SPORT24

Μανουσέλης: "Ανταγωνιστικός με Πεδουλάκη ο Παναθηναϊκός"

Μανουσέλης: "Ανταγωνιστικός με Πεδουλάκη ο Παναθηναϊκός"

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας Νέων στο μπάσκετ, Μάνος Μανουσέλης, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «My way», με τον Γιώργο Συρίγο.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας Νέων στο μπάσκετ, Μάνος Μανουσέλης, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για την πρόσληψη του Αργύρη Πεδουλάκη στον Παναθηναϊκό, τις ευθύνες του Σάσα Τζόρτζεβιτς, την πιθανή κόντρα των «αιωνίων» στους τελικούς του πρωταθλήματος και την τέταρτη αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Λοκομοτίβ Κουμπάν, για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Διαβάστε τις δηλώσεις του…

Για την πρόσληψη του Αργύρη Πεδουλάκη στον Παναθηναϊκό: «Αυτό που μετράει είναι το σήμερα και το αν ο Αργύρης θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να κερδίσει το πρωτάθλημα. Στο τέλος της σεζόν και ανάλογα με την εικόνα θα βγουν τα συμπεράσματα και θα γίνει η συζήτηση για το αν θα μείνει στην ομάδα και μετά το καλοκαίρι. Φυσικά μετράει και το τι γράφει το συμβόλαιό του. Άλλωστε δύο καλά αποτελέσματα μπορούν να κάνουν την εικόνα θετική και δύο κακά, αρνητική. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει ένα συγκεκριμένο αντίπαλο και δεν υπάρχουν μυστικά. Οι δύο ομάδες έχουν συγκεκριμένα όπλα και με αυτά η κάθε μία πρέπει να κάνει το καλύτερο. Ο Πεδουλάκης έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσαρμοστεί στις συνθήκες και να πάρει αποτελεσματικές αποφάσεις».

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να παίξει το μπάσκετ που θέλει ο κ. Πεδουλάκης: «Είναι αδύνατο να το κάνει και δεν είμαι βέβαιος ότι ο Αργύρης το θέλει αυτό. Οι προπονητές, πολλές φορές, παίζουν το μπάσκετ που μπορεί να παίξει η ομάδα τους και όχι αυτό που έχουν στο κεφάλι τους. Ο Παναθηναϊκός με τους Ουίλιαμς και Καλάθη στην πεντάδα του έχει συγκεκριμένα δυνατά και αδύναμα σημεία. Επίσης, έχει παίκτες που μπορούν να παίξουν κοντά στο καλάθι, όπως ο Ραντούλιτσα, κάτι που αρέσει στον Αργύρη. Υπάρχει και ο Διαμαντίδης που μπορεί να βάλει τα πράγματα σε μία τάξη. Τέλος, η φυγή των δύο Σέρβων, του Πάβλοβιτς και του Κούζμιτς, απλοποιεί τα πράγματα, καθώς θα κάνουν προπόνηση οι παίκτες που θα παίζουν στους αγώνες. Εν τέλει το μπάσκετ στο υψηλό επίπεδο δεν είναι σύνθετο άθλημα, είναι πολύ απλό. Θέλει λίγες εντολές που να είναι ξεκάθαρες και πρέπει να ακολουθούνται στην εντέλεια».

Για το πως αντιδρούν οι παίκτες στη φυγή ενός προπονητή: «Στην περίπτωση που οι παίκτες πουν ότι πάμε να αποδείξουμε ότι έφταιγε ο προπονητής αυτό λειτουργεί θετικά για την ομάδα. Σε άλλη περίπτωση ο νέος προπονητής δεν μπορεί να επηρεάσει πολλά πράγματα και έχει άλλοθι. Στον Παναθηναϊκό τα πράγματα δεν είναι τόσο σύνθετα και ο Πεδουλάκης με ένα πιο μικρό ροτέισον μπορεί να τον κάνει ανταγωνιστικό στους τελικούς».

Για τις ευθύνες του Σάσα Τζόρτζεβιτς για τον αποκλεισμό από τη Λαμποράλ Κούτσα: «Δεν μπορεί να βάζεις το Διαμαντίδη να μαρκάρει τον Άνταμς και να έχεις στον πάγκο τον Χέινς. Ο Διαμαντίδης θα μπορούσε να κυνηγήσει τον Μπέρτανς, που έπαιζε πολύ με τα σκριν. Δε νομίζω ότι είναι απλά υπερβολή αυτό, αλλά κακό διάβασμα».

Για το αν οι τελικοί του ελληνικού πρωταθλήματος, που πιθανότατα θα είναι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, θα είναι παιχνίδια με χαμηλά σκορ: «Δε νομίζω ότι θα πάνε χαμηλά, αλλά ούτε και ψηλά. Θα είναι μία μέση κατάσταση, με τους κανόνες που έχουν τα μεγάλα ματς. Θα είναι λίγοι οι αιφνιδιασμοί, αλλά από αυτούς θα κριθούν τα παιχνίδια. Επίσης, τα σουτ θα είναι καθοριστικός παράγοντας, ο οποίος είναι μη μετρήσιμος. Αν μπουν, τότε οι προπονητές θα έχουν δευτερεύοντα ρόλο και θα μετρήσουν οι προσωπικότητες και οι αθλητές που δε θέλουν να χάσουν. Καθοριστικά στοιχεία είναι η θέση, η στάση και η κατάσταση των Σπανούλη και Διαμαντίδη. Παράλληλα, οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικά ρόστερ σε σχέση με τα ως τώρα μεταξύ τους παιχνίδια. Η παρουσία πρωτίστως του Ουίλιαμς και μετά του Χέινς είναι σημαντική για τον Παναθηναϊκό, ενώ για τον Ολυμπιακό ο Λοτζέσκι θα απελευθερώσει τον Σπανούλη. Δεν πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνουν «κλειστά» παιχνίδια που θα μπορούν να τα ελέγξουν οι προπονητές».

Για την τελευταία σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας και τον τέταρτο αγώνα Μπαρτσελόνα-Λοκομοτίβ Κουμπάν: «Η Λοκομοτίβ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν έχασε το πλεονέκτημα της έδρας. Τώρα μετράει το βάρος της… φανέλας και δεν είναι εύκολο να ανατρέψεις την κατάσταση. Ένα στοιχείο υπέρ της ομάδας του Μπαρτζώκα είναι η προσωπικότητα του Ντιλέινι, που έχει την ικανότητά του να ελέγχει το ρυθμό. Αν ξυπνήσουν και οι Μπρόκχοφ και Κλαβέρ, που είναι κακοί σε όλη τη σειρά, τότε οι Ρώσοι μπορούν να φανούν ανταγωνιστικοί. Σίγουρα το πλεονέκτημα το έχουν οι γηπεδούχοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ