SPORT24

Οι πρωταγωνιστές στον Sport24 Radio 103,3

Οι πρωταγωνιστές στον Sport24 Radio 103,3

Οι Θανάσης Παπαγεωργίου, Νίκος Γκίκας, Δημήτρης Φλιώνης, Ανδρέας Χριστοδούλου, Σωτήρης Μανωλόπουλος και Δημήτρης Βεργίνης μίλησαν στους δημοσιογράφους του Sport24 Radio 103,3 για την εκπομπή “Πάμε αποδυτήρια” με τον Άκη Δημακό.

Οι Θανάσης Παπαγεωργίου, Νίκος Γκίκας, Δημήτρης Φλιώνης, Ανδρέας Χριστοδούλου, Σωτήρης Μανωλόπουλος και Δημήτρης Βεργίνης πέρασαν από τα μικρόφωνα του Sport24 Radio 103,3.

Θανάσης Παπαγεωργίου (Πανιώνιος):Όλοι οι παίκτες όταν μπαίνουν αλλαγή, είναι η πρώτη τους σκέψη να πετύχουν ένα γκολ. Σε μένα έτυχε απέναντι στην Κέρκυρα και είμαι πολύ ευτυχισμένος. Βοήθησα και “γω την ομάδα, όπως όλα τα παιδιά, γιατί στο δεύτερο μέρος όλη η ομάδα, έκανε μεγάλη προσπάθεια για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που ήταν ο πρώτος μας στόχος για τη νέα χρονιά”.

Για το αν αλλάζει ο ρόλος του, ώστε να παίξει πιο μπροστά: “Β ασικά μου αρέσει να παίζω. Είτε με βάλει ο προπονητής δεξί εξτρεμ ή χαφ, είτε με βάλει δεξί μπακ για μένα είναι το ίδιο, ξέρω να παίζω”.

Για το “κλειδί” της επικράτησης: “Θεωρώ πως ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι στην τελική πάσα. Δε νομίζω πως στο πρώτο μέρος, μας δυσκόλεψε η Κέρκυρα, ωστόσο εμείς δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι επιθετικά για να τελειώσουμε με τον σωστό τρόπο τις φάσεις. Στο δεύτερο μέρος το αλλάξαμε, από το πρώτο κιόλας λεπτό με το όμορφο γκολ του Μασούρα που του αξίζει ένα μπράβο. Η συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια ήταν το “κλειδί”.”

Για την εικόνα της ομάδας παρά τις απουσίες: “Ο Πανιώνιος είμαι μεγάλη ομάδα και ιστορική. Όλα τα χρόνια παίζουν νεαροί ποδοσφαιριστές και μεγαλύτεροι σε ηλικία, ωστόσο όλοι φεύγουν για μεταγραφή ή γι” άλλον λόγο κι έτσι ο Πανιώνιος έχει μάθει να παίζει με αυτές τις απουσίες. Ουσιαστικά δεν είναι απουσίες γιατί η ομάδα είναι αυτή που μένει και όχι ένας παίκτης ή δύο”.

Νίκος Γκίκας (Προμηθέας Πάτρας ): “Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού παίζαμε καλά, χάναμε σουτ μόνοι μας. Νομίζω ότι μας το χρωστούμε η μοίρα, από ένα σημείο και μετά δεν μας αντιπροσώπευε η εικόνα σύμφωνα με τη δουλειά που κάναμε. Είχαμε χάσει πάρα πολλά σουτ όλοι μας και νομίζω στο τέλος επειδή καταλάβαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε, πήραμε ψυχολογία, κάναμε το κάτι παραπάνω στην άμυνα και μπροστά έτυχε να μου δώσει τα σουτ η ΑΕΚ, ευστόχησα και τώρα κοιτάμε μπροστά με μεγάλη αισιοδοξία. Ήταν μια πάρα πολύ μεγάλη νίκη για εμάς, όπως ήρθε. Δείξαμε ότι η ομάδα έχει μέταλλο, θέλει να κερδίζει και αυτό πρέπει να το κρατήσουμε για τη συνέχεια. Όλοι θέλαμε να πάρουμε τη νίκη και όποιος μπήκε έδωσε τα πάντα. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο”.

Δημήτρης Φλιώνης (Άρης): “Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, σε μία δύσκολη έδρα με πολύ κόσμο, απέναντι σε μία ανταγωνιστική ομάδα. Πήραμε μια πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη και σιγά-σιγά ανεβαίνουμε βαθμολογικά. Δείξαμε χαρακτήρα και είχαμε απάντηση όταν ο Πανιώνιος έβρισκε λύσεις”.

Για την απόδοση του Άρη επιθετικά: “Παίζουμε καλύτερα, έχουμε καλύτερες αποστάσεις και περισσότερη πειθαρχία στο παιχνίδι μας. Στην άμυνα βγάζουμε ενέργεια, πηγαίνουμε σε λιγότερα λάθη, έχουμε περισσότερες κατοχές και νομίζω ότι είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί, κάτι το οποίο βγαίνει μέσα από την δουλειά. Πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουν διότι ξέρουμε πώς δεν θα πετυχαίνουμε 80 πόντους σε κάθε ματς. Πάντα πρέπει να είμαστε σκληροί στην άμυνα όπως κάναμε απέναντι στον Πανιώνιο”.

Ανδρέας Χριστοδούλου (Ρέθυμνο): “Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που μπορέσαμε να φύγουμε νικητές από αυτή την έδρα. Γνωρίζαμε ότι είναι δύσκολη έδρα. Στο τέλος ήμουν τη σωστή στιγμή στο σωστό σημείο και φάνηκα τυχερός που πέτυχα το καλάθι. Τέλος καλό, όλα καλά. Είμαστε χαρούμενοι κι επιστρέφουμε στο Ρέθυμνο, ώστε να προετοιμαστούμε για τον επόμενο αγώνα με τον Άρη. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίζουμε στην έδρα μας και πάμε για το καλύτερο”.

Για την εικόνα των δύο ομάδων στο ματς: “Πιστεύω πως ήμασταν πολύ καλά στημένοι μέσα στο γήπεδο και όταν βρεθήκαμε μπροστά, γνωρίζαμε πώς τα Τρίκαλα θ” αντιδράσουν καθώς ήταν πολύ σημαντικό το παιχνίδι γι” αυτούς. Όταν προηγήθηκαν, είπαμε να σοβαρευτούμε κυρίως αμυντικά. Καταφέραμε να πάρουμε κάποιες άμυνες και να πετύχουμε εύκολα καλάθια. Βρήκαμε τις σωστές επιλογές και καταφέραμε να νικήσουμε. Θεωρώ πως έχουμε βρει έναν καλό ρυθμό, έχουμε σημειώσει νίκες αν εξαιρέσουμε την ήττα από τον Παναθηναϊκό, έχουμε ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ και πιστεύω ότι μπορούμε να μπούμε στα play offs και στη συνέχεια να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμ ε”.

Σωτήρης Μανωλόπουλος (Κύμη): “Είχαμε πει ότι αυτό το ματς είναι πολύ σημαντικό γιατί δεν είχαμε ευκαιρία να κάνουμε ήττα στο γήπεδο μας και γιατί ο Κολοσσός είναι από τις καλύτερες και πιο σοβαρές ομάδες στο πρωτάθλημα. Γνωρίζαμε πώς θα είναι δύσκολο κι ευτυχώς κερδίσαμε. Αυτό που προσπαθεί ο προπονητής μας και μάς λέει κάθε μέρα είναι να κοιτάμε την ομάδα μας και πώς θα βελτιωθούμε. Δεν βάζουμε όριο νικών και στόχων. Στόχος είναι να είμαστε ακόμα καλύτεροι στην επόμενη προπόνηση”.

Για την απόδοση του Θαντ ΜακΦάντεν: “Όταν ένας παίκτες πετSχαίνει 42 πόντους, δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα. Ήταν φοβερός και μας οδήγησε όταν βρεθήκαμε σε δύσκολες καταστάσεις. Είναι ο ηγέτης μας κι εμείς προσπαθούμε να κάνουμε την ζωή του πιο εύκολη για να είναι πιο πετυχημένη η ομάδα”.

Δημήτρης Βεργίνης (Λάυριο): “Θέλαμε να συνεχίσουμε το καλό σερί που έχουμε. Αξίζουμε τη θέση στην οποία βρισκόμαστε γιατί παίζουμε όμορφο μπάσκετ και είμαστε πραγματικά μια ομάδα. Μπήκαμε πιο χαλαροί από τα προηγούμενα παιχνίδια και δώσαμε την ευκαιρία στην Λάρισα να είναι κοντά στο σκορ αλλά στο τέλος πιέσαμε, οδηγήσαμε τον αντίπαλο σε πολλά λάθη και πετύχαμε πόντους στον αιφνιδιασμό. Πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε μια καλή ομάδα”.

Για την εικόνα στο τέταρτο δεκάλεπτο: “Συνήθως αυτή την καλή εικόνα έχουμε και στο πρώτο δεκάλεπτο. Αυτό μας έλειπε και τώρα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Προμηθέα, οπότε πήραμε και ένα μάθημα για τη συνέχεια”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ