SPORT24

Οι πρωταγωνιστές στον Sport24 Radio 103.3

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τέσσερις εκ των πρωταγωνιστών της ημέρας στη Stoiximan.gr Basket League μίλησαν στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" με τον Άκη Δημακό για τις νίκες που πανηγύρισαν.

Oι Βαγγέλης Ζιάγκος (Πανιώνιος), Νώντας Παπαντωνίου (ΓΣΛ Φάρος), Σωτήρης Μανωλόπουλος (Κύμη) και Λίνος Χρυσικόπουλος (ΠΑΟΚ) μίλησαν στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" με τον Άκη Δημακό για τις νίκες των ομάδων τους στην Stoiximan.gr Basket League.

Βαγγέλης Ζιάγκος (Πανιώνιος)

Για την πρώτη νίκη του Πανιώνιου στο πρωτάθλημα κόντρα στα Τρίκαλα: " Είχαμε πει από την αρχή αυτής της προσπάθειας ότι δεν είχαμε την πολυτέλεια ούτε να σημαδεύουμε παιχνίδια, ούτε να επιλέγουμε σε ποιους αγώνες θα διεκδικούμε τη νίκη. Ήταν χρέος μας, καθήκον μας, υποχρέωσή μας να διεκδικούμε τη νίκη σε κάθε αγώνα. Αυτό το δείξαμε από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας μας. Με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ηττηθήκαμε πολύ δύσκολα απ' όλους μας τους αντιπάλους. Φαινόταν ότι θα ερχόταν η νίκη και σε αυτό το παιχνίδι ήταν αυτοσκοπός. Ήταν ένας από τους τελικούς που ξεκίνησαν από το εντός έδρας ματς με την Κύμη. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν. Τους άξιζαν πολλά συγχαρητήρια, όχι μόνο για τη νίκη. Τους αξίζουν συγχαρητήρια και όταν χάνει η ομάδα, επειδή διαχειρίζονται μια πολύ ιδιάζουσα κατάσταση, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την αφόρητη ψυχολογική πίεση. Μιλάμε για έναν αγώνα σωτηρίας μιας από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ευρώπης, του Πανιώνιου".

Για την στήριξη του κόσμου: " Φτάσαμε στα μέσα Δεκεμβρίου για να νιώσουμε ότι είμαστε Πανιώνιος. Αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της ομάδας, αυτής της προσπάθειας είναι ο κόσμος. Αυτό είναι που ξεχωρίζει αυτή την ομάδα από τις υπόλοιπες, η ιστορία της και ο κόσμος. Δεν υπάρχουν περιθώρια άνεσης. Κάθε Σαββατοκύριακο παίζουμε τον τελικό μας".

Νώντας Παπαντωνίου (ΓΣΛ Φάρος)

Για την επικράτηση απέναντι στον Κόροιβο: " Το ρόστερ μας είναι το πιο φτωχό συγκριτικά με τις άλλες ομάδες. Έχουμε πάρα πολλές αλλαγές ξένων παικτών και προσπαθούμε ακόμη να βρούμε χημεία. Έχουμε πάρα πολλά προβλήματα. Έχουμε όμως έναν πάρα πολύ καλό ελληνικό κορμό. ο κόουτς δουλεύει πάρα πολύ κι έχουμε καταφέρει να βγάζουμε κάτι πολύ ωραίο στο παρκέ. Παίζουμε ο ένας για τον άλλο και αυτό με ευχαριστεί ιδιαίτερα. Είμαστε επτά παίκτες που είμαστε δεμένοι από την αρχή, οι Έλληνες παίκτες, ο Γουέαρ, ο Σάφτενααρ και προσπαθούμε να εντάξουμε και τα υπόλοιπα παιδιά. Για εμάς σημασία έχει κάθε φορά το αποτέλεσμα. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο και πρέπει να μαζέψουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε".

Σωτήρης Μανωλόπουλος (Κύμη)

Για τη νίκη επί του Άρη και την εικόνα της Κύμης: " Είχαμε στοχεύσει στο τρίτο δεκάλεπτο, που είναι το χειρότερο του Άρη. Περιμέναμε ότι θα είναι κουρασμένος και ξέραμε ότι θα μπούμε δυνατά. Ήμασταν απόλυτα προετοιμασμένοι για οτιδήποτε θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε εντός γηπέδου και αυτό μας βγήκε. Υπήρχε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή και υπήρχαν τραυματισμοί. Η διοίκηση έκανε τα πάντα για να στελεχώσει την ομάδα και να καλύψει τα κενά που προέκυψαν από τους τραυματισμούς. Αυτό είναι το μυστικό. Γέμισε η ομάδα και δούλευε όλο αυτό το διάστημα. Γι” αυτό και επιτέλους παίζει το μπάσκετ που πρέπει".

Λίνος Χρυσικόπουλος (ΠΑΟΚ)

Για τα στοιχεία που έδωσαν το θετικό αποτέλεσμα στο ματς με την ΑΕΚ και το εκτός έδρας παιχνίδι με την Γκαζιαντέπ: " Ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στην άμυνά μας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Όλοι οι παίκτες – κλειδιά της ΑΕΚ ήταν κλειδωμένοι στην άμυνά μας. Ξέραμε ότι αν ελέγξουμε τα ριμπάουντ και τρέξουμε θα έχουμε πάρα πολλές πιθανότητες για τη νίκη. Θεωρώ όμως ότι το σκορ αυτή της νίκης είναι και λίγο… παγίδα. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας και να πάρουμε οπωσδήποτε το επόμενο ματς που είναι ζωής και θανάτου αν θέλουμε να έχουμε πιθανότητες για πρόκριση στο Basketball Champions League".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ