SPORT24

Οι πρωταγωνιστές μιλούν στον Sport24 Radio 103,3

Οι πρωταγωνιστές μιλούν στον Sport24 Radio 103,3

Οι Θοδωρής Βασιλακάκης (Ξάνθη), Βασίλης Ξανθόπουλος (Άρης), Ντούσαν Σάκοτα (ΑΕΚ), Χριστόφορος Ραζής (Ρέθυμνο), Αλέξανδρος Σιγκούνας (Κύμη), Χρήστος Σαλούστρος (Κολοσσός) μίλησαν στον @sport24radio και στην εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" με τον Άκη Δημακό.

Ο Άκης Δημακός μπήκε στα αποδυτήρια και με την βοήθεια των δημοσιογράφων του Sport24 Radio 103,3 μίλησε με τους πρωταγωνιστές των αγώνων.

Θοδωρής Βασιλακάκης (Ξάνθη)

Για την εκτός έδρας νίκη της Ξάνθης επί της Βέροιας: “Ξέραμε ότι η Βέροια χρειαζόταν βαθμούς, αλλά εμείς ήρθαμε αποκλειστικά για τη νίκη. Ξέραμε πως να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο και αυτό μας βγήκε στο 100%. Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι πήραμε μια εύκολη νίκη. Κλείνουμε καλά τη χρονιά, αλλά έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας. Δεν επαναπαυόμαστε και μένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας. Κοιτάζουμε να είμαστε σοβαροί σε όλα τα παιχνίδια και να βελτιωνόμαστε συνεχώς, ώστε να μαζέψουμε τους βαθμούς που θέλουμε. Θέλοντας και μη βέβαια, πρέπει να κοιτάξουμε ψηλά πλέον. Προσωπικά, θέλω να είμαι καλά και να βοηθάω την ομάδα μου”.

Βασίλης Ξανθόπουλος (Άρης)

Για την εκτός έδρας νίκη του Άρη επί του Απόλλωνα Πάτρας με 79-64: “Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν πλασματική. Ήμασταν και επιθετικά και αμυντικά πάρα πολύ καλοί, αλλά η Πάτρα έχει καλή ομάδα και περιμέναμε την αντίδρασή της. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν κακοί κυρίως αμυντικά και στις φάσεις του ενός εναντίον ενός. Παρόλ΄αυτά δεν το πληρώσαμε. Δείξαμε ψυχραιμία στο τέλος και πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Αυτή η νίκη είναι σημαντική και επειδή προερχόμαστε από ένα δύσκολο ταξίδι, έχουμε πολλούς τραυματισμούς και τον Καββαδά και τον Γιάνκοβιτς που ήταν εκτός αρκετό καιρό”.

Για το +22 που μειώθηκε στο +7: Είναι και λόγω της απόδοσης της Πάτρας, αλλά φταίμε και εμείς επειδή επαναπαυτήκαμε”.

Για τις δύο συνεχόμενες νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη: “Μας δίνουν ψυχολογικό πλεονέκτημα, αλλά και βαθμολογικό. Στο πρωτάθλημα δεν είχαμε ξεκινήσει καλά και στην Ευρώπη εξακολουθούμε να παλεύουμε για την πρόκριση”.

Ντούσαν Σάκοτα (ΑΕΚ)

Για την νίκη της ΑΕΚ με 84-60 επί της Δόξας Λευκάδας: «Δεν υπάρχουν εύκολα ματς στο σύγχρονο μπάσκετ και μάλιστα στο επίπεδο που παίζουμε. Προσεγγίσαμε πολύ σωστά το ματς, ήμασταν συγκεντρωμένοι και καταφέραμε και το κάναμε εύκολο».

Για το ότι η ΑΕΚ κερδίζει σχετικά εύκολα στα παιχνίδια με ομάδες όπως η Δόξα Λευκάδας: «Αυτό δείχνει σοβαρότητα και ομαδικότητα. Φέτος κάνουμε καλύτερη δουλειά σε αυτούς τους τομείς».

Για την άμυνα: “Ο κόουτς είχε πει στην αρχή της σεζόν ότι ο στόχος μας είναι να κρατάμε τους αντιπάλους στους 60 πόντους. Στα περισσότερα ματς το έχουμε καταφέρει, αλλά σε κάποια άλλα ήταν δύσκολο. Βελτιωνόμαστε όμως και σε αυτό τον τομέα”.

Γα την απόδοσή του: “Νιώθω πολύ πιο απελευθερωμένος φέτος. Αυτό συμβαίνει σε παίκτες που είναι 3 χρόνια σε μια ομάδα. Έχω αυτό το πλεονέκτημα και το εκμεταλλεύομαι».

Για τον προσεχή αγώνα με την Μπεσίκτας: “Κυνηγάμε την πρώτη θέση. Η Μπεσίκτας έχασε στο Βελιγράδι. Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να κυνηγήσουμε το διπλό και την πρώτη θέση. Στα υπόλοιπα ματς του Ομίλου πάμε για τη νίκη. Πιστεύω ότι μπορούμε να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο μας”.

Χριστόφορος Ραζής (Ρέθυμνο)

Για την νίκη του Ρεθύμνου επί του Κόροιβου με 101-70: “Πραγματοποιήσαμε μια καλή εμφάνιση και ήμασταν συνεπείς στην άμυνα, με αποτέλεσμα να έχουμε εύκολα καλάθια από αιφνιδιασμό και να ανοίξουμε το σκορ. Έτσι, στο τέλος φτάσαμε σε μια εύκολη νίκη. Δεν αφήσαμε τον Κόροιβο να τρέξει, κάτι που κάνει πολύ καλά και διατηρήσαμε το αήττητο της έδρας μας. Θέλουμε τον νέο χρόνο να συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια την σκληρή δουλειά, προκειμένου να παραμείνουμε ψηλά στη βαθμολογία”.

Αλέξανδρος Σιγκούνας (Κύμη)

Για την νίκη της Κύμης επί του Προμηθέα με 77-66: “Ξέραμε ότι για εμάς ήταν ένα από τα σημαντικότερα εντός έδρα ματς του πρώτου γύρου. Είχαμε πάθος, βγάλαμε ενέργεια και παίξαμε καταπληκτική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και δείξαμε ότι εμείς θέλαμε περισσότερο το ματς”.

Χρήστος Σαλούστρος (Κολοσσός)

Για την εκτός έδρας νίκη του Κολοσσού επί του Λαυρίου με 67-65: “Το Λαύριο δεν έκανε καλό ματς. Το εκμεταλλευτήκαμε. Ήμασταν καλύτεροι καθ΄όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Συνεχίζουμε τώρα για το ματς με την ΑΕΚ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ