SPORT24

"Να αλλάξουμε τον κόσμο με μία μπάλα"

"Να αλλάξουμε τον κόσμο με μία μπάλα"

Η υπεύθυνη αθλητισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, Ιωάννα Καρυοφύλλη και ο δημοσιογράφος Γιώργος Αράπογλου, φιλοξενήθηκαν στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Πρωινό στις 8", με τον Αντώνη Κυρίκο. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους.

Αρχικά ο κ. Αράπογλου υπογράμμισε:" Τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα, οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το γυναικείο μπάσκετ και οι αθλήτριες ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε έναν αγώνα με επίκεντρο το μπάσκετ, αλλά με μηνύματα κατά της φτώχειας, του ρατσισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού. Θέλουμε να αναδείξουμε τον αθλητισμό και το γυναικείο μπάσκετ, που είναι θεαματικό και το έχουμε αδικήσει. Είμαστε χαρούμενοι ως «Σχεδία» που θα είμαστε παρόντες σε αυτή την εκδήλωση.

Εμείς πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός δεν έχει φύλο, ηλικία ή καταγωγή. Είναι μία κοινωνική δραστηριότητα, ένα δικαίωμα όλων. Ως στόχο έχουμε να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους που είναι άστεγοι, χωρίς κοινωνική ασφάλιση και αυτό μπορεί να το κάνει ο αθλητισμός, που δεν είναι ένα μόνο εργαλείο για να γυμνάσουμε το σώμα μας. Μπορούμε μέσω των σπορ να ερχόμαστε κοντά και να μοιραζόμαστε σκέψεις και ιδέες και θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι έπειτα από κάθε προπόνηση".

Στη συνέχεια η κ. Καρυοφύλλη τόνισε:" Ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει μεγάλη αθλητική ιστορία. Αγαπάει τον αθλητισμό και ειδικότερα τον αθλητισμό που εκφράζει την αλληλεγγύη. Όταν μας έγινε η πρόταση την αγκαλιάσαμε με ενθουσιασμό και αγάπη. Είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία και είμαι σίγουρη πως ο κόσμος της Νέας Σμύρνης θα τη στηρίξει. Γίνεται σε ένα ιστορικό γυμναστήριο σε αυτό της οδού Αρτάκης, στο οποίο έχουν παίξει μεγάλες ομάδες και είναι ο κατάλληλος χώρος για να γίνει ο αγώνα.

Ζούμε δύσκολες ημέρες και πρέπει να βρίσκουμε τρόπους για να εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και να μεταφέρουμε το μήνυμα μας στο συνάνθρωπό μας ότι δεν τον ξεχνάμε. Γενικότερα στη Νέα Σμύρνη κάνουμε διάφορες εκδηλώσεις, όπως πανελλήνια πρωταθλήματα αθλητών με αναπηρίες, αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα και πάντα είμαστε στη διάθεση των ανθρώπων που παίρνουν πρωτοβουλίες για καλό σκοπό. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι είμαστε όλοι μαζί και μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο με μία μπάλα.

Όσοι έρθουν στο γήπεδο τη Δευτέρα μπορούν να αγοράσουν το περιοδικό «Σχεδία», που θα διανέμεται, να φέρουν τρόφιμα ή φάρμακα για το κοινωνικό παντοπωλείο και για το φαρμακείο, αντιστοίχως. Όλα αυτά θα δοθούν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Εμείς θα είμαστε εδώ και στο μέλλον και θα συνεργαστούμε με το περιοδικό, σε αυτό το έργο που κάνει με πίστη και αγάπη. Είναι σημαντικό να τους βοηθάς να διαδίδουν το μήνυμα της αλληλεγγύης και όποτε μπορούμε θα το κάνουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ