SPORT24

Μαρακάκης: "Υποχρεωμένη η ΚΕΔ να ορίσει τους διαιτητές της EuroLeague"

Μαρακάκης: "Υποχρεωμένη η ΚΕΔ να ορίσει τους διαιτητές της EuroLeague"
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ηλία Κορομηλά, Γιάννης Μαρακάκης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την δικαίωση των 4 διαιτητών της EuroLeague από το ΑΣΕΑΔ.

Το ΑΣΕΑΔ έκανε δεκτές τις προσφυγές των τεσσάρων διαιτητών της EuroLeague (Γκόντας, Φούφης, Κορομηλάς, Παπαπέτρου), δικαιώνοντας τους στην διαμάχη τους με την ΚΕΔ/ΕΟΚ. Και ο νομικός εκπρόσωπος του Ηλία Κορομηλά μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την υπόθεση, αναλύοντας το σκεπτικό της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Μαρακάκη:

Για την απόφαση του ΑΣΕΑΔ: “Καμία ευκολία δεν υπάρχει σε αυτές τις υποθέσεις και τίποτα δεν θεωρείται αυτονόητο. Μετά από ενάμιση χρόνο αναγκαστικής καταδίκης σε αποχή από τους αγώνες, οι διαιτητές έκαναν το αυτονόητο, αυτό που προβλέπει η αθλητική νομοθεσία και απευθύνθηκαν σε ένα δικαιοδοτικό όργανο για να βρουν το δίκιο τους. Επειδή λοιπόν, απευθύνθηκαν στο ΑΣΕΑΔ με προσφυγή για να βρουν το δίκιο τους, τους πέρασαν από πειθαρχικό και τους τιμώρησαν”.

Για το αν θα οριστούν οι διαιτητές στα επόμενα παιχνίδια της Stoiximan.gr Basket League: “ Οι διαιτητές μετά απ” όσα τράβηξαν όλο αυτό διάστημα -υπό τον υποτιθέμενο μανδύα πως επειδή συμμετέχουν στην EuroLeague έχουν τιμωρηθεί σιωπηρός αν και επίσημα το είπε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της ΕΟΚ- κρίθηκε παράνομος ο αναγκαστικός αποκλεισμός στους αγώνες του πρωταθλήματος. Εφόσον κρίθηκε παράνομο από το ΑΣΕΑΔ, είναι αναγκασμένη και υποχρεωμένη η ΚΕΔ να τους συμπεριλάβει στην επόμενη κλήρωση. Σε περίπτωση που δεν τους ορίσει μετά θα τα λέμε πολύ συχνά… Οι Έλληνες δικαστές έκαναν το αυτονόητο, δεν είχα καμία ασφάλεια ότι θα το κάνουν. Από τη θέση μου δεν μπορώ να μιλάω για παρασκήνια”.

Για το σκεπτικό της απόφασης: “Θα πιέσω, ώστε να το έχω στα χέρια μου όσο το δυνατόν συντομότερο. Αν δεν συμπεριληφθούν στις κληρώσεις για να παίξουν κανονικά και να τιμήσουν το πρωτάθλημα, τότε θα κινηθούμε διαφορετικά και δεν θα έχει προηγούμενο αυτό που θα συμβεί”.

Για το αν υπήρξε επαφή με την ΕΟΚ για να βρεθεί λύση: “Αφού εξαντλήθηκε η προσπάθεια για πάνω από έναν χρόνο απ” όλους τους διαιτητές, οι πόρτες ήταν κλειστές. Φυσικά κι έγιναν προσπάθειες. Όχι μόνο δεν βρέθηκε γέφυρα αλλά απεναντίας τους έφεραν απολογούμενους και πειθαρχικά ελεγκτέους, επειδή ζήτησαν το δίκιο τους από το ΑΣΕΑΔ. Τιμωρήθηκαν με δύο μήνες αποκλεισμό, επειδή τόλμησαν να προσφύγουν στο ΑΣΕΑΔ. Τα μέλη της ΚΕΔ τα έβαλαν και με την ελληνική αθλητική νομοθεσία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ