φορές κάνουν ζημιά. Ο καθένας έχει τον ρόλο του και αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Πρέπει όσοι είναι γύρω από την ομάδα να δώσουν ότι μπορούν ώστε η Εθνική να πάει όσο καλύτερα μπορεί".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ