SPORT24

"Όλη η Ευρώπη ξέρει τον Ολυμπιακό!"

"Όλη η Ευρώπη ξέρει τον Ολυμπιακό!"

Η κεντρική / διαγώνια του Ολυμπιακού, Αλίκη Κωνσταντινίδου, φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό", μιλώντας για την κατάκτηση του Challenge Cup στην Προύσα.

Η κεντρική / διαγώνια του Ολυμπιακού, Αλίκη Κωνσταντινίδου, φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Γιάννη Φιλέρη και Γιάννη Λαμπίρη.

Για τον τελικό στην Τουρκία και την ηρεμία που έδειξαν: «Ετσι ακριβώς ήταν. Δουλεύουν οι ίδιες κοπέλες χρόνια με τον ίδιο προπονητή και η ομάδα παίζει όπως θέλει εκείνος και έτσι έρχονται αυτά τα αποτελέσματα. Φέτος ο Ολυμπιακός ήταν πιο έμπειρος, όχι σε σχέση με την Μπούρσα, αλλά σε σχέση με την περσινή του εμφάνιση. Όταν παίζεις έναν τελικό είναι το ίδιο δύσκολο και για τις δύο ομάδες».

Για τα χρόνια που παίζει βόλεϊ: «Περίπου στα δώδεκα χρόνια παίζω βόλεϊ. Ο πατέρας μου ήταν αθλητής του βόλεϊ και έπαιζε χρόνια στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Ξεκίνησα από την κολύμβηση. Περνούσα από το γήπεδο του βόλεϊ πηγαίνοντας για προπόνηση και μου έλεγαν πότε θα έρθεις και τελικά πήγα».

Για την πορεία της: «Ξεκίνησα από τη ΧΑΝΘ, πήγα στον Ηρακλή, συνέχισα στο Πειραματικό / Ανατόλια. Αποφάσισα να φύγω από τη Θεσσαλονίκη, πήγα στον Πανναξιακό και μετά ήρθε το όνειρο, γιατί δεν φανταζόμουν ότι θα κάνω μία πορεία στον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό και τώρα πάλι στον Ολυμπιακό».

Για το επίπεδο της Α1: «Τα τελευταία χρόνια είμαι στην Α1, αλλά το επίπεδο δυστυχώς είναι πεσμένο. Δεν βοηθάει τον Ολυμπιακό, αυτό να κάνει το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Η ομάδα μας προέρχεται από την ελληνική λίγκα και στην αρχή είμαστε λίγο μαγκωμένες».

Για την βοήθεια της διοίκησης: «Η προσπάθεια που γίνεται πίσω από εμάς είναι τεράστια. Ότι και να ζητήσουμε το έχουμε από πριν. Η διοίκηση στηρίζει 100% όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη. Δεν κάνει διαχωρισμούς. Δεν ξέρω άλλη ομάδα πανευρωπαϊκά που να πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα. Πλέον τον Ολυμπιακό τον ξέρει όλη η Ευρώπη στα σπορ. Νιώθω ότι όλοι στον Ολυμπιακό είναι μία οικογένεια. Παίζαμε τελικό και τα κορίτσια του πόλο, μας έστελναν φωτογραφίες από τη Βαρκελώνη για να μας ευχηθούν καλή επιτυχία».

Για το πρότυπο της: «Δεν είχα κάποιο πρότυπο, δεν φανταζόμουν ότι θα παίξω βόλεϊ επαγγελματικά ή ότι θα κατακτήσω ευρωπαϊκό τίτλο».

Για τον τελικό στην Τουρκία: «Το λέμε και με τα κορίτσια ότι σιγά – σιγά θα το συνειδητοποιήσουμε. Είπαμε ότι δεν είναι τυχαίο πως θα παίξουμε και πάλι τελικό στην Προύσσα. Μπήκαμε και έπρεπε να νικήσουμε, να πάρουμε «καθαρή» νίκη σε ένα πολύ εχθρικό περιβάλλον, λόγω των σχέσεων των δύο χωρών».

Για την αντίδραση μετά την απώλεια του πρώτου σετ: «Μετά το 15 του πρώτου σετ η ομάδα έδειξε ότι ήταν εκεί. Μετά ανεβαίναμε προς τα πάνω συνέχεια. Ήταν μία ευθεία. Όλες οι κοπέλες έπαιξαν πολύ καλά, ήταν πολύ ομαδικό. Στο τελευταίο σετ έγινε μία αμφισβητούμενη φάση, διαμαρτυρηθήκαμε στον διαιτητή και σηκώθηκε όλο το γήπεδο. Σκέφτηκα μήπως μαγκώσουμε, αλλά δεν έγινε αυτό».

Για το πόσο βοήθησε η ηρεμία του προπονητή, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Ο κόουτς ήταν πάρα πολύ ήρεμος σε όλη την διάρκεια του τελικού. Και η ομάδα ήταν ήρεμη, ξέραμε μέσα μας ότι πήγαμε για να το κάνουμε».

Για τον κόσμο: «Για τους αθλητές ο κόσμος είναι φοβερή βοήθεια. Εκείνη την ώρα που νιώθεις ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, ακούς τις φωνές τους και τους βλέπεις ότι είναι εκεί. Ειδικά αυτό που έγινε στο ΣΕΦ με τους άνδρες θα το θυμόμαστε. Μακάρι να ήταν άλλες οι ημερομηνίες και να το ζούσαμε κι εμείς. Το βλέπαμε από την τηλεόραση και λέγαμε «τι γίνεται;». Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο».

Για την συμμετοχή στην Ευρωλίγκα: «Η πορεία που έχει αποφασίσει η διοίκηση να ακολουθήσουμε είναι η σωστή. Για να φτάσεις πιο ψηλά θέλει να είναι σταδιακά τα βήματα. Αν αποκλειστούμε νωρίς για παράδειγμα στην Ευρώπη και μείνει μόνο το πρωτάθλημα, στο επίπεδο που βρίσκεται, είναι επικίνδυνο να χάσει ο αθλητής το κίνητρο».

Για το δέσιμο με τις ξένες: «Η ομάδα αγκαλιάζει τις ξένες αθλήτριες και νιώθουν πλέον σαν να είναι σπίτι τους. Επίσης επειδή είμαστε χρόνια μαζί, μπορούμε κι εμείς να τις υποδεχτούμε πιο εύκολα».

Για τους πανηγυρισμούς μετά τον τελικό: «Το τραπέζι μετά τον τελικό ήταν πολύ εύθυμο. Είδαμε τους άνδρες στον δικό τους τελικό και βάλαμε μουσική. Γλέντι θα ακολουθήσει στο τέλος της σεζόν».

Για το μέλλον της και αν υπάρχει το ενδεχόμενο μεταγραφή εξωτερικό: «Τον πρώτο λόγο τον έχει ο Ολυμπιακός. Θα δούμε τι θα δείξει το μέλλον, εγώ πάντως θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό».

Για παίκτη που θαυμάζει από την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού: «Τον Σπανούλη! Είναι πρότυπο αθλητή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ