SPORT24

Μάλλιος: "Καλοδεχούμενος όποιος περάσει τα πλοκάμια του Διαμαντίδη"

Μάλλιος: "Καλοδεχούμενος όποιος περάσει τα πλοκάμια του Διαμαντίδη"

Ο προπονητής kick boxing και πυγμαχίας, Γρηγόρης Μάλλιος, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Fightcast», με τους Χρήστο Μπάρδα και Μάνο Ναβροζίδη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Για το πόσο εύκολο είναι ένας αθλητής να κάνει καριέρα στις Η.Π.Α.:« Καθόλου. Αν ήταν, άλλωστε, θα είχαν φύγει πολλοί. Είναι δύσκολο και λόγω Visa, ενώ χρειάζεται και τύχη, καθώς στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά ταλαντούχα παιδιά όπως ο Στέλιος Παπαδόπουλος, που θα πάει στην Αμερική. Για να σε πάρουν χρειάζεται να σε δουν σε βίντεο και να περάσεις την πρώτη φάση έγκρισης. Μετά να αρέσεις σε κάποιον μάνατζερ για να επενδύσει πάνω σου. Για αυτούς είσαι σα μετοχή. Επενδύουν σε εσένα για να τριπλασιάσουν και τετραπλασιάσουν τα χρήματά τους. Οπότε πρέπει να είναι πολύ σίγουροι για να επενδύσουν σε εσένα και να πληρώνουν το σπίτι που θα μείνεις, τη διατροφή σου και όλα τα άλλα έξοδα. Ο Στέλιος το κατάφερε, πλέον μπορεί να λογίζεται ως επαγγελματίας, και θα αγωνίζεται στα 66,8 κιλά, στα οποία είναι και ο Μεϊγουέδερ. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν οι παροχές και οι αθλητές πρέπει να φύγουν στο εξωτερικό έστω και για λίγο. Να προπονηθούν εκεί και να πάρουν και άλλες παραστάσεις».

Για το ποιους αθλητές εκτός του Δημήτρη Διαμαντίδη έχει προπονήσει:« Ο Λάμπρος Χούτος είναι εκπληκτικός αθλητής και σε λίγες ημέρες θα δώσει φιλανθρωπικό αγώνα σε μεγάλη διοργάνωση στο εξωτερικό. Πάρα πολύ καλός είναι και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, αλλά κάνει πολλά χρόνια προπονήσεις. Επίσης και ο Διαμαντίδης προπονείται στην πυγμαχία και όποιος καταφέρει να ξεπεράσει τα… πλοκάμια που έχει ο Δημήτρης για χέρια είναι… καλοδεχούμενος. Θέλει πολύ να δώσει έναν αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα και στο μέλλον κάτι θα σκαρφιστούμε. Άλλωστε από του χρόνου σταματάει και το μπάσκετ, όπως έχει δηλώσει. Είναι μία απόφαση που την έχει πάρει αρκετό καιρό τώρα».

Για το πως η πυγμαχία βοηθάει τους αθλητές:« Είναι ένα άθλημα που βελτιώνει την αντίδραση. Αυτά τα κλάσματα του δευτερολέπτου κάνουν τη διαφορά, όταν πρέπει παραδείγματος χάρη να πιάσεις μία πάσα ή να κάνεις ένα κλέψιμο. Στο ΝΒΑ υπάρχουν ομάδες, όπως οι Λέικερς και η Χιτ, που έχουν καθιερώσει δύο φορές την εβδομάδα προπόνηση στην πυγμαχία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ