SPORT24

"Ομάδα... Γκουαρδιόλα η Μπαρτσελόνα"

"Ομάδα... Γκουαρδιόλα η Μπαρτσελόνα"
Γρηγορίου 580 INTIME SPORTS

Από το "Καμπ Νόου" στον αέρα του Sport24 Radio 103,3, ο Μιχάλης Γρηγορίου ανέλυσε το Μπαρτσελόνα - Ρόμα στην εκπομπή "Το 10 το κακό", με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη.

Ο πρώην προπονητής του Ατρόμητου, Μιχάλης Γρηγορίου, βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης στο "Καμπ Νόου" και ανέλυσε το Μπαρτσελόνα – Ρόμα στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό", με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη.

Για το Μπαρτσελόνα – Ρόμα:

"Χόρτασα ποδόσφαιρο και ποδοσφαιρικό πολιτισμό".

Για το αν η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν Μονάχου είναι ομάδες που δεν "παίζονται":

"Νομίζω ότι θα είναι οι δύο ομάδες που θα πάνε στο τελικό. Είδα μία ιδιομορφία που δεν χρειάζεται να πας και στο γήπεδο για να το δεις.

Η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα σε φιλοσοφία και κινήσεις που είχε ο Γκουαρδιόλα. Το οξύμωρο είναι ότι είναι ομάδα του Γκουαρδιόλα, χωρίς να είναι αυτός και εκεί και έχοντας φτιάξει την Μπάγερν".

Για το αν υπάρχει κίνδυνος να "σπάσει" ο ρυθμός τους:

"Δεν θα έχουν πρόβλημα. Νομίζω θα πρέπει να βρουν κάποια πατήματα, αλλά νομίζω στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα έχουν πρόβλημα".

Για τον τραυματισμό του Μέσι και πως το αντιμετώπισε η Μπαρτσελόνα:

"Είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές, Νεϊμάρ και Σουάρες δίνουν άλλο τόνο στην επίθεση. Με τον Μέσι μαζί τους βγάζουν άλλη εικόνα. Ο Μέσι είναι ο σταρ, αλλά Νεϊμάρ και Σουάρες κάνουν απίστευτη δουλειά. Ο Μέσι είναι σταρ, γιατί μπορεί να μην έχει φανεί καθόλου και να σου κάνει μία κίνηση και να σου καθαρίσει το ματς".

Για το αν έπαιξε ρόλο ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε ρυθμό στον αγώνα με την Μπάγερν:

"Σίγουρα παίζει ρόλο ότι δεκαεφτά μέρες δεν έχεις παίξει παιχνίδι. Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα και της Μπάγερν παίζουν κάθε τέσσερις μέρες. Όταν ένας ποδοσφαιριστής δεν παίζει για δεκαεφτά μέρες και πάει να παίξει με το μεγαθήριο του ομίλου είναι δύσκολο.

Όχι ότι μπορεί να άλλαζε κάτι, αλλά είναι ένα ελαφρυντικό. Είναι ομάδες που είναι από άλλο πλανήτη. Έβλεπα τους ποδοσφαιριστές να θέλουν και να μην μπορούν. Δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό η Μπαρτσελόνα. Έφτανε συνέχεια στην περιοχή και μπορούσαν την άμυνα να την διασπάσουν όπως θέλουν".

Για την χρησιμοποίηση του Μαϊκόν και Κεϊτά που είχαν αγωνιστεί και στο ματς της Serie A:

"Αναλόγως το πως το βλέπεις. Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές είναι προσωπικότητες. Όχι μόνο για το παικτικό κίνητρο, αλλά για να σταθούν και οι άλλοι γύρω τους. Μπορεί να μην βασίζεσαι στο ότι ο Μαϊκόν θα είναι στο 100%, αλλά ότι θα βοηθήσει. Σαν σκεπτικό ίσως είναι ότι έχουν παίξει εκατοντάδες παιχνίδια και ότι μπορέσουν να δώσουν".

Για τον Ρούντι Γκαρσία:

"Ο Γκαρσία ουσιαστικά αναμόρφωσε την Ρόμα. Μέσα σε δυόμιση ουσιαστικά χρονιές κατάφερε να την βγάλει δεύτερη και φέτος να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Είναι πετυχημένη η παρουσία του. Δεν είναι εύκολη ομάδα η Ρόμα.

Σε πίεση είναι ο αντίστοιχος Ολυμπιακός. Μην νομίζετε ότι τον έχουν τον Γκαρσία με χρυσές σελίδες. Είναι απλός σας άνθρωπος. Για μένα θα ήταν μεγάλη τιμή και χαρά να με βοηθήσει σε ότι κομμάτι θέλω".

Για το πόσο εύκολο είναι η αλλαγή της καθημερινότητας του:

"Μου έλειπε η ξεκούραση. Είχα πολλά χρόνια να μπορέσω να κάνω δύο ταξίδια, να κάνω ένα σεμινάριο. Τα τελευταία 5,5 χρόνια δεν είχα 3 μέρες κάπου με την οικογένεια μου. Είναι η πρώτη φορά που κάθομαι μεσούσης της περιόδου και δεν το ήθελα, αλλά είδα ότι το είχα ανάγκη. Απολαμβάνω τις στιγμές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ