SPORT24

"Να δουλέψουν όπως στη Μασία"

"Να δουλέψουν όπως στη Μασία"

Ο τεχνικός διευθυντής των καμπ της Μπαρτσελόνα στην Ελλάδα, Μαρκ Ριέρα, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Παρκέ και χόρτο» με το Λευτέρη Αμπατζή. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Εδώ και μια εβδομάδα στην Ξάνθη γίνεται ένα καμπ της Μπαρτσελόνα για τους μικρούς της φίλους και ο τεχνικός διευθυντής των καμπ στην Ελλάδα, Μαρκ Ριέρα, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για τους στόχους του καμπ και την πορεία του.

Για το καμπ της Μπαρτσελόνα στην Ξάνθη:
« Η Μπαρτσελόνα έχει πολλές σχολές τόσο στην Ευρώπη, όσο και τον υπόλοιπο κόσμο. Θέλει να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά να δουλέψουν, όπως στη Μασία και να μεγαλώσει κι άλλο την οπαδική της βάση.Στην Ελλάδα έχει 24 σχολές.

Έχουμε παιδιά από 6 έως 16 ετών. Μπορεί να είναι μόλις μία εβδομάδα το καμπ, αλλά υπάρχουν παιδιά που έρχονται και σε άλλα καμπ. Αυτό που θέλουμε είναι να δείξουμε στα παιδιά τον τρόπο που δουλεύει η Μπαρτσελόνα, τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και την επιθετική της νοοτροπία. Εστιάζουμε σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και τις συνεργασίες των παικτών, με συνέπειαόταν τα παιδιά επιστρέψουν στις ομάδες τους να έχουν βελτιωθεί. Βέβαια, πρώτα από όλα θέλουμε τα παιδιά να το ευχαριστιούνται».

Για τους στόχους των καμπ:
«Αυτό που είδαμε μέσα σε μία εβδομάδα ήταν ότι τα παιδιά βελτιώθηκαν και παρότι δεν ήταν εύκολο να αφομοιώσουν το σκεπτικό της Μπαρτσελόνα, μπήκαν σε αυτό. Θέλουμε να εισάγουμε διάφορα πράγματα για το σύστημα, τον τρόπο παιχνιδιού, τις ιδέες, τη φιλοσοφία, το πως θα είναι δημιουργικοί και το πως θα σκέπτονται όταν έχουν την μπάλα. Να τους δώσουμε μία τακτική κουλτούρα που θα τους είναι χρήσιμη στο μέλλον.

Η διασκέδαση και η χαρά είναι αυτά στα οποία εστιάζουμε. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα παιδιά δεν μπορούν να μάθουν αν είναι δυσαρεστημένα. Πρέπει να αγαπήσουν αυτό που κάνουν, ώστε να έρθουν με όρεξη και την επόμενη ημέρα. Όταν συμβαίνει αυτό είναι πιο εύκολο να διδάξεις αυτά που θέλεις. Για αυτό στην προπόνησή μας υπάρχουν πολλές δραστηριότητες διασκεδαστικού χαρακτήρα. Έτσι το αποτέλεσμα γίνεται καλύτερο. Ο στόχος μας είναι αυτός και φυσικά όλα γίνονται με την μπάλα. Δε γίνεται χωρίς μπάλα. Δε θα το διασκεδάσουν και δε θα μάθουν αυτά που πρέπει».

Για το αν η όλη διαδικασία λειτουργεί και ως σκάουτινγκ για μελλοντικούς παίκτες:
« Δεν είναι ο κύριος στόχος μας. Αυτό που θέλουμε είναι να δείξουμε τη μεθοδολογία και τον τρόπο δουλειάς της Μπαρτσελόνα από τα τμήματα υποδομής μέχρι την πρώτη ομάδα, που είναι σχεδόν ίδια. Φυσικά, αν δούμε κάτι που είναι ξεχωριστό θα το αναφέρουμε στην Μπαρτσελόνα, θα δώσουμε την αξιολόγηση μας και μετά η Μπαρτσελόνα θα αποφασίσει αν θα δώσει στο παιδί την ευκαιρία. Έχει συμβεί αυτό, αλλά αυτός δεν είναι ο πρωταρχικός μας στόχος».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μαρκ Ριέρα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ