SPORT24

Μαντζουράκης: "Η πολυφωνία του ΠΑΟΚ και η δειλία της ΑΕΚ"

Μαντζουράκης: "Η πολυφωνία του ΠΑΟΚ και η δειλία της ΑΕΚ"
INTIME SPORTS

Ο έμπειρος τεχνικός Γιάννης Μαντζουράκης ανέλυσε το ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη.

Για το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: "Το "δειλοί" εκφράζει την παρουσία της χθεσινής ΑΕΚ. Είδα έναν ΠΑΟΚ πολύ διαφορετικό. Παρουσίασε ίσως την πιο συγκροτημένη ομάδα από τότε που άρχισαν οι υποχρεώσεις του. Είχε πολύ καλό ρυθμό. Ομαδικότητα. Κυκλοφορία. Πριν το παιχνίδι καλή κυκλοφορία είχε η ΑΕΚ, αλλά χθες την είχε ο ΠΑΟΚ με πολύ λίγα λάθη. Αυτό που διέκρινα στον ΠΑΟΚ ήταν η πολυφωνία στην δημιουργία. Και από τον άξονα και από τα πλευρά. Τον αδικεί το σκορ.

Το αποτέλεσμα όπως φαίνεται που ήρθε η νίκη στο 84' τον αδικεί. Έχει δημιουργήσει πολλές καθαρές φάσεις. Ξεκίνησε μετά το 10' και είχε πολλές φάσεις, ειδικά με τον Ροντρίγκες. Πριν από αυτό το ματς ο ΠΑΟΚ που με ρωτάτε αν μπορεί να πάει για πρωτάθλημα, εξαρτάται από την σταθερότητα του. Φέτος όμως πάει να κάνει κάτι καλύτερο. Τα τελευταία 3-4 χρόνια είχε μία βραδύτητα στην μεσαία γραμμή που δεν μπορούσε να προβλημάτισε ομάδες που του έκλειναν τους χώρους. Αν η ΑΕΚ δεν είχε αυτό το δίδυμο στην μεσαία γραμμή θα είχε σπάσει πολύ ποι γρήγορα. Μιλάω για τους Γιόχανσον – Σιμόες. Είναι βράχοι.

Με εξέπληξε η αδυναμία κυκλοφορίας στην ΑΕΚ και η δειλία. Στα τελευταία εννιά λεπτά με την συμμετοχή του Μάνταλου που έδειξε ότι συνέρχεται και ότι θα βοηθήσει πολύ, έκανε δύο κλασικές ευκαιρίες και ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να κλειστεί για το αποτέλεσμα. Έχει δυνατότητες. Η ΑΕΚ δεν έχει το βάρος του πρωταθλήματος και μου θυμίζει τον προ τριετίας Παναθηναϊκό. Όμως αυτό που παρουσίασε στα πρώτα παιχνίδια δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παρουσίασε χθες. Στα πρώτα παιχνίδια είχε πολύ καλή εικόνα, με πολύ καλό και γρήγορο παιχνίδι. Αυτό μας έδειχνε, αλλά όχι χθες."

Για τα εξτρέμ του ΠΑΟΚ, Μακ και Ροντρίγκες: " Έχει περισσότερη ταχύτητα. Ο Πέλκας έχει μέλλον. Αν δυναμώσει και λίγο. Η τεχνική του κατάρτιση είναι πάρα πολύ καλή, παρότι είναι σε νεαρή ηλικία και η ωριμότητα του είναι αξιοθαύμαστη. Θα μετρήσει πολύ η σταθερότητα του ΠΑΟΚ. Όλοι θέλουν να φτάσουν τον Ολυμπιακό, που δείχνει πάλι να έχει μια διαφορά.

Η γενική του εικόνα για το πρωτάθλημα: " Θα πω απλά πράγματα. Χθες είχαμε ένα ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ ωραίος. Ή ο ΠΑΟΚ μίκρυνε την ΑΕΚ ή η ΑΕΚ φοβήθηκε το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έκανε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Προχθές ο Ολυμπιακός είχε έναν συγκροτημένο αντίπαλο, δυνατό με απαιτήσεις και φάνηκε ότι είχε την δυνατότητα να βρει όλα τα κλειδιά για να ανοίξει τις πόρτες. Αυτό είναι ικανότητα. Έχει αλλάξει πρόσωπο. Έλειπε ένας από τους καλύτερους παίκτες που παίζει στο πρωτάθλημα, ο Ντομίνγκες, αλλά βρέθηκε ένας άλλος πολύ καλός, ο Φορτούνης. Έδειξε μία παρουσία, ότι πρέπει να παίζει. Ο Ντουρμάζ είναι μία καινούργια υπόθεση. Είναι μία μεταγραφή. Πέρυσι δεν μας τα είχε δείξει αυτά. Και δημιουργεί και τελειώνει φάσεις. Παρουσιάζει μία εικόνα όχι προβληματική όπως πέρυσι."

Για το πόσο εύκολο είναι να αλλάξεις έναν παίκτη: "Αν ο παίκτης είναι προικισμένος οφείλεις να τον σεβαστείς. Την ώρα που απαιτεί την παρουσία του, δίνεις την ευκαιρία. Βλέπεις ότι κάτι του πάει στραβά, οφείλεις να τον βοηθήσεις. Θα τον βοηθήσεις τον καλό παίκτη."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ