SPORT24

Οι πρωταγωνιστές μιλούν στον Sport24 Radio

Οι πρωταγωνιστές μιλούν στον Sport24 Radio
FRANCESCA WATKINSON

Ο Άκης Δημακός μπήκε στα αποδυτήρια και με την βοήθεια των δημοσιογράφων του Sport24 Radio 103,3 μίλησε με τους πρωταγωνιστές των αγώνων.

Αριστοτέλης Καρασαλίδης (Ηρακλής)

Για την ισοπαλία του Ηρακλή 1-1 με την ΑΕΚ: “Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, αλλά από την αντίδρασή μας. Από το ότι δεχθήκαμε γκολ, και αντιδράσαμε. Το γκολ που δεχθήκαμε ήταν κόντρα στην ροή, επειδή πατούσαμε εμείς καλύτερα, αλλά μένουμε στην αντίδραση. Το 1-1 εννοείται ότι δεν μας ικανοποιεί. Χάσαμε εύκολα βαθμούς σε παιχνίδια που δεν έπρεπε και κάναμε το έργο μας πιο δύσκολο. Στο ποδόσφαιρο όμως όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες πάντα μπορείς να ελπίζεις. Στόχος μας είναι από παιχνίδι σε παιχνίδι να ανεβαίνουμε βαθμολογικά. Σήμερα ο αγωνιστικός χώρος δεν βοήθησε τις δύο ομάδες να παίξουν ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι πήγε σε κάποια στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν ως ομάδα και γι΄ αυτό πιστεύω ότι αξίζαμε τη νίκη. Έχουμε δείξει ότι στα δύσκολα μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και θέλουμε σε όλα τα παιχνίδια να πάρουμε ότι καλύτερο αξίζουμε και μπορούμε στον αγωνιστικό χώρο”.

Ματθαίος Καψάσκης (Λεβαδειακός)

Για την νίκη του Λεβαδειακού με 1-0 επί της Καλλονής: “Μετά από τόσα παιχνίδια, ξεσπάσαμε και δώσαμε ότι μπορούσαμε για να πάρουμε τη νίκη. Δώσαμε ο καθένας το 100% και ίσως και περισσότερο απ΄ ότι μπορούσαμε για να πάρουμε αυτή τη νίκη, την οποία χρειαζόμασταν και για την ψυχολογία μας και για να ανέβουμε πιο ψηλά στο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι σωθήκαμε τώρα. Έχει άλλους στόχους η ομάδα πλέον και μπορούν και τα μικρά παιδιά να πάρουν ευκαιρίες. Με τη σημερινή νίκη έφυγε λίγο άγχος. Φέτος έχουμε μια καλή ομάδα και πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάμε πιο ψηλά. Κάθε αγώνας είναι δύσκολος. Σήμερα είχαμε πολύ πίεση. Έπρεπε να κερδίσουμε. Δεν μας βγήκαν οι ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μπήκαμε αποφασισμένοι να νικήσουμε. Κάποιες φορές δεν βρίσκουμε την τελική πάσα και αγχωνόμαστε. Πάντα όμως καταφέρνουμε να φτάσουμε στο γκολ”.

Νίκος Ιωαννίδης (Αστέρας Τρίπολης)

Για την ισοπαλία 0-0 του Αστέρα Τρίπολης με τον ΠΑΣ Γιάννινα: “Το παιχνίδι δεν ήρθε όπως περιμέναμε. Ο ΠΑΣ ήταν μια πολύ δυνατή ομάδα σήμερα στο γήπεδο. Δεν παίξαμε με τον τρόπο που θέλαμε. Κάναμε αβίαστα λάθη και ο ΠΑΣ θα μπορούσε να διεκδικήσει ένα γκολ στις αντεπιθέσεις. Από εκεί και πέρα, το πρόβλημά μας ήταν ότι δεν σκοράραμε. Αν και τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα, ελπίζω η παρουσία μας να αλλάξει στο επόμενο παιχνίδι. Σίγουρα μπορούμε. Η ομάδα έχει ποιότητα, αλλά πρέπει να δείξουμε στο γήπεδο ποιοι είμαστε. Δεν το κάναμε σήμερα και ελπίζω να το κάνουμε κόντρα στον ΠΑΟΚ. Θα είναι ένα ντέρμπι για εμάς. Η αρχή μιας δύσκολης συνέχειας. Θα πάμε στην Τούμπα για να τα δώσουμε όλα, να πάρουμε τουλάχιστον την ισοπαλία και να διεκδικήσουμε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Όλα είναι πιθανά”.

Ευριπίδης Γιάκος (ΠΑΣ Γιάννινα)

Για την ισοπαλία 0-0 του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αστέρα Τρίπολης: “Θέλαμε κάτι παραπάνω, θέλαμε να κερδίσουμε. Είχαμε πιο πολλές και κλασσικές ευκαιρίες από τον Αστέρα, με τον Μανιά. Δεν καταφέραμε όμως να σκοράρουμε. Είμαστε ευχαριστημένοι με το “χ”, επειδή προερχόμαστε από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα και αυτός ο βαθμός σε μια δύσκολη έδρα, από μια καλή ομάδα, θα μας δώσει ώθηση για την συνέχεια. Αλλάξαμε την τακτική μας και τον σχηματισμό μας και αυτό προβλημάτισε τον αντίπαλο, που μας είχε συνηθίσει αλλιώς. Κρατήσαμε πιο πολύ την μπάλα, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και ο Αστέρας δεν μπόρεσε να το αντιμετωπίσει αυτό. Στη συνέχεια το πρόγραμμά μας είναι πιο βατό. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, αλλά δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάποια από τις μεγάλες ομάδες και θα κοιτάξουμε να πάμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται”.

Σπύρος Μούρτος (Άρης)

Για την εκτός έδρας νίκη του Άρη με 77-71 επί της Καβάλας: “Το παιχνίδι κρίθηκε στα πολλά λάθη στα οποία οδηγήσαμε την Καβάλα και στα εύκολα καλάθια που βάλαμε. Το παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν μας εξασφαλίζει την τρίτη θέση σε περίπτωση νίκης, αλλά μας δίνει ένα μεγάλο προβάδισμα. Ο κόσμος του Άρη και στα εκτός έδρας παιχνίδια του πρωταθλήματος και στη Ευρώπη δίνει βροντερό παρόν πρέπει να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ”.

Αλεξάνδρα Ασημάκη (Ολυμπιακός)

Για την νίκη του Ολυμπιακού με 12-6 επί της Βουλιαγμένης: “Ήταν μια σχετικά εύκολη επικράτηση, όπως φαίνεται και από το σκορ. Στην αρχή του παιχνιδιού δεν ήμασταν τόσο καλές. Μετά όμως ήμασταν πιο συγκεντρωμένες στην άμυνα. Λειτουργήσαμε καλά σε αυτό το κομμάτι και κάναμε κάποια καλά πράγματα και στην επίθεση. Στόχος μας τώρα είναι να είμαστε καλύτερες στο παιχνίδι με την Ουραλόφσκα, σε σχέση με το πρώτο ματς. Δεν γίνεται να παίξουμε χειρότερα απ΄ότι στο πρώτο ματς. Αυτό ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς. Οποιοσδήποτε αντίπαλος μπορεί να κάνει ζημιά. Αν θέλουμε να επαναλάβουμε την περσινή επιτυχία, θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια με σοβαρότητα».

Δημήτρης Σελετόπουλος (προπονητής ομάδας πόλο Χίου)

Για την Χίο και την νίκη επί του Καλαμακίου με 12-5: “Όταν ξεκινήσαμε, ο στόχος ήταν να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Στην πορεία είδαμε ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα και έτσι όπως είναι το επίπεδο των άλλων ομάδων, στόχος του ΝΟΧ είναι να μπει στα πλέι οφ. Είτε όμως τα καταφέρουμε είτε όχι, δεν έχει καμία σημασία επειδή ο στόχος έχει επιτευχθεί από την 12η αγωνιστική. Έχουμε ήδη μαζέψει περισσότερους βαθμούς από όσους πέρσι σε όλο το πρωτάθλημα. Με τη σημερινή νίκη φτάσαμε ψηλά. Έχουμε 20 βαθμούς και λογικά η θέση που στέλνει στα πλέι άουτ είναι πολύ μακριά. Ακόμη κι αν χάσουμε όλους τους άλλους αγώνες, δεν έχουμε πρόβλημα επειδή στην κανονική διάρκεια έχουμε κερδίσει τις άλλες ομάδες. Το θέμα είναι ότι πρέπει να το παλέψουμε για να πάμε στα πλέι οφ. Αν τα καταφέρουμε, θα είναι ένα βήμα παραπάνω. Είμαστε χωρισμένοι στα δύο. 7-8 παίκτες μένουν στην Αθήνα, 8 στη Χίο και υπάρχουν και τα μικρά παιδιά που έχουν το σχολείο και δεν ακολουθούν την ομάδα σε κάποια παιχνίδια. Έχουμε κάνει μια καλή διαχείριση σε ότι αφορά τις προπονήσεις και αυτή έχει αποδώσει. Εγώ προπονώ τα παιδιά στη Αθήνα, ο συνεργάτης μου στην Χίο τα παιδιά εκεί και έχουμε 3-4 κοινές προπονήσεις. Δουλεύουμε πολύ στην τακτική. Στηριζόμαστε πολύ στον τερματοφύλακα μας, ο οποίος είναι εξαιρετικός, αλλά η άμυνα στο σύνολό της είναι πολύ καλή”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ